Yaya vil bli i City så lenge som mulig

JS35673853En av sommerens store snakkiser har vært Yaya Touré, som har kommet med flere oppsiktsvekkende meldinger både gjennom sin agent, og gjennom Twitter. Nå sier ivorianeren at han vil bli i City så lenge som mulig og vinne flere troféer.

Vi skrev etter sesongslutt om spekulasjonene som verserte rundt Yaya Tourés framtid etter at hans agent, Dimitri Seluk, hintet om at ivorianeren ønsket å forlate City. Yaya Touré tilbakeviste på sin Twitter-konto først det hans agent hadde sagt, før han snudde og sa at alt agenten hadde sagt stemte. Agenten mente å vite at Yaya Touré ikke følte seg nok verdsatt i City, og at bursdagen hans ikke ble feiret på skikkelig måte.

Senere gikk Yaya Touré ut og fortalte at City hadde tvunget ham til å reise til Abu Dhabi mot hans vilje etter sesongslutt, samtidig som hans bror, Ibrahim Touré, lå for døden. Dette ble konsekvent tilbakevist av City, som kunne fortelle at Yaya Touré aldri hadde bedt om å få fri for å tilbringe tid med sin kreftsyke bror.

Yaya Touré har nå imidlertid snudd, og sier at han vil bli i City. I et åpenhjertig intervju med Manchester Evening News forteller han hvor hardt brorens død gikk inn på ham, og at han aldri hadde noe ønske om å forlate City.

Touré, som var i VM da broren døde, kan fortelle at han føler seg i god form. «Det er godt å starte å trene igjen. Det har vært en vanskelig pre-season. Det var dessverre en vanskelig sommer for familien min. Det er selvsagt tøft å miste broren sin, spesielt siden han var så ung. Hele familien var fryktelig lei seg.  Han var broren min og han elsket fotball. Da han lå syk i Manchester så han hver eneste kamp jeg spilte. Etter kampene kom jeg for å besøke ham på sykehuset. Men vi må komme oss videre og be for ham.»

«Det handlet aldri om at jeg ville forlate klubben. Jeg forholdt meg rolig, og til syvende og sist er det min beslutning. Jeg ønsker å bli i Manchester City så lenge som mulig. Saken er lukket nå. Det viktigste nå er å finne fokus igjen. Med tanke på tapet av broren min kommer det til å bli vanskelig. Jeg er muslim og jeg tror på Gud. Noen ganger kan du få alt, men dette var en vanskelig situasjon. Han har vært syk i to år, men han visste at jeg elsket fotball og sa til meg ‘dra til VM og nyt det. Hvis du ikke reiser og heller blir her hos meg vil jeg være ulykkelig. Jeg vil elske å se deg gjøre ditt beste for å hjelpe landet vårt.’

Yaya Touré er nå i USA med resten av City-troppen, men er ikke kampklar ennå. Nå trener han seg opp til kampen mot Olympiacos på lørdag, der han muligens skal spille. «Jeg er veldig glad for å slutte meg til laget og manageren. Alle er veldig positive. Forrige år var en god sesong, og jeg tror dette året kommer til å bli fantastisk siden alle de gode lagene signerer store spillere. Vi har også noen fantastiske spillere som slutter seg til oss, og mange viktige spillere blir. Vi har erfaring! Jeg er veldig glad for at Samir blir og vi trenger at flere av de andre også blir, sånn at vi kan gjøre dette til en stor klubb.»

«Hvis du ønsker å være best er du nødt til å vinne alle troféene som er mulig å vinne. Forrige sesong startet ganske tøft for oss, men endte opp på en fantastisk måte med to troféer. Vi ønsker å gjøre vårt beste også denne sesongen – vi ønsker å gjøre det bra i Champions League. Premier League kommer til å bli en tøff kamp med klubber som Chelsea, Arsenal, United, Liverpool, Tottenham. Det kommer til å bli veldig åpent. Men vi vet at vi er klubben alle vil slå. Men vi har selvtillit, vi har fantastiske spillere som kommer hit og vi håper denne sesongen også blir fantastisk.»

«Det er viktig at vi starter bra i serieåpningen mot Newcastle. Det er en vanskelig kamp. Etter det har vi Liverpool hjemme. De første fem-seks kampene er virkelig tøffe. Men det passer oss bra, for de siste kampene er også viktige. Vi skal prøve å gjøre vårt beste og vinne troféer igjen».

«Vi er nødt til å glemme det vi gjorde i fjor og finne fokus igjen. Guttene jobber veldig hardt. De har allerede fått til et fantastisk resultat mot Milan, selv om mange av spillerne manglet. Det er alltid fantastisk når unge spillere får prøve seg og slår til på en slik måte.»

På spørsmål om han kan klare å gjenta suksessen fra forrige sesong på et personlig plan, svarer Touré: «Jeg gjorde det godt, men jeg hadde gode sesonger i Barcelona også. For meg handler alt om tillit. Pellegrini er en manager som kjenner meg fra Spania. Han har forbedret spillet mitt og han har vært i stand til å gi meg frihet, selv om det noen ganger er vanskelig. Vi slipper kanskje inn noen mål på grunn av måten vi spiller på, men vi scorer mange mål også. Hvis jeg var en supporter ville jeg vært veldig fornøyd med at laget mitt prøver å score fire-fem mål i hver eneste kamp!»

3 svar

  1. Henrik Brattlie på Facebook sier:

    Hvis han virkelig er innstilt på det, kan det bli veldig bra.

  2. kan det ha vært noe med at Barca/PSG ikke viste noe interesse ?
    Litt off topic, noen som vet hvor man kan se kampen i dag (MCFC-POOL)

  3. Shkodran Majlinda Berisha på Facebook sier:

    Kampen Petter Wangen kan du se på Viaplay 🙂

Legg igjen en kommentar