Fernando er klar for City

4224833City har bekreftet sommerens andre spillersignering: den brasilianske midtbanespilleren Fernando fra Porto!

Porto offentliggjorde allerede i går at de var blitt enige om en overgang for Fernando med City, og nå har også City bekreftet at 26-åringen har signert. Klubbene går som vanlig ikke ut med noen offisiell overgangssum, men det skrives i diverse medier at summen skal ligge rundt £12 millioner.

Fernando er defensiv midtbanespiller, og spørsmålet blir dermed om han blir en konkurrent til sin landsmann med likelydende navn i samme posisjon; Fernandinho, eller om Manuel Pellegrini greier å finne plass til både Fernandinho og Fernando på laget.

Fernandos fulle navn er Fernando Francisco Reges, og i tillegg til å ha brasiliansk pass, har spilleren som er 183 centimeter på strømpelesten også skaffet seg portugisisk pass etter flere år i Portugal.

Fernando startet karrieren i den brasilianske klubben Vila Nova, og ble i 2007 oppsiktsvekkende nok hentet fra brasiliansk tredjedivisjon rett til Porto i Portugal. Det er i Porto Fernando har vært de siste sju årene, selv om han den første sesongen var utlånt til Estrela da Amadora. For Porto ble det til sammen 142 kamper, 2 mål, fire ligamesterskap, to cupgull og ett Europa League-trofé.

Fernando var sterkt linket til City allerede i januar, og om en skal tro ryktene prøvde City på transfer deadline day å hente Fernando fra Porto sammen med hans langkamerat Eliaquim Mangala, og la inn et bud på £35 millioner for de to spillerne til sammen. I og med at Fernando bare hadde seks måneder igjen av kontrakten sin med Porto ble dette sett på som et svært godt bud, i og med at Fernando ville kunne gått gratis til City noen måneder senere. Porto takket imidlertid nei til budet, og en uke etterpå signerte Fernando en ny kontrakt med Porto som bandt ham til klubben fram til sommeren 2017. Dermed så det ut til at overgangen til City aldri kom til å bli noe av, før nå – til tross for nettopp å ha signert ny kontrakt med Porto går altså Fernando likevel til City.

Fernando kommer til å bære drakt nummer 6 i den kommende sesongen, og vil slutte seg til resten av troppen når oppkjøringen til neste sesong snart starter. «Jeg er så glad for å komme til Manchester City,» kunne Fernando fortelle Citys offisielle nettside. «Jeg vet det var mye snakk om meg i januar, så jeg er veldig glad for at overgangen nå er i boks og at jeg er blitt City-spiller. Jeg ser fram til å møte de nye lagkameratene mine og hjelpe City med å forsvare tittelen. Dette er en veldig spennende tid å være en del av denne klubben, og jeg kan ikke vente på å få spille i Premier League. City-fansen kan være sikre på at jeg vil gi alt i hver eneste kamp og jeg ser fram til mange gode år i Manchester.»

«Jeg har satt pris på oppholdet i Porto og jeg vil takke klubben og supporterne for støtten jeg har fått i løpet av oppholdet i Portugal. Nå er jeg klar for et nytt kapittel i livet mitt».

13 svar

 1. Vegard Unnerud sier:

  God signering. Ikke like positivt innstilt til Sagna

 2. Ronny Solberg sier:

  Da er 1.2 millioner i uka en dyr reserve. Vi kunne satset på en ung bak i stedet for.

 3. Jan Tore Slinde sier:

  Liker prisen på Fernando. Forøvrig likte det eg såg av Sagna i går. Meget god innlegsfot. Send Rodwell på lån. Er ikkje berre å satse på ein ung bak. Han må og holde nivået. Send dei unge på lån for å få matching.

 4. Jakob Berge sier:

  Han blir sikkert en ny Rodwell…

 5. Jaha, og hvordan begrunner du det Jakob? Har du noen som helst oversikt over skadehistorikken til Fernando?

 6. Tror Fernando kommer til å bli en supersuksess! Ut med Garcia..

 7. Sagna på bosman (gratis) og Fernando for £12M! Dette er god buisness!! Tror det kan bli sånn at Fernando jobber bak Yaya og Fernandinho neste sesong, slik at vi får enda mer scoringer i laget! Elsker denne sjarmerende Manuel Pellegrini!

 8. Er en av de som trur at Sagna var en fornuftig signering. Han holder høy klasse og kostet ikke noe å hente i form av overgangssum. Tipper han også er veldig klar over at Zabaleta i utgangspunktet er førstevalg, men vi kommer til å kjempe på mange arenaer neste sesong, og trenger bredde. I tillegg har vi noen spennende talenter, men det er fortsatt noe tidlig for dem å steget helt opp.

 9. Greit nok det Ronny, når vi møter Norwich og Burnley hjemme vel og merke. Derimot ville det vært krise hvis Zabaleta ble skadet og vi skulle ut i kamper mot Real, Bayern o.l. Vi er helt avhengig av å ha full dekning på alle plasser, og det er ingen tvil om at høyre back har vært en utsatt posisjon. Med tanke på hvor mange kamper Zabaleta spilte forrige sesong, er det nesten utrolig at han ikke var mer skadet eller ute med karantener. Per i dag har vi ingen unge spillere som er gode nok, men vi har som sagt noen spennende talenter som kan ta steget om et par tre år. Inntil da, er det bedre at de får erfaring gjennom lån og spilletid i klubber nedover i systemet.

 10. Trur for øvrig ikke at han blir noen direkte reserve. Vi får forhåpentligvis mange kamper kommende sesong, og da er det bare bra med bredde i stallen. Ser man på venstre back fikk både Kolarov og Clichy mye spilletid begge to i fjor.

 11. Per Arve Stenødegård sier:

  Begge disse signeringene er fornuftige i mi bok . Eg må innrømme att eg tenkte att, å vinne PL med Pelle sin taktikk eller kanskje mangel på sådan var en umulig øvelse, og nå tenker eg på def. struktur, og eg tror iallefall ikke att lynet slår ned to ganger på samme sted 🙂
  Forøvrig har det blitt veldig rolig her i forhold til hva det var for noen år siden . Rart når eg ser hvordan citybasen holder stand på VG – PREMIER LEAUGE, der eg forøvrig har fått blokkert min konto taknina antaglig for å ha postet en vittighet for mye. Har ikke fått svar med det store oraklet som vissnok skal være sjefen for herligheten-
  Når en leser mye av den svadaen for ikke å snakke om personangrep og generell amper tone mange andre brukere hoster av seg på det forumet så må en virkelig spørre om de som skal være mod. kan å lese, eller egentlig er mobbere selv , som bare er ute etter å ta folk de ikke liker tilhørigheten til.

  Litt rart att ett organ som påberoper seg å jobbe mot mobbing har den innstillingen , but you never know.

  Kansje Svea kjenner den gjengen der og har litt peiling på hva disse gutta ????? egentlig holder på med

 12. Peter Eide Walseth sier:

  Sagna er en ÅPENBART god signering! Zabaleta vil bli bedre av å kunne hvile i noen flere kamper. Sagna holder høyt internasjonalt nivå og er rutinert. Fin signering når den er gratis. Rapporten om at han tjener 120 tusen pund i uka skal man vel ta med en klype salt..

  Fernando har jeg sett en del klipp av og jeg er positiv. Dersom gutta har gjort en like sterk jobb som i forkant av signeringene i fjor blir dette meget bra! Gleder meg!

  Nå trenger vi en stopper, og en (engelsk) keeper.

 13. Tommy Kvarsvik sier:

  Morsomt klipp der Fernando blir utvist: http://www.youtube.com/watch?v=aAe2w3su7bw

Legg igjen en kommentar