Tap på straffesparkkonkurranse mot Liverpool

stevan cele1City spilte i natt sin andre kamp i Guinness International Champions Cup i USA, og etter å ha banket Milan i første kamp ble det en liten nedtur å tape for Liverpool i straffesparkkonkurranse.

Det ble en svært frisk pre-season kamp i New York, der City og Liverpool møttes til dyst på Yankee Stadium, som for anledningen var forvandlet fra baseballstadion til fotballstadion. Manuel Pellegrini lot noen få av VM-spillerne få sin første pre-season kamp, men bare de spillerne som røk ut i gruppespillet av VM. James Milner og Edin Dzeko var for eksempel å finne fra start, mens Joe Hart og Yaya Touré kom inn i andre omgang.

Første omgang ble en lett underholdende affære der det fort kunne kommet et par-tre mål. Jovetic burde klart å treffe mål med sin heading etter 11 minutter da han fikk stå helt alene på en corner, men kom ikke over ballen. Få minutter etter kunne Liverpool scoret, men Willy Caballero reddet mesterlig da Rickie Lambert fikk heade fra fem meter.

City var alt i alt det beste laget i den første omgangen, men kunne takke Caballero for ikke å ha sluppet inn. Joe Hart kom inn i pausen, og også han måtte i aksjon for å redde det som virket som opplagte mål. Jack Robinson kom alene igjennom, men Joe Hart var på sedvanlig vis ute og fikk avverget.

Så skulle det bli 1-0 til City. Ballen ble slått inn i feltet og Steven Gerrard rotet det til. Stevan Jovetic var først frampå og fikk satt ballen i mål. 1-0 til City. Ledelsen skulle imidlertid bare vare i fem minutter før Liverpools Hendersons kontant satte ballen nede ved stolperota på et flott skudd. 1-1.

City burde tatt ledelsen igjen etter 64 minutter da Bruno Zuculini satt ballen i tverrliggeren fra fem meters hold etter innlegg fra kant fra Kolarov. Det skulle likevel bli 2-1 få minutter senere. Stevan Jovetic har vist lovende takter i sommer og scoret to mål i kampen mot Milan. Han skulle også bli tomålsscorer i denne kampen da han etter 67 minutter igjen var sist på en ball som ble slått inn fra høyre kant.

City hadde stort sett god defensiv kontroll på Liverpool, før det var cirka fem minutter igjen av ordninær tid. Da raknet det bak hos de lyseblå, og Liverpool fikk komme til den ene sjansen etter den andre. Til slutt var det Raheem Sterling som kunne sette inn 2-2 etter å ha blitt spilt gjennom et City-forsvar som var på vei utover.

Dermed endte kampen 2-2 etter ordinær tid, og de noe spesielle turneringsreglene tilsa at kampen skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse. Vinneren av den ville få 2 poeng, mens taperen ville få 1 poeng. For City fikk Aleksandar Kolarov, Yaya Touré, Jesus Navas og Kelechi Iheanacho æren av å ta straffespark, men når kun sistnevnte av disse fire klarte å score (forøvrig på meget kaldt og elegant vis), trenger en ikke mye fantasi for å skjønne at Liverpool trakk det lengste strået. 3-1 endte straffesparkkonkurransen i Liverpools favør.

Dermed er det Liverpool som er favoritter til å vinne gruppa og ta seg til finalen i Miami 4. august.

Laget: Caballero (Hart 46), Clichy (Richards 70), Kolarov, Boyata, Nastasic, Fernando, Navas, Zuculini, Milner (Iheanacho 46), Jovetic (Yaya Toure 70), Dzeko (Sinclair 46)

1 svar

  1. Var det Martin Ødegaard Manchester City manglet i går?

Legg igjen en kommentar