Pantilimon fristilles fra kontrakten

JS36460927Manchester City har i dag frigitt åtte spillere på free transfer, og den store overraskelsen her var at Costel Pantilimon må finne seg en ny klubb.

Citys rumenske reservekeeper må etter tre år i klubben ut på arbeidsmarkedet for å se seg om etter en ny arbeidsgiver. Det var 11. august 2011 at keeperen, som er 203 centimeter på strømpelesten, kom på lån fra rumenske Poli Timisoara. Shay Given hadde forlatt klubben og City trengte en backup for Joe Hart, og å låne inn Pantilimon i ett år ble løsningen. Første kamp kom i ligacupen mot Birmingham, 21. september 2011, og Pantilimon har siden den gang vært Citys «cupkeeper».

Etter at den første sesongen var slutt ble overgangen fra Poli Timisoara gjort permanent, og City betalte den rumenske klubben £3 millioner. Han underskrev da en kontrakt med City som skulle vare fram til sommeren 2016, og når Pantilimon nå forlater City to år før kontrakten er slutt, vil det sannsynligvis si at Pantimilon har bedt om å få annulere kontrakten, noe City har gått med på.

At Pantilimon ønsker seg nye utfordringer kan være lett å forstå, med tanke på hvor mange kamper han har måttet sitte på benken og se Joe Hart vokte buret. Også i sesongen 2012/13 var han Citys «cupkeeper» og spilte alle kampene i FA-cupen – fram til finalen. Manager Roberto Mancini hadde lovet Pantilimon kvelden før at rumeneren også skulle få stå kampen på Wembley mot Wigan, men ombestemte seg og lot heller Joe Hart få stå.

Denne sesongen har det imidlertid også blitt Premier League-kamper på Pantilimon. 2. november 2013 fikk han sin debut i Premier League, da City slo Norwich 7-0 hjemme. Joe Hart var ute av form, og Pantilimon fikk til sammen sju kamper fra start før Hart returnerte. De sju kampene var imidlertid nok til å gjøre Pantilimon til Premier League-mester. Nå er det imidlertid slutt for rumeneren.

En keeper som derimot ikke er blitt frigitt og i stedet har fått tilbud om ny kontrakt, er Richard Wright. Spørsmålet blir dermed om 36-åringen tar steget opp som andrekeeper i City, eller om en ny keeper skal hentes inn.

Også Dedryck Boyata har blitt tilbudt en ny kontrakt. Det spekuleres i om grunnen til at både Wright og Boyata har blitt tilbudt nye kontrakter, er for å fylle opp «homegrown»-listen til neste sesongs Champions League-tropp. Boyata har imidlertid figurert i Citys startoppstillinger denne sesongen.

Som ventet har både Joleon Lescott og Gareth Barry blitt frigitt. I tillegg til disse har ikke ungguttene Thomas Agyiri, Alex Henshall, Kieran Kennedy, George Swan og Alex Nimely fått ny kontrakt.

Legg igjen en kommentar