Jack Rodwell solgt til Sunderland

Rodwell-SunderlandJack Rodwell har forlatt Manchester City og underskrevet en femårskontrakt med Sunderland.

Etter to år i Manchester og det som må beskrives som et ganske mislykket opphold hos de lyseblå, forlater Jack Rodwell Eastlands for å spille fotball på Stadium of Light. Rodwell ble kjøpt av Roberto Mancini fra Everton for en sum en antar lå på rundt £12 millioner i august 2012. Med tanke på hvor lite spilletid Rodwell har fått i City i løpet av de to årene er det dermed oppsiktsvekkende at City får igjen så mye som £10 millioner for engelskmannen, om en skal tro det avisene skriver om overgangen til Sunderland.

Rodwell fikk en dårlig start på karrieren i City, og mistet ved flere anledninger ballen i viktige posisjoner, noe som også førte til baklengsmål. Det som først og fremst kjennetegner Rodwells opphold i City er skader, som holdt ham ute av laget i lange perioder. Det ble i løpet av de to sesongene ikke mer enn 25 kamper totalt for Rodwell, der 16 av dem var i Premier League. I mange av kampene kom han også inn på slutten som innbytter. Rodwell scoret totalt to mål for City, og begge kom i sesongavslutningen i den første sesongen hans da City tapte 2-3 hjemme for Norwich.

Klubben skriver at Rodwell var et populært medlem av stallen, og en entusiastisk bidragsyter til klubbens arbeid i lokalsamfunnet. Da tilbudet fra Sunderland kunne City likevel ikke takke nei, og 23-åringen, som fortsatt må sies å ha alle muligheter til å bli en viktig spiller for England, følger dermed spillere som Adam Johnson og Costel Pantilimon, som han dermed blir lagkamerat med i Sunderland.

Legg igjen en kommentar