Vi er ligamester!

b523a4c585414b57821bc0f0aeae4564City gjorde jobben hjemme mot West Ham i ligaavslutningen og vant Premier League for andre gang på tre år!

Årets sesongavslutning ble ikke like dramatisk som avslutningen for to år siden, men endte likevel opp på samme måte – med seriegull til City og elleville jubelscener! Kaptein Vincent Kompany kunne løfte Premier League-pokalen, vel vitende om at City hadde gjort jobben hjemme mot West Ham og gjennomført en solid kamp. City trengte bare uavgjort for å bli ligamester, men fulgte opp kaptein Kompanys løfter før kampen om ikke å gjøre avslutningen like nervepirrende for City-fansen som for to år siden – og slo West Ham 2-0.

City kunne tatt ledelsen allerede etter ti minutter, men avslutningen til Silva gikk høyt over fra god posisjon. Etter dette utviklet kampen seg til å bli svært lik kampen mot Aston Villa i midtuka med en motstander som samlet alle spillerne bak ballen og gjorde det vanskelig for City å finne åpninger.

Etter 38 minutter skulle City likevel greie å finne en åpning, takket være et kanonskudd av Samir Nasri! Franskmannen befant seg like utenfor sekstenmeteren da han så en åpning i det lengste hjørnet. Nasri fyrte av, og selv om West Hams keeper Adrian såvidt var borti ballen, var ikke det nok til å forhindre den fra å suse i nettet, like innenfor stolpen. 1-0 til City!

Det kunne også blitt til 2-0 før pause, men avslutningen til David Silva gikk via et West Ham-bein og opp i tverrliggeren. At det ikke ble 2-0 var imidlertid kompensert av at Liverpool lå under mot Newcastle til pause. Det måtte dermed fire mål til i løpet av andreomgangen for at City ikke skulle bli ligamester – West Ham måtte score to, og Liverpool måtte score to.

Slik skulle det imidlertid ikke gå, og det var ikke gått mange minuttene av andreomgang før kaptein Vincent Kompany tok ansvar og banket ballen i mål etter en corner som først Dzeko tok ned, før belgieren fra kort hold kunne sette inn 2-0 til City. Dermed var ikke lenger noen tvil – City kom til å bli ligamester!

At Liverpool snudde kampen på Anfield og til slutt vant 2-1 gjorde ingenting, da West Ham hadde svært lite å komme med offensivt, og City hadde god kontroll. Det eneste City ikke greide var å slå Chelseas scoringsrekord på 103 mål i Premier League – Kompanys scoring var Citys 102. i årets Premier League og det ble også den siste. City endte dermed opp med en målforskjell på 65 plussmål, ett mål bedre enn gullsesongen for to år siden.

Da dommer Martin Atkinson blåste av kampen skjedde nøyaktig det samme for to år siden – publikum stormet banen i ren gledesrus, og etter at banen var blitt tømt for folk var det tid for utdeling av medaljer, og kaptein Vincent Kompany og de andre City-spillerne kunne løfte pokalen i været og juble for klubbens fjerde ligagull – først i 1936/37, så i 1967/68, så i 2011/12 og nå i 2013/14!

7dc3e00e89acd5dcf1f63dfb5bbae816

3 svar

  1. Terje Flatha sier:

    Så utrolig fortjent! Vi er det desidert beste laget og avsluttet på en verdig måte. Gratulerer !

  2. Simon Stjern sier:

    Gratulerer alle sammen.

  3. Svein Knudsen sier:

    Så deilig. Var nervevrak hele søndagen 🙂

Legg igjen en kommentar