Kravet om egenutviklede spillere senkes

nissan-are-the-new-sponsors-of-the-uefa-champions-leagueUEFA har tidligere bestemt at Citys Champions League-tropp til høsten ikke får være på mer enn 21 spillere, men etter press fra spillerorganisasjonen FIFPro går UEFA nå med på at City bare trenger å ha fem «homegrown» spillere i troppen, ikke åtte, slik lagene med full Champions League-tropp må ha.

FIFPro la press på UEFA fordi de mente det ikke bare var klubben som ble straffet om Champions League-troppen skulle reduseres, men også spillerne som er under kontrakt med klubben, og at disse ikke skal straffes for noe klubben har gjort. Gianni Infantino, generalsekretær i UEFA, sier i en uttalelse at det føltes riktig å redusere kravet om antall «homegrown» spillere proporsjonalt med dette, noe som vil ned fra åtte til fem.

«Homegrown» vil i dette tilfellet si spillere som enten er utviklet i egen klubb, eller i samme land, og det vil altså nå etter all sannsynlighet ikke lenger bli noe problem for City å oppfylle dette kravet.

Legg igjen en kommentar