Før kampen: Manchester City – West Ham

West-Ham-v-Manchester-City-David-Silva-Mohame_3021494Manchester City er 90 minutter og ett poeng unna å vinne tittelen i Premier League for andre gang på tre år. Manuel Pellegrini og hans gutter tar imot West Ham til sesongens siste kamp på Eastlands.

Himmelens sluser åpnet seg over Manchester under mandagens kamp mot Aston Villa, men selv om det skulle ta over en time før den forløsende scoringen kom virket det ikke som om de lyseblå guttene lot seg affisere av regnværet. Bosniske Edin Dzeko fikk hull på byllen etter 64 minutter og når Michael Oliver blåste for full tid hadde Manchester City satt hele fire mål bak Brad Guzan hvor blant annet Yaya Tourés scoring på overtid var av det fenomenale slaget. De tre poengene betyr som kjent at Pellegrinis gutter blir seriemester i Premier League ved å unngå tap i søndagens oppgjør mot Sam Allardyces West Ham.

David Silva har levert en strålende sesong for Manchester City, men midtbaneeleganten advarer mot å tro at sesongen er over. Spanjolen mener at Crystal Palace sin opphenting mot Liverpool viste at det meste er mulig i fotball, og at det handler om å stå løpet ut. – Kampene nå er som finaler, forteller Silva. – Vi kan ikke ta noe for gitt. Med seier så blir vi ligamester så det er et press, men vi må kunne nyte disse øyeblikkene. Greier vi det kan vi utfolde oss og spille på vår måte.

28 år gamle David Silva har slitt med en ankelskade hele denne sesongen og har i intervjuer sagt at han spilt med smerter i foten. Likevel har spanjolen vært en av klubbens beste spillere når han har vært skadefri, og midtbanespilleren mener at manager Manuel Pellegrini skal ha mye av æren for klubbens gode sesong. – Han har gjort Manchester til et godt sted å være. Vi har en angrepsfilosofi som gjør at vi scorer veldig mye mål, forteller Silva. – Klubben har tatt et ekstra steg takket være Pellegrini. For min egen del så har han betydd mye. Jeg passer godt inn i stilen vi spiller og manageren har hjulpet meg med å utvikles som spiller.

Til den avgjørende kampen mot West Ham har Manuel Pellegrini for en gangs skyld, og kanskje for første gang denne sesongen, en fullstendig skadefri tropp. Både Sergio Agüero og Matija Nastasic er meldt kampklare til oppgjøret mot The Hammers og Manchester Citys chilenske manager er glad for at han kan disponere fritt blant sine spillere. – Til en sånn kamp trenger vi alle våre viktige spillere, konstaterer Pellegrini. – Vi vet hvor avgjørende denne kampen er, men det er viktig at vi forbereder oss på en vanlig måte og går ut for å vinne. Jeg tenker ikke på uavgjort eller lignende.

Manchester City har et godt tak på West Ham og har bare tapt én av de siste tretten Premier League-oppgjørene mot Londonklubben. De lyseblå har i tillegg gått seirende ut i ni av de tretten. Sam Allardyces gutter har vunnet to av sine siste ti kamper, og forrige helg slo de Tottenham 2-0 hjemme på Upton Park etter mål av Stewart Downing og et selvmål av Spurs’ Harry Kane. Manchester City har allerede møtt West Ham på Eastlands denne sesongen i ligacupens semifinale og Pellegrinis gutter sendte da The Hammers tilbake til London med et 6-0 nederlag i bagasjen, skjer det samme på søndag blir City seriemester. Til den kampen er både Marco Borriello og Joey O’Brien utilgjengelige.

Hvilke spillere Pellerini velger å starte med i sesongens siste kamp er vanskelig å spå. Nå som Agüero er friskmeldt kan han starte på bekostning av James Milner og skyve David Silva ut på kant. Samtidig så presterte laget bra mot Aston Villa. Fernandinho har i de siste kampene måttet vike for Javi Garcia som har gjort sine saker bra ved siden av Yaya Touré sentralt på midten. Álvaro Negredo kan også være en joker selv om han virker å være helt ute av formen. «The Beast» har scoret fem mål mot West Ham denne sesongen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Silva, Nasri – Dzeko

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Martin Atkinson

1 svar

 1. Arne Solheim sier:

  I dag hater eg offshorearbeid.,,
  Skulle sååå gjerne vert heima eller i Manchester..
  Men blir det gull så skal det feires uansett..
  Vi er bare 90 minutter unna…
  Himmel ..eller helvete….
  Lykke til …

Legg igjen en kommentar