New York City kjøper David Villa

GP21558500Manchester Citys nye søsterklubb, New York City, har kjøpt sin aller første spiller – David Villa fra Atletico Madrid!

32-åringen hjalp i forrige måned Atletico Madrid å vinne La Liga i Spania, men skal nå flytte til New York for å hjelpe nystartede New York City i Major League Soccer. Sportsdirektør Claudio Reyna kan dermed si seg fornøyd med å ha skaffet laget sin aller første spiller – og altså ingen hvem-som-helst; David Villa regnes av mange som en av verdens beste fotballspillere, og at New York City har fått spanjolen til å undertegne på en treårskontrakt må sies å være litt av et scoop. Spesielt med tanke på at han kommer på free transfer.

Det er City Football Group, som styres av Manchester City, som har sikret New York City David Villa. City CEO Ferran Soriano uttalte etter kjøpet at «dette er et historisk og spennende øyeblikk for City-familien og oppbyggingen av New York City Football Club. Jeg kjenner David veldig godt og han er en av de beste fotballspillerne i verden, en ekte vinner, og på toppen av sin karriere. Jeg er sikker på at innbyggerne i New York vil nyte å se ham spille for byen.»

Jason Kreis, trener i New York City, kunne legge til at han ikke kunne vært mer oppspilt over tanken på å ha sikret David Villa som sin første signering, som han mener er en av de beste spissene i verden. Tidligere Manchester City-spiller Claudio Reyna er også begeistret: «David er en perfekt førstesignering for New York City. Det han har oppnådd individuelt er utrolig. Han er det spanske landslagets toppscorer gjennom alle tider, i tillegg til å være første spanjol som nådde 50 landslagsmål. Han har vunnet La Liga tre ganger, Champions League, og skal i sommer i Brasil spille i sitt tredje VM.»

Villa kommer til å bære drakt nummer 7 i New York City, noe han har gjort i store deler av karrieren, inkludert årene i Barcelona fra 2010 til 2013. New York City kommer imidlertid ikke inn i Major League Soccer før i 2015, og hva Villa skal gjøre i mellomtiden er ennå ikke helt klart. Det har blitt skrevet at han skal trene med Manchester City, men også at han skal leies ut til Melbourne Heart, som også er en del av City Football Group.

Legg igjen en kommentar