City i ferd med å sikre seg to unge nigerianere

Kelechi-IheanachoCity er i ferd med å sikre seg to meget lovende spillere fra Nigeria – Kelechi Iheanacho og Chidi Nwakali. Iheanacho blir regnet som et utrolig talent, og vant FIFAs «Golden ball» som beste spiller i forrige sommers U17-VM!

Iheanacho (bildet) scoret seks mål på sju kamper i turneringen, og var svært delaktig i at Nigeria vant verdensmesterskapet på U17-nivå. Han scoret fire mål mot Mexico i gruppespillet, og scoret også i finalen mot samme motstander. I tillegg til de seks målene hadde han også sju målgivende i turneringen, og ble altså kåret til beste spiller av FIFA.

Det var dermed ikke overraskende at City, blant flere andre storklubber, ble interessert i den unge afrikanske angrepsspilleren, og Citys direktører Ferran Soriano og Txiki Begiristain brukte kontaktene sine for å få Iheanacho til Spania, der han har trent det siste halvåret. I januar undertegnet han en pre-kontrakt med City i påvente av at han skulle få arbeidstillatelse i England, noe han nå har fått. Dermed er alt duket for at han kan slutte seg til Citys andre lovende talenter i akademiet og Elite Development Squad. Om han fortsetter å imponere i City i den grad han har gjort så lang, er sjansen stor for at det etter hvert også kan bli A-lagsspill på unggutten.

City må betale £270 000 i kompensasjon til Taye Academy, der Iheanacho har vært, og har samtidig også sikret seg en annen ung nigerianer – Chidi Nwakali. Nwakali er i utgangspunktet midtbanespiller, men kan også spille forsvar. City må ut med rundt £270 000 også for han, til Shuttle Sports Acadey.

Legg igjen en kommentar