Boyata undertegnet ny kontrakt

Dedryck Vid picDedryck Boyata har undertegnet en ny toårskontrakt med Manchester City. Dermed er han bundet til klubben fram til sommeren 2016.

Kontrakten til den belgiske forsvarsspilleren gikk ut etter denne sesongen, men City har valgt å fornye kontrakten til Boyata, som har vært i klubben siden 2007, og har siden gått gradene i ungdomsakademiet. Han var en viktig del av laget som vant FA Youth Cup i 2008, og fikk sin debut for førstelaget i januar 2010 i en kamp mot Middlesbrough i FA-cupen. Samme måned debuterte han også i Premier League, og fikk spille begge kampene mot Manchester United i ligacupens semifinale. Pangstarten på A-lagskarrieren gjorde at han ble kåret til årets unge spiller i City den sesongen.

Etter låneopphold i Bolton og Twente har han returnert til City, og fikk seks opptredener fra start for førstelaget denne sesongen, der fire av dem var i ligacupen.

Mange har spekulert i at grunnen til at 23-årige Boyata får ny kontrakt med City er for å være en av de fire spillerne i en Champions League-tropp som må være utviklet i egen klubb. Totalt åtte spillere må være «homegrown», der minst fire må være utviklet i egen klubb, mens resten bare trenger å være utviklet i samme land.

1 svar

  1. Per Arve Stenødegård sier:

    Eg er nok en av de få som fortsatt har stor tro på den her tjommien.

Legg igjen en kommentar