Hvem drar?

Fulham v Manchester City - Barclays Premier LeagueLescott, Barry, Wright, Milner, Richards og Sinclair ut? Flere av Citys engelske spillere ser ut til å være på vei bort fra klubben.

Sesongen er over, og sluttet som alle vet med seriegull for City. Mens en del spillere går inn i en rolig periode med spillefri og sommerferie, ser andre fram til sommerens VM i Brasil. Avisene har imidlertid ikke bare fokus på det som skal skje i Sør-Amerika, for også eventuelle spillerkjøp Manuel Pellegrini måtte finne på å gjøre i sommer blir viet en del spalteplass i de engelske tabloidene. En del spillere er også forventet å forlate City i sommer, og spesielt urovekkende kan det være at såpass mange engelske spillere ser ut til å forlate City, med tanke tanke på at UEFA har skrenket inn Citys spillertropp i Champions League og det allerede finnes regler som sier at åtte av spillerne i troppen skal være «homegrown», altså utviklet i hjemlandet i årene mellom de var 15 og 21 år. Halvparten av de åtte skal i tillegg være utviklet i samme klubb, noe som betyr at City må ha minst fire spillere i Champions League-troppen til høsten som har hatt tre sesonger i City mellom fylte 15 og 21 år, mens resten av de åtte ikke trenger å være utviklet i City, så lenge de er utviklet i England.

Om vi ser på de som er mest aktuelle for å være med i en Champions League-tropp, er spillere som Eirik Johansen, Micah Richards, Dedryck Boyata og Marcos Lopes utviklet i City. Det samme gjelder John Guidetti, Karim Rekik og Emyr Huws, som har vært på utlån i vår. Spillere som Joe Hart, Richard Wright, Gael Clichy, James Milner, Jack Rodwell, Gareth Barry og Scott Sinclair er utviklet i England, og kan dermed fylle opp de resterende plassene.

Nå ser det imidlertid ut til at noen av disse spillerne er i ferd med å forlate City. Joleon Lescott har innrømmet at det er med tungt hjerte han forlater City nå som kontrakten hans går ut, og han kan få følge av flere spillere. Også Richard Wrights kontrakt går ut, og det samme gjelder Dedryck Boyata og utlånte Gareth Barry. Alle disse spillerne vil ganske sikkert forlate City i sommer.

Også blant de som fortsatt har kontrakt med City har det versert en del rykter. The Guardian skrev i går at James Milner har fortalt klubben at han ønsker å forlate City, og at Arsenal og Liverpool står først i køen for å sikre seg midtbanespillerens underskrift. Også Everton og Tottenham er interessert i 28-åringen, som har ett år igjen av kontrakten med City. Tottenham skal forøvrig også være interessert i å sikre seg Gareth Barrys signatur, nå som kontrakten hans utløper.

Også Micah Richards har ett år igjen av kontrakten med City, og det har også versert historier om at han ønsker å forlate City på grunn av lite spilletid. Richards spilte så lite i serien denne sesongen at han ikke kvalifiserte til å motta medalje under medaljeseremonien på Eastlands etter seieren over West Ham i serieavslutningen, og hadde det ikke vært for at kaptein Vincent Kompany vinket ham bort og jaget ham opp på podiet med de andre før han selv fikk sin medalje, ville Richards ikke vært tilstede da pokalen ble løftet. Etterpå uttalte Richards til Manchester Evening News: «Vi får se hva som skjer nå. Jeg har vært her i 11 år og nytt hvert sekund. Jeg vet ikke hva framtiden har i vente for meg. Jeg har bare lyst til å takke alle her for alt de har gjort for meg. Jeg er sikker på at mange håper jeg blir, men når du får spille et begrenset antall kamper, må du noen ganger tenke på hva som er best for karrieren din.»

MEN hevder å vite at City skal ha tilbudt Richards ny kontrakt, men at Richards selv har takket nei til denne, da han ønsker å spille og få fart på karrieren sin igjen. 25-åringen ble som 18-åring den yngste forsvareren gjennom tidene til å spille på Englands landslag, og ble regnet som et enormt talent. De siste årene har han imidlertid slitt med skader og mindre og mindre spilletid, etter at Pablo Zabaleta etter hvert har blitt et klart førstevalg på høyreback, og nå spørs det altså ikke om Richards dager i City er talte.

Scott Sinclair har to år igjen av kontrakten med City, og vil sannsynligvis ikke bli å se i City-drakt igjen. Det spekuleres nå i om han kommer til å forlate City permanent i sommer, eller ta en ny sesong på utlån i en annen klubb. Jack Rodwell har også slitt med lite spilletid, men Manuel Pellegrini har tidligere uttalt at Rodwell er med i planene hans.

1 svar

  1. Friedland sier:

    http://m.youtube.com/watch?v=ht5WhYkdiZ4

    Reidar/Richards poteito/potato?

Legg igjen en kommentar