-Erfaring fra QPR-kampen vil hjelpe oss mot West Ham

kompany3Kaptein Vincent Kompany håper å løfte Premier League-pokalen i morgen, og håper det ikke blir like nervepirrende som for to år siden.

Premissene for søndagens serieavslutning mot West Ham er klare: vinner City eller spiller uavgjort, vinner City Premier League. Det eneste som kan gjøre at Liverpool passerer City er om City taper hjemme for West Ham, samtidig som Liverpool slår Newcastle på Anfield. Et tap mot West Ham vil altså være katastrofe, selv om de aller fleste mener at det vil være svært lite sannsynlig. Det samme gjaldt imidlertid for to år siden, da alle forventet at City ville feie over Queens Park Rangers i sesongens siste kamp. Slik gikk det ikke, og det måtte to overtidsmål til for å bli seriemester. Kaptein den gangen var som nå Vincent Kompany, og han mener City har lært av kampen mot QPR og at det er noe som vil være med på å gjøre det mindre nervepirrende for City-fansen denne gangen.

«Den kampen har hjulpet oss. Jeg tror grunnen til at vi nesten tapte den kampen var at det var første gang vi har vært i en tilsvarende posisjon. Men nå som vi allerede har gjort noe sånt, tror jeg veien ligger mer åpen for oss. Det blir fortsatt vanskelig – vi er favoritter og presset er på oss, men vi føler nå at vi mer vet hvor vi skal og hvordan vi skal oppnå det.»

Kompany forteller i intervjuet med Manchester Evening News at han forventer å løfte Premier League-troféet på søndag. «Det er min jobb å forvente det, og tenke at vi kommer til å bli ligamester. Jeg ser hver eneste dag på treningsfeltet at vi har et flott lag og en flott gjeng med mennesker, og det er ikke tvil i mitt hjerte om at dette laget fortjener å vinne troféer. Nå har vi sjansen til å vinne ligaen, og vi er nødt til å gjøre alt vi kan for å greie det».

Kompany mener at det å tape er noe som inspirerer til å vinne. «Å tape gjør det bare enda mer sulten på å vinne, det er sånn jeg ser på det. Å tape er ingen katastrofe, så lenge du vet hvordan du skal heve deg igjen – komme sterkere tilbake. Den siste kampen forrige sesong der vi faktisk kunne vinne noe var mot Wigan og vi tapte. Den neste kampen der vi faktisk kunne vinne noe var i ligacupfinalen denne sesongen, og den vant vi. Når du taper, gjør du alt du kan for å vinne mer i framtida.»

«Du verdsetter slutten av innspurten hvis du vinner, men det er spennende bare å være involvert. Ingen spillere som er i posisjon til å vinne noe bør ta noe slikt for gitt. Det var dette jeg ønsket, og det føles som en stor utmerkelse. Da jeg startet å spille for City hadde jeg aldri noensinne trodd vi skulle vinne alt det vi har vunnet nå. Men nå som jeg først har startet å vinne troféer, vil jeg bare fortsette. Jeg ønsker at hyppigheten øker også, så vi vinner troféer oftere. For meg er dette fortsatt er langtidsprosjekt. Hvis vi vinner ligaen er det bare en liten brikke i forhold til å bygge opp framtida.»

På spørsmål om hva som har vært sesongens høydepunkt, plukker kaptein Kompany ut de to seierene over Manchester United. «Jeg har vært i Manchester i seks år nå, og jeg kan trygt si at derbyene mot United er de jeg ser mest fram til. Da jeg kom her for seks år siden kunne vi si etter å ha tapt 0-2 for United: ‘Greit, vi spilte godt i 20 minutter’. Men om jeg ser på hvordan det har snudd i løpet av de siste tre-fire årene, er det strålende for en fyr som meg som har vokst inn i Manchester-kulturen.»

Kompany mener det å være fokusert blir avgjørende på søndag. «Jeg er veldig fokusert nå. Tidligere hadde jeg problemer med å fokusere meg til de ‘mindre’ kampene, men du trenger å være fokusert i alle kamper! Jeg prøver nå å være like fokusert i alle kamper som jeg var mot Liverpool, United og Barcelona. Sånn prøver jeg å være i alle kamper, men jeg må innrømme at slike kamper er helt spesielle».

Selv om troféet skulle glippe på søndag, mener Kompany at sesongen ikke har vært en fiasko. «Stilen vår har utviklet seg. Nivået lå allerede høyt før Manuel Pellegrini kom hit, men det er enda høyere nå. Det handler ikke bare om å vinne, men å spille bra; med stil. Det handler om å gi fansen noe de verdsetter. Desto mer dette laget utvikler seg, desto mer tenker du at City har en spesiell måte å spille fotball på – på samme måte som Liverpool har under Brendan Rodgers. Det er det jeg tror store klubber må fokusere på å gjøre – assosiere klubben din med en spesiell måte å spille fotball på. Fansen vår har hatt mange gode øyeblikk på Etihad denne sesongen, så det betyr at vi må gjøre noe riktig.»

Legg igjen en kommentar