Málaga-fansen: –Tøft å miste Caballero

Willy CaballeroCitys nye keeper, Willy Caballero, har gitt grei beskjed om at han har som mål å bli Citys førstekeeper. Skal en tro Málaga-fansen er det heller ikke usannsynlig at han blir nettopp det. Vi har tatt en prat med folkene bak den norske supportersiden Málaga de Noruega for å bli bedre kjent med Citys nye sisteskanse.

Sigmund Arentz Enger driver den norske supportersiden Málaga de Noruega, og har sammen med skribent Fredrik Alnæs tatt seg tid til å dele sine erfaringer med Willy Caballero med City-fansen, nå som den argentinske keeperen har flyttet til solrike Málaga til regntunge Manchester.

«Willy Caballero har siden han kom til Málaga i februar 2011 vært en viktig spiller i klubben, og har i det siste året, siden Isco forlot klubben, vært Málagas aller beste spiller,» innleder Enger og Alnæs. «Dette gjorde at han i februar 2014 mottok prisen som årets Málaga-spiller i 2013, kåret av Málaga de Noruega» (se bildet øverst). «Selv om han fortsatt står uten landskamper for Argentina, utrolig nok, ble han forrige sesong regnet som La Ligas muligens tredje beste målvakt, kun slått av Chelsea-eide Thibaut Courtois og tilsynelatende Real Madrid-klare Keylor Navas.»

– Hvordan vil dere beskrive Willy Caballero som keeper etter å ha blitt kjent med han gjennom årene i Malaga? Er det spesielle styrker han har som keeper dere vil trekke fram, eller kanskje noen svakheter?

«Willy Caballero er en keeper som alltid gir alt i dueller, han er en god igangsetter, og han er spesielt sterk på strek med stor ro, gode reaksjonsevner, og god timing. Når det gjelder svakheter har ikke Willy vist noen klare eller store svakheter gjennom årene i Málaga, så det er vanskelig å svare på. Han har stort sett vært matchvinneren bakerst som har reddet laget, og holdt oss inne i kamper, fremfor å være skyld i baklengsmål.»

– Hvordan vil dere beskrive Caballeros opphold i Malaga? Er det noen spesielle høydepunkter dere vil trekke fram?

«Willy har hatt en enorm påvirkning på troppen siden han kom fra Elche. Han gikk raskt fra å være en slags nødløsning på keeperplassen etter at Málaga slet med skader, til å bli en nøkkelspiller. Han holdt Kameni ute av troppen, og Kameni ble hentet på grunn av gode prestasjoner i Espanyol. Willy vartet ofte opp med klasseredninger, såpass at mange mener han fortjener en statue i Málaga for innsatsen i klubben. Det er mange høydepunkter, såpass at det blir vanskelig å velge, men et av de siste høydepunktene kom sent forrige sesong. Málaga spilte borte mot Atlético Madrid, og med seier for vertene ville de sikre seg seriemesterskapet på hjemmebane én runde før sesongen var over. Men på overtid vartet Willy opp med nok en klasseredning da Atlético kom gjennom Málagas forsvarsrekke. Avslutningen gikk mot det lengste hjørnet, men Caballero spratt opp, strekte seg så lang han var, og fikk en arm på ballen. Han knuste i det øyeblikket hjemmefansens drøm om å feire seriemesterskapet på eget gress, og på den måten bidro han til en helt fantastisk seriefinale hvor Atlético heldigvis til slutt kunne feire at de tronet øverst på tabellen etter endt sesong.»

«Et annet høydepunkt var bortekampen mot Real Madrid i 2013/14-sesongen, der Willy tok ny La Liga-rekord for antall redninger i løpet av én kamp. Málaga tapte dessverre 2-0, men det kunne sett mye, mye verre ut dersom ikke Willy hadde stått som en vegg bakerst og reddet absolutt alt som kom, minus ett spillemål, i tillegg til et straffespark. Willy har også flere rekorder, blant annet holdt han nullen i 480 strake minutter høsten 2012, noe som er klubbrekord. Disse årene har ført til at Málaga-supportere på La Rosaleda ofte har sunget «Willy por la selección»(Willy på landslaget), men utrolig nok står han kun med U20-landskamper for Argentina. At Willy ikke engang fikk plass i Argentinas tropp i sommerens VM er intet annet enn et under, noe de aller fleste La Liga-kjennere verden over er enige i. Jeg tror jeg har mange på min side når jeg sier at han burde vært landslagets førstekeeper, men hvis Sabella heller ønsker å bruke Monacos reservekeeper og Napolis tredjekeeper enn en av La Ligas aller beste målvakter får han vel gjøre det.»

– Hva kan dere si om forholdet mellom Caballero og Manuel Pellegrini?

«Pellegrini satset alt på Willy Caballero, og takket være at han ble satset på, fikk Kameni sjelden sjansen til å vise seg frem. At Willy fikk spille såpass jevnt og mye gjennom årene i Málaga, har nok betydd en hel del for utviklingen av han som keeper. Det er heller ikke tilfeldig at Pellegrini valgte å hente Willy til Manchester City. Selvfølgelig er Willy god nok for Premier League, og vel så det, men forholdet de to imellom gjorde nok at andre, like gode keepere, ikke endte opp med å havne i City.»

– Til slutt, hva tenker Malaga-fansen om at Caballero nå har forlatt klubben?

«Det er selvfølgelig tøft. Willy har spilt en enorm rolle i Málagas suksess de senere sesongene, og det er nok ikke alle som er like overbevist om at Kameni er en god nok erstatter tatt i betrakning det lille av spilletid han har fått i konkurranse med Willy. Nå ryktes det at Guillermo Ochoa, som gjorde et godt VM, er på vei inn portene på La Rosaleda, og således kan savnet etter Willy bli minimalt, selv om savnet helt sikkert vil være der uansett. Uavhengig av den kommende sesongen, vil fansen huske Willy for alt han har gjort for Málaga.»

«For å avslutte så vil jeg gjerne si at jeg har troen på at Willy vil bli Citys nye førstekeeper, og kommer til å henvise Joe Hart til benken. Her har Pellegrini gjort et virkelig scoop, og Willy vil nok imponere de fleste Manchester City-supportere i løpet av sesongen.»

Besøk gjerne malagacf.no, som drives av norske Málaga-supportere.

Foto: Sigmund Arentz Enger, Málaga de Noruega

4 svar

  1. Ferhad Mustafa på Facebook sier:

    City kampen vises på tv eller??

  2. Øystein Natoilsen på Facebook sier:

    Flotte saker. Men for meg er det Joe Hart som burde stå som sisteskanse. Ingen over ingen vedsiden

  3. Morten Halvorsen på Facebook sier:

    Vel. Kan ikke si at hart spilte så bra i dag. Selv med mye forsvarskrøll.

Legg igjen en kommentar