City godtar straff fra UEFA

Latest Etihad picI en pressemelding som er lagt ut på Citys offisielle nettside 16. mai, godtar City UEFAs bestemmelse om at klubben må straffes for å ha brutt Financial Fair Play-reglene, selv om klubben er grunnleggende uenig i at de har brutt reglene.

City skriver i pressemeldingen at nå som 31. mai nærmer seg og finansåret er i ferd med å ta slutt, er klubben i ferd med å gå i null, akkurat som planlagt. Det skrives videre at klubben drives uten gjeld, og ser at det finnes store muligheter både på det fotballmessige plan og kommersielt, samtidig som en vil fortsette arbeidet med å satse på ungdomsutvikling og investere i lokalsamfunnet i Manchester. Det skrives at City har helt siden Financial Fair Play (FFP) ble innført, gjort sitt ytterste for å overholde UEFAs kriterier og regler, og at det er noe de har klart. Når UEFA nå likevel vil straffe City er det noe City er fullstendig uenige i, og under normale forhold ville en valgt å forfølge saken videre.

Med dette menes nok at klubben ville kjørt saken inn i rettsystemet, og flere eksperter på juss har tidligere uttalt at City sannsynligvis ville ha vunnet en slik sak, i og med at UEFAs FFP-regler bryter med EUs lover. Når City nå likevel velger å ikke gjøre dette, er grunnen sannsynligvis å unngå ikke å få spille i Champions League til høsten, som kunne blitt konsekvensen om City hadde nektet å godta UEFAs bestemmelse. I pressemeldingen står det at City har vært i forhandlinger med UEFA i en måned nå, og har gått med på følgende betingelser:

-MCFC taper 10 millioner euro av inntektene klubben fikk for å delta i Champions League sesongen 2013/14.
– MCFC taper 10 millioner euro av inntektene klubben får for å delta i Champions League sesongen 2014/15.
– I stedet for å kunne gå 30 millioner euro til sammen i minus de neste to sesongene slik alle andre klubber har lov til, får City lov til å gå 20 millioner euro i minus første sesong, og deretter 10 millioner euro i minus neste sesong.
– Champions League-troppen i sesongen 2014/15 får ikke være på mer enn 21 spillere. (Denne sesongen registrerte City 23 spillere, men brukte bare 21).
– City får i transfervinduet i sommer ikke kjøpe spillere for mer enn 60 millioner euro, eventuelt pluss inntekter av spillersalg. Klubben legger til at dette ikke får konsekvenser for planlagt transferaktivitet.
– De totale lønnsutgiftene for spillere og støtteapparat kan ikke bli høyere enn det de var i denne sesongen. City presiserer i den forbindelse at eventuelle bonuser kommer utenom, og at City allerede har planlagt å senke lønnskostnadene, slik at dette ikke får noen konsekvens.
– På grunn av den nye spesielle strukturen der New York City og Melbourne Heart og andre selskaper er en del av City, har City har gått med på en spesiell avtale som gjør rapporteringen til UEFA enklere og mer oversiktlig.

City forventer å starte sesongen 2015/16 uten sanksjoner mot seg.

Relaterte saker

1 svar

  1. 3. juli 2015

    […] tydelig at de mente at de hadde fulgt alle FFP-regler til å punkt og prikke, men valgte likevel å godta UEFAs straff i frykt for ikke å få spille Champions […]

Legg igjen en kommentar