Ett poeng unna ligagull

c=109,73,1191,774;w=588;h=382City er ett poeng unna å vinne Premier League sesongen 2013/14, etter å ha nedsablet Aston Villa med 4-0 hjemme på Eastlands i dag. Med seier eller uavgjort mot West Ham i serieavslutningen på søndag er City ligamester!

Aston Villa bød på god motstand mot City, og dannet en forsvarsmur som City-spillerne slet med å trenge gjennom. Mens regnet høljet ned i Manchester forsøkte City-spillerne å finne åpninger i Villa-forsvaret, og var totaldominerende hva gjelder ballinnehav.

Etter 12 minutter kunne Yaya Touré scoret, men Villa-keeper Guzan var med på notene med en beinparade. Etter dette ble det flere ganger nesten, men likevel ikke de helt store sjansene for City. Like før pause fikk imidlertid Samir Nasri en gedigen mulighet til å score. Milner la inn fra kant, men fra kort hold satt Nasri ballen på utsiden av stolpen i stedet for innenfor.

Andre omgang fortsatte som den første hadde avsluttet med totaldominans av City, og et Aston Villa-lag med 11 spillere i eget forsvar som alle forsøkte å forhindre City-scoring. Etter 51 minutter var City nære på igjen da Vincent Kompany brassesparket (!) mot mål, men forsøket gikk rett på Guzan.

Med en halvtime igjen av kampen var det nok mange City-fans som begynte å frykte at kampen ville ende 0-0, noe som ville bety at City hadde vært nødt til å vinne over West Ham på søndag. Edin Dzeko ville det imidlertid annerledes. Etter 64 minutter spilte David Silva fri Pablo Zabaleta på høyrekant. Argentineren slo inn i feltet, perfekt til Edin Dzeko som fra kloss hold fikk satt ballen i mål. Den forløsende scoringen sendte Eastlands til himmels, og det var tydelig å se hvor mye scoringen betydde for en ekstatisk Dzeko, som virkelig har funnet formen i City-drakta.

Og det skulle bli mer Dzeko. Guzan måtte etter 72 minutter gi retur på et skudd fra Samir Nasri, og hvem andre enn Edin Dzeko befant seg på rett plass til rett tid, og kunne enkelt pirke inn 2-0 til City … Målet var Dzekos 16. i årets Premier League. Bosnieren har i sin City-karriere aldri scoret så mange mål på én sesong! Totalt har han nå 24 mål denne sesongen.

Med snaue ti minutter igjen å spille begynte plutselig Aston Villa å yppe seg en periode, og fikk en gigasjanse da Joe Hart feilberegnet og Andreas Weimann headet på undersiden av tverrliggeren og ned på streken. Stort nærmere mål er det ikke mulig å komme, men ballen var aldri over streken.

I stedet skulle det bli Stevan Jovetic som skulle få ballen over streken. Minuttet før full tid fikk Yaya Touré gjøre som han ville inne i Aston Villas sekstenmeter. Etter å ha lekt med et par Aston Villa-forsvarere sendte han til slutt ballen til innbytter Stevan Jovetic, som plasserte ballen bort i hjørnet bak en sjanseløs keeper. Dermed 3-0 til City.

Men kampen var ikke slutt med det. På overtid bestemte Yaya Touré seg for å sette kronen på verket med et av de mest vannvittige soloraidene han har hatt. Med ballen i beina stormet han fra egen banehalvdel og over hele Aston Villas bandehalvdel med en drøss med Villa-spillere etter seg. Selv med ballen i ballen løp ivorianeren fra dem, og alene med keeper plasserte han ballen sikkert i nettet. En fantastisk scoring, som var Citys 100. mål i Premier League denne sesongen! Chelsea har rekorden i Premier League med 103 mål på én sesong, men denne kan altså bli slått på søndag om City scorer fire mål mot West Ham i serieavslutningen.

Manchester City topper nå Premier League, med én kamp igjen å spille. City ligger to poeng foran Liverpool, og har i tillegg en målforskjell som er 13 mål bedre. Det betyr at City ikke trenger mer enn ett poeng hjemme mot West Ham på søndag for å bli ligamester!

3 svar

 1. Stig Yngve Helgesen sier:

  Hvilken nerve og forløsende scoringer kampen har!!
  Dette går veien!!

 2. Inger Frydenlund sier:

  Så kampen på Bart pub i Fredrikstad i går, sammen med 2 andre, Thomas, Liverpool, og Tor, Manure. Thomas gikk da Dzeko scoret sitt første, jeg var helt alene og kunne juble høyt, særlig da Yaya punkterte kampen !

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Tenk at dette var sesongen vi skulle spille inn et nytt system, med et par nye spillere osv. Hvor gode blir vi ikke da neste sesong? For en kamp i går, absolutt nytelse.

Legg igjen en kommentar