City bekrefter: Bacary Sagna er klar!

sagna_express-458283City bekreftet i dag på den offisielle nettsiden at franske Bacary Sagna er klar for klubben, og vil slutte seg til troppen etter at VM er over.

31-åringen har lenge vært linket til City, og nå bekreftes det altså offisielt at høyrebacken blir å se på Eastlands til høsten. I og med at kontrakten til Sagna med Arsenal gikk ut nå i sommer, kan franskmannen med sengalesiske aner gå gratis til City. Arsenal forsøkte å tilby Sagna en ny toårskontrakt, men den takket han nei til, og har nå altså valgt å gjøre som Kolo Touré, Emanuel Adebayor, Gael Clichy og Samir Nasri har gjort før ham – gå fra Arsenal til City. Klubben bekrefter at han har underskrevet på en treårskontrakt, som dermed binder ham med City fram til sommeren 2017.

Sagna vil imidlertid være opptatt med VM-spill for Frankrike den nærmeste tida, og skal nok også ha en liten sommerferie etter at VM er over. At Sagna er kommet til City betyr at Pablo Zabaleta får ny konkurranse, mens det virker mer og mer sannsynlig at Micah Richards kommer til å forlate klubben.

Sagna startet sin profesjonelle karriere i Auxerre i Frankrike, og etablerte seg raskt som en av ligaens mest stabile backer. I 2007 gikk turen videre til England og Arsenal, for en sum en antok kunne være mellom 9 og 11 millioner euro. Der fikk han drakt nummer 3, og når han nå går til City er det fortsatt drakt nummer 3 han kommer til å ha på ryggen.

Det ble altså sju år for Sagna i Arsenal, men det var ikke før i mai i år at han vant sitt første og eneste trofé med Arsenal, nemlig FA-cupen etter at Arsenal slo Hull 3-2 i finalen. City ble som kjent ligamester og skal i august møte Arsenal i Community Shield. Selv om Sagna vant FA-cupen med Arsenal, er det altså for ligavinner City han ville spille om han skulle bli prioritert foran Pablo Zabaleta på høyrebackplass.

8 svar

 1. Ronny Solberg sier:

  Skjønner ikke hvorfor dei satse på å hente inn han her. Dyr i drift. Da måtte det vert bedre og hente inn en ung lovende back i plassen for.

 2. Ole Endre Bilstad sier:

  Mesterligaerfaring. Går rett inn og forsterker.

 3. Forstår heller ikke denne signeringen. Må jo være mer fornuftig å få inn en ung spiller og helst da fra våre egne rekker.

 4. Thomas Lomundal sier:

  Endelig slipper jeg å være dritnervøs for at Zabaleta skal skade seg i en søndagskamp mot Leicester før en viktig CL-kamp.

 5. Ronny Solberg sier:

  Nå er vel ikke sagna bedre eller zabaleta så kan ikke si meg enig i det.

 6. Sagna er mange hakk bak Zabaleta, og går ikke under kvalifiseringen som engelskspiller, og er dermed heller ikke en av de 8 av 21 engelskmennene/egen produserte spillerne vi må ha. For min del kunne vi heller hatt Richards i CL troppen enn Sagna så fikk vi dekt en av de 8 plassene som må fylles…

  Han kan dog være en greit gratis backup i PL da.

 7. Per Arve Stenødegård sier:

  Dette tror eg er ett veldig smart kjøp. Noe avlasting for Zabaleta, og han kan jo også pådra seg skade. KNOCK ,KNOCK. Og han kan vel også dras inn i midten om nødvendig.

Legg igjen en kommentar