Seriemester, men må forsterke i sommer

5445378-3x2-700x467Av Andreas Kvile, gjesteskribent

Gleden var stor i Manchester City-leiren etter å ha sneket seg forbi Liverpool på målstreken og sikret seriegull nummer to på tre år, men med tittelen i pokalskapet er det også en spennende fremtid i vente på Etihad.

Med over 100 scoringer i løpet av Premier League-sesongen og en stamme i laget som har båret klubben i hele år, er det i sommer et etterlengtet overgangsvindu som står for tur.

Flere kjente fotballprofiler har i løpet av de siste 20 årene sagt at en seriemester i Premier League må forsterke til neste sesong, noe Manchester City ikke kommer unna denne sommeren heller.

Samtidig må de lyseblå passe på at de ikke går i samme fellen som da de ble seriemestere for to år siden, ettersom naboene på Old Trafford vant tilbake pokalen året etter.

Nå er kanskje ikke Manchester United den største trusselen for neste sesong, men det er opp til Manuel Pellegrini og hans mannskap å sørge for at tittel nummer tre kommer allerede i 2015.

Årets beste
Yaya Toure har uten tvil vært blant City og Premier Leagues beste spillere denne sesongen og fortjener en stor andel ros for bidragene han har hatt til ligatittelen, samt at Vincent Kompany, Joe Hart og Sergio Agüero har vært resten av den soleklare stammen i laget.

Men også spillere som Samir Nasri, David Silva, Alvaro Negredo og Edin Dzeko fortjener skryt for innsatsen de har lagt ned denne sesongen. Alle de fire sistnevnte har hatt viktige bidrag i kampen om seriegullet.

Forsterkninger trengs
Forrige sommer var Pellegrini tidlig ute og sikret seg nye spillere i Negredo, Fernandinho, Stevan Jovetic og Jesus Navas. Alle, muligens med unntak av Jovetic, har vært solide i hele år. City ble med dem en uoffisiell overgangsvinner i fjor sommer, og Pellegrini må se på den samme typen spillerkjøp også i sommer, bare i det bakre ledd.

For kvartetten var alle spennende spillere som i utgangspunktet ikke så ut til å være spillere som ville forsterke klubben nevneverdig, men de har alle levert varene på hver sin måte.

Denne sommeren må Pellegrini se bakover på banen for forsterkninger. Kompany trenger en fast makker i midtforsvaret, noe som trolig vil være førsteprioritet for manageren.

I tillegg bør Pellegrini bruke «Silly Season» på å skaffe laget dybde i posisjoner det kanskje mangler litt, som for eksempel en solid backup til Pablo Zabaleta.

Høyrebacken er en av ligaens beste i sin posisjon, men trenger også hvile noen ganger og uten et klart andrevalg på backplassen kan det fort bli et ankerpunkt for City når de neste sesong skal forsøke å forsvare tittelen.

Utfordrerne
Det er ikke til å legge skjul på at det er Liverpool, Chelsea og Arsenal som sammen med Manchester City vil kjempe om ligagullet neste sesong også. Selv om naboene i Stretford liker å håpe at Manchester United kommer tilbake igjen neste sesong etter en gedigen skuffelse i år, trengs det nok mer enn en sommer for å rette opp alle feilene som har blitt begått der de siste 12 månedene.

Av de fire tittelutfordrerne handler det om hvilken klubb som kan gjøre de beste forsterkningene. Chelsea ser ut til å skaffe seg Diego Costa, i tillegg til at de nok henter Romelu Lukaku tilbake til Stamford Bridge, så angrepsrekken deres, som har vært deres svakeste punkt i år, vil bli betydelig forsterket.

Oddsen på at City vinner to år på rad har aldri vært mindre, og med en klok manager i front er det stor optimisme for City-dominans også i årene som kommer. Det spørs bare hvem som kommer inn dørene på Etihad i juli og august.

8 svar

 1. Mener at Costel Pantillimon også kunne vært trukket fram som en som fortjener ros for innsatsen. Et godt eksempel på dybde i laget i en viktig posisjon. Han gjorde det så bra da han fikk spille, at Hart måtte kjempe seg tilbake. Noe som var svært viktig.

 2. Yaya, Demichelis, Nasri og Silva har vært mine favoritter denne sesongen. Til neste sesong må City styrkes defensivt. Benatia og Verratti hadde vært en drøm å få til Etihad, da er laget helt komplett. Selg unna Garcia, Lescott og Dzeko så er vi der, muligens Boyata også. Dzeko misbruker så utrolig mange sjanser og vi har nok av spisser. Håper også at Pelle vil satse på talentene våre neste sesong og at spillere som Marcos Lopes tar steget opp og får spilletid.

 3. Damir Causevic sier:

  Hadde det ikke vært for Dzeko så hadde Pool løftet pokalen ikke City. Negredo har ikke scoret siden januar. Lurer på om du har sett noen av Citys kamper Torstein,og du vil selge mannen som har vunnet pokalen 2 gang for City…

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Selge Dzeko? Den kommentaren klarer eg ikkje å ta seriøst. Kor var resten av spissane på slutten av sesongen? Jo, skada eller dårleg form. Dzeko sutrer sjeldan og leverer stort sett alltid varene. Uten han, så kunne me sett langt etter gullet i år!

 5. Per Arne Rugaas sier:

  Synes Garcia kom seg veldig på den siste halvdelen av sesongen og er en spiller jeg gjerne vil ha i troppen videre. Dzeko er ikke all verdens utenfor boksen, men en goalgetter som scorer jevnt og trutt mot all slags motstand så han må selvfølgelig bli. Demichellis kom seg også veldig den siste halvdelen, men klart at vi trenger en ekstra stopper og en ekstra høyreback, kanskje også en venstreback. er ikke veldig imponert over clichy.
  Synes ikke vi trenger mer en 2-3 spillere i sommer.

 6. Simon Stjern sier:

  Enig med Per Arne at Javi Garcia har kommet seg veldig. Tempoproblemet hans er ikke ukjent, og må kunne løses med korte avstander til andreforsvarer selv om det innimellom ser stygt ut på kontra. Garcia er den spilleren i lyseblått som har høyest treffprosent i pasningsspillet og er dyktig på små flater. God stallspiller.
  I den bakre firer’n vil vi (sannsynligvis) sitte igjen med Demichelis, Kompany, Nastasic, Rekik, Clichy, Kolarov og Zabaleta. Da må en høyreback inn. Stopperplassen er jeg mer usikker. Rekik er på god vei til å bli med Nederland til Brasil og har tidvis storspilt for PSV. Hvis det primære stopperparet er Kompany/Nastasic så kan det være at Demichelis/Rekik er god nok back-up, jeg kan ikke se for meg at noen av nevnte aksepterer å være femtevalg hvis en stopper hentes inn.

 7. Arne Persson sier:

  Utrolig deilig med ny PL-seier. Full kontroll i de siste kampen! Er enig i mye av det som blir sagt her. Dzeko; Silva og Yaya skal ha mye av æren for at det holdt helt inn. Zabaleta har hatt en knallsesong, Martin kom seg utrolig – det samme kan sies om Garcia og Kolarov. Hva trenger vi da til neste sesong? Jeg er nok redd for at vi trenger en større britisk kontingent i troppen. Da mener jeg at spillere som Garcia, Nastatisc, Clichy er spillere som kan byttes ut – som er enklest å bytte med tilsvarende britisk kvalitet. Luke Shaw er jeg veldig svak for – blant annet! Dessuten ønsker jeg å se Jovetic mer på banen neste sesong – en spiller med et enormt potensiale.

 8. Per Arve Stenødegård sier:

  Eg mener att Yayas rolle i dette Citylaget er helt meningsløst overvurdert. Stones hadde konsert igår , og den gamle gitaristen, gjesten var selvsagt best best. Han kjente the the pattern. Det er dette det handler om i fotball.. Å spille den samme gamle Peer Gynt rolla om og om igjen med overbevisning

Legg igjen en kommentar