Status ManchesterCity.no, endringer på nettsida og ny Twitter-konto

mcfcscsbMed tanke på at det er to år siden jeg overtok som nettredaktør for ManchesterCity.no og at det er ett år siden gjenåpningen av «nye ManchesterCity.no», er det kanskje på tide med et blogginnlegg der jeg kommer med en liten statusrapport, samtidig som jeg også informerer om en del endringer jeg har jobbet med den siste tida i et forsøk på å få opp aktiviteten blant brukerne her. Og supporterklubben har nå også funnet veien til Twitter!

Jeg har i litt over to år hatt ansvaret for å drive ManchesterCity.no, som er den offisielle nettsida til Manchester City Supporters Club Scandinavian Branch. Nettsida har mange ulike funksjoner, som for eksempel å informere medlemmer om nytt fra supporterklubben, være en del av prosessen rundt kampbilletter, oppdatere om det viktigste som skjer rundt Manchester City, skrive nyheter, kampreferater og så videre, og så videre …. Men en funksjon som nettsida dessverre har slitt litt med den siste tida er at den også skal være et møtested på nettet for norske (og andre skandinaviske) City-fans. Det er på ingen måte dødt her, men det har dessverre vært en tydelig tendens at det har blitt mindre og mindre aktivitet på ManchesterCity.no hva gjelder diskusjon blant brukerne, noe som jo er synd, spesielt med tanke på at ting går det så suser for City om dagen og det blir stadig flere og flere yngre folk som ender opp med å bli City-supportere. Hva er det som har skjedd?

Noe av det første jeg gjorde da jeg tok over ManchesterCity.no for to år siden var å starte opp en Facebook-side for supporterklubben i tillegg til den vanlige nettsida. Nettet er i stadig utvikling, og alle store bedrifter i dag satser minst like mye på Facebook som på vanlige nettsider. Mindre organisasjoner og lag kutter helt ut å ha egen nettside, og er i stedet bare på Facebook. Samtidig foregår mer og mer av diskusjonen på sosiale medier i stedet for i de «tradisjonelle» debattforumene. At supporterklubben skulle være på Facebook var derfor også helt selvsagt, og jeg ser at det er langt mer diskusjon på supporterklubbens Facebook-side enn det er her på den vanlige nettsida. I tillegg har det dukket opp «konkurrenter» på Facebook med navn som skulle tyde på at de representerte Manchester City i Norge, selv om dette ikke er tilfellet. Merk at det er den Facebook-sida som heter «Manchester City Supporters Club, Scandinavian Branch» som er drevet av supporterklubben, og ingen andre. Poenget er at diskusjonen har spredd seg til flere steder, mens folk tidligere i langt større grad diskuterte City her på forumet på ManchesterCity.no.

Da jeg i fjor sommer ble tvunget til å bygge opp ManchesterCity.no på nytt fra grunnen av og brukte to uker av sommeren på det, skiftet jeg også ut det gamle forumet med et nytt som sto mer i stil med de nye sidene og var en integrert del av ManchesterCity.no. Den store aktiviteten uteble imidlertid, og STB-redaktør Per Arne Rennestraum skrev etter hvert et innlegg der han tok opp nettopp dette. Ulike teorier som kom fram i (den svært korte) tråden var at Facebook hadde overtatt deler av «markedet», det var for mange kategorier i forumet og folk vegret seg for å skrive under fullt navn. Aktiviteten ble ikke noe særlig større utover i sesongen (kanskje med unntak av tippekonkurransen), så jeg har nå den siste uka jobbet med å få til en del justeringer av hvordan både nettsida og forumet fungerer i et forsøk på å få opp aktiviteten.

1: En trenger ikke lenger å skrive under fullt navn i forumet. En kan bestemme selv nøyaktig hva som skal stå, ved å velge «kontodetaljer» under fanen «Personlig» i menyen (en må være innlogget for å se dette). Der står det «Alias på nettsiden, for eksempel i forumet». Her kan en skrive inn noe annet enn navnet sitt, for eksempel brukernavnet sitt (eller noe helt annet), og deretter klikke «Lagre». Det er også blitt mulig å legge til en forumsignatur.

2: I selve forumet har jeg også gjort noen mindre endringer layoutmessig for å få ting til å se litt mer oversiktlig ut. Så er spørsmålet om vi fortsatt skal ha kategorier, eller bare slå alt sammen til én kategori. Jeg har tro på at det kan hjelpe å få oversikt å dele inn i kategorier, men jeg er åpen for å endre på dette om det kommer mange motforestillinger. Om jeg husker rett hadde vel det gamle forumet også kategorier?

3: Det er nok rett at Facebook har overtatt en del av den rollen nettsida har hatt før, men jeg føler ikke at dette er et enten/eller-scenario. Det er selvsagt mange av medlemmene i supporterklubben som ikke er på Facebook, og for dem er nettsida her slik den «alltid» har vært, men vi må også ta inn over oss den rollen Facebook har fått. Det jeg nå vil gjøre er i mye større grad å integrere ManchesterCity.no med supporterklubbens Facebook-side og la disse to «smelte sammen». Alle saker som blir lagt ut på ManchesterCity.no legges automatisk ut på Facebook-sida umiddelbart, og alle kommentarer som blir skrevet på Facebook-sida om sakene, havner også på ManchesterCity.no. Det samme gjelder motsatt – alle kommentarar på ManchesterCity.no havner også på Facebook. I tillegg kan en «like» (og dele) saken på Facebook direkte fra ManchesterCity.no og det er til og med blitt mulig å logge inn på ManchesterCity.no med Facebook-kontoen sin! Dette er da avhengig av at en bruker samme e-postadresse på Facebook som på ManchesterCity.no, men om en gjør dette er alt en trenger å gjøre å klikke på knappen «Login with Facebook». Enklere kan det ikke bli!

4: En teori som ikke kom fram i den tidligere nevnte forumtråden, men som er min egen personlige teori, er at det har vært litt for tungvint å logge seg inn på ManchesterCity.no, og at folk dermed ikke har brydd seg med å bruke forumet på grunn av dette. Jeg håper dette er blitt enklere nå som jeg har flyttet litt på ting og en ikke trenger å gå til en egen side for å logge inn. En kan gjøre dette direkte fra forsida, og du kan også huke av for at brukernavnet og passordet skal bli husket til neste gang. Nettleseren din er sannsynligvis også i stand til å ha denne informasjonen ferdigutfylt for deg, og om du bruker en datamaskin (eller nettbrett/smarttelefon) som bare du har tilgang til og du ikke trenger å logge ut, vil du jo også være innlogget neste gang du tar turen innom ManchesterCity.no, på samme måte som på Facebook. Og nå som en også kan logge inn ved å klikke på en Facebook-knapp, bør det i alle fall være enkelt og bekvemmelig å logge seg inn.

Jeg håper disse tiltakene til sammen kan være med på å løfte brukeraktiviteten her igjen. Men merk at det ikke blir diskusjon av seg selv! Om vi vil ha et aktivt forum er det viktig at alle tar i et tak for å få det til!

ManchesterCity.no lever altså i beste velgående, og jeg har mange flere planer for ting jeg ønsker å få til framover. Jeg trenger ikke å gå i detalj på alt her, men jeg kan si at vi neste sesong vil følge EDS og akademiet tettere enn vi har gjort denne sesongen. Nå er kamp-/spillerdatabasesystemet vi bruker (LeagueEngine) blitt såpass mye bedre enn det var i fjor sommer da det ble innført og var tidlig i utviklingsfasen, at det enklere lar seg gjøre. På slutten av sesongen kjørte vi også en konkurranse i samarbeid med Unisport der det var mulig å vinne en City-drakt, og jeg ser for meg mange flere slike konkurranser til høsten. Om interessen er tilstede kunne jeg tenkt meg å kjøre faste City-quizzer med premier til vinnerne! Samtidig vil jeg også plukke opp igjen tråden med å gjøre flere gamle STB tilgjengelig i medlemsområdet (eksklusivt for medlemmer, så må være innlogget for å se dette).

Jeg er åpen for alle innspill når det gjelder hvordan ManchesterCity.no kan utvikles videre. Skriv enten en e-post til post@manchestercity.no, kommenter direkte under i kommentarfeltet, skriv i forumet, skriv på Facebook-sida … eller bruk supporterklubbens nystartede Twitter-konto! Supporterklubben er nå nemlig også på Twitter: @MCFCSCSB Følg oss der også dersom du bruker Twitter, og spre ordet videre til andre True Blues om at denne nye Twitter-kontoen eksisterer. Det er egentlig lenge siden jeg ønsket å starte opp en Twitter-konto for supporterklubben, men problemet der var det samme som på Facebook, nemlig at det allerede fantes en konto som ga seg ut for å representere City i Norge, og som mange av følgerne tydeligvis trodde var supporterklubben. Denne er der fortsatt (men er ikke blitt oppdatert på noen år), så la deg altså ikke lure: det er @MCFCSCSB som er supporterklubbens offisielle Twitter-konto.

Twitter-kontoen er også integrert med både Facebook-sida og ManchesterCity.no, sånn at alle tweets også finner veien dit. Du vil altså ikke gå glipp av noe selv om du ikke er på Twitter. Her legges for eksempel rykter ut, lagoppstilling før kamp så snart den blir offentliggjort (60 minutter før avspark), smånyheter som ikke får egen artikkel på ManchesterCity.no osv.

Til slutt: jeg vil gjerne ha hjelp fra andre som ønsker å bidra til å gjøre ManchesterCity.no (inkl. Facebook og Twitter) enda bedre enn det er i dag. Jeg har god hjelp fra Simon Stjern som skriver alle forhåndsomtaler av kamper, men jeg vil gjerne at vi ble enda flere som er med på å utvikle nettsida videre. Ta kontakt dersom du har en skribent i magen (eller fingrene) og ønsker å bli en del av teamet!

5 svar

  1. Høres veldig bra ut 🙂

  2. Ole Fuglestad sier:

    Bra jobba Tommy!

  3. Tor Sønsteby sier:

    Veldig bra.

  4. Øystein Wolf sier:

    Stå på! Er veldig glad vi har en aktiv hjemmeside. Det trenger, og fortjener, klubben! 🙂

Legg igjen en kommentar