Vil Yaya bort fra City?

JS35673851Ønsker Yaya Touré seg bort fra City? Det speukuleres nå vilt hva som egentlig er faktum etter at Tourés agent først uttalte at Yaya Touré ikke føler seg verdsatt i City, og at han ikke fikk nok oppmerksomhet på bursdagen sin, før Touré selv la ut flere meldinger på Twitter som ikke akkurat er med på å oppklare situasjonen.

En skulle kanskje tro Yaya Touré har det som plommen i egget med en ukelønn på cirka to-tre millioner kroner, stjernestatus i Manchester City og ligagull i pokalskapet etter en kjempesesong med 20 scoringer. Nå kan det imidlertid se ut til at alt ikke bare er fryd og gammen for ivorianeren.

Ryktene begynte å spre seg da Tourés agent, Dimitri Seluk, tidligere i dag gikk ut og sa Touré ønsket å forlate City. Grunnen skulle visstnok være at Yaya Touré ikke får den respekten han fortjener av klubben og at bursdagen hans ikke ble feiret bra nok.

«Yaya er så opprørt at han tenker på å forlate City», kunne Seluk fortelle. «Det er en rekke ting som har skjedd som gjør at Yaya føler seg sterkt opprørt. Nå må han konsentrere seg om VM, men City har behandlet ham på en respektløs måte og såret ham. Det som skjedde på bursdagen hans viser at klubben ikke bryr seg om han. Det var beviset! De kan si hva de vil – ‘å, vi liker ham, men vi glemte det’? Glemte? Yaya Touré? Spilleren som hjalp dere å vinne Premier League to ganger? Spilleren som hjalp dere å vinne ligacupen og FA-cupen? Hvis en spiller som Yaya gikk til Liverpool og hjalp dem å vinne ligaen for første gang på 24 år ville han vært gud. Men i City er ikke Yaya noen helt. Han er et null! Det er sånn City får ham til å føle seg. Han er veldig opprørt og han har startet å tenke på om han skal forlate klubben. Hvis det fortsetter på denne måten vil han dra. Dette handler ikke om penger. Vi kunne godt gått til en annen klubb og fått mindre penger. Hvis de tror at de kan kjøpe alt, tar de feil. Jeg tror at disse folkene ikke bryr seg. Bare dumme folk vil prøve å få Yaya til å dra.»

Om en søker opp navnet Demitri Seluk vil en finne lignende utsagn fra forrige sesong. «Gi meg en ny kontrakt innen lørdag, eller så drar jeg», kunne en i mars 2013 lese i britiske aviser. Yaya Touré hadde den gangen to år igjen av kontrakten sin med City, og endte til slutt opp med å undertegne en ny og forbedret kontrakt. «Jeg tror ikke han blir i City», uttalte Seluk den gangen. «Dette handler ikke om penger. Han vil dra av mange grunner. Han er en av klubbens beste spillere, men får ikke den respekten han fortjener av de ansatte i klubben. Det er bare Roberto Mancini som respekterer Yaya», sa Seluk for litt over et år siden, og om en skal tro Seluk, mener altså Yaya fortsatt at han blir dårlig behandlet i City.

Det er selvsagt umulig å vite hvilke følelser Yaya Touré sitter inne med, men at City glemte 31-årsdagens hans medfører imidlertid ikke riktighet. Klubben la ut gratulasjonsmelding på Twitter, og la også ut denne videoen der City-spillerne tar fly fra Manchester til Abu Dhabi der en tydelig kan se at Yaya Touré får kake og blir sunget for. Det går imidlertid ikke fram av videoen hvordan han reagerer på dette, og om han reagerer i det hele tatt.

Etter å ha blitt konfrontert med bevisene om at City på ingen måte glemte Yaya Tourés bursdag, var agent Seluk på banen igjen med flere anklager mot City. «Det var ingen av dem som tok ham i hånden på bursdagen hans og gratulerte ham. Det er helt sykt. Han fikk en kake, men da Roberto Carlos hadde bursdag ga presidenten i Anzhi ham en Bugatti. Jeg forventer ikke at City skal gi en Bugatti til Yaya, vi forventet bare at de ville ta ham i hånden og si ‘vi gratulerer deg!’ Det er det minste de kunne gjort når det er bursdagen hans og troppen er samlet. Det er et viktig menneskelig bånd å ta hverandre i hånden og si ‘gratulerer med dagen’, men det var ingen som gjorde det med Yaya. Det viser at de ikke bryr seg om ham. Jeg leser i en avis at klubben gratulerte ham på Twitter, men å gjøre noe sånt er en ren spøk. Det er bedre at de ikke legger ut noe som helst på Twitter hvis de ikke vil si noe til ham. Klubbens eiere spiste en kake på 100 kg etter å ha vunnet Premier League, men da spillerne var samlet, var det ingen som tok ham i hånden. Hvis de ikke har respekt for ham så er det enkelt – Yaya drar. Ikke noe problem», avslutter agent Dimitri Seluk.

Historien høres kanskje latterlig ut, og det kunne først virke som om Yaya Touré syntes det samme. Han skrev nemlig først på Twitter etter at avisene begynte å skrive om saken: «Takk for alle bursdagsgratulasjonene i dag! Det kom nettopp kort fra City … det forsvant nok i posten. Haha», og deretter «Spøk til side, vennligst ikke ta et eneste ord som ikke kommer ut av min munn seriøst. Bedøm det engasjementet jeg har for City ut fra prestasjonene mine på banen».

City-fansen trakk dermed et lettelsens sukk, og det virket dermed som om hele historien bare var oppspinn. Så kom imidlertid en tredje Twitter-melding fra Yaya selv, som gjør at saken i det hele tatt er verdt å skrive om: «Alt Dimitri sa er sant. Han snakker for meg. Jeg vil gjøre et intervju etter VM for å forklare» («Everything dimitry said is true . He speaks for me. I will give an interview after world cup to explain»).

Dermed virker det ikke lenger like sannsynlig at denne historien om at Yaya Touré føler han ikke får nok respekt og at han ikke ble tilfredsstillende nok feiret på bursdagen sin, bare er en skrøne. Spørsmålet er hvorfor den tredje Twitter-meldingen motsier de to første, der han ser ut til å synes hele historien er morsom, og sier at vi bare skal høre på det han selv har å si, altså ikke agenten hans. Da det stormet rundt Yaya Touré forrige gang, i mars 2013 da agenten hans hevdet han var misfornøyd i City og ikke fikk den respekten han fortjener, skrev Yaya selv på Twitter: «Hei folkens, ikke hør på ryktene, jeg er fornøyd i City» og «Med respekt for klubben og fansen, hvordan kan jeg være misfornøyd når jeg får så mye kjærlighet og respekt fra alle i City? Gi meg en god grunn til at jeg skal være misfornøyd i City!» Men at han nå altså plutselig gir agenten sin rett på Twitter, er nytt.

Yaya Touré undertegnet som tidligere nevnt en ny kontrakt med City i fjor, og denne varer fram til sommeren 2017. Flere stiller seg nå spørsmålet hva som skjer, og om Yaya Touré kommer til å fullføre kontrakten sin med City, eller om han kommer til enighet med klubben.

1 svar

  1. Friedland sier:

    Jeg tjener ca 10000kr i uka, har en høy stjerne på jobb og har i den siste tiden fått tilbud fra utlandet. Hadde bursdag for 1 mnd siden og fikk omsider en tørr eplestang m/kanel etter endel mas og venting. MEN, skuffelsen var enorm da konsernsjefen ikke kom ned i foajeen (utenfor auditoriet) og gratulerte meg med dagen!
    Vurderer å gå til en annen bedrift, kanskje tilbake til jobben som laken på Rune Rudbergs høvelbenk.
    Venter til etter pinsehelgen.

Legg igjen en kommentar