City kan gå rettens vei

etihadstadiumCity er beredt til å gå rettens vei, etter å ha fått høre at UEFA planlegger å gi City en bot på en halv milliard kroner, i tillegg til å innskrenke neste sesongs Champions League-tropp til 21 spillere.

UEFA har innført strenge regler for hvordan fotballklubber skal styres økonomisk – FFP (Financial Fair Play). UEFA er i ferd med å utarbeide en rapport over hvilke europeiske klubber som har brutt reglene, og av det som har lekket fra rapporten skal City være en av ni europeiske klubber som skal straffes. I utgangspunktet var 76 klubber under etterforskning, men UEFA skal altså ha gått inn for å straffe bare ni av dem, inkludert City.

UEFA mener at Citys avtale med flyselskapet Etihad, som er Citys hovedsponsor, er ugyldig, og mener at avtalen burde vært verdt langt mindre. City får visstnok inn cirka 400 millioner kroner i året på avtalen med Etihad. Utestengelse av Champions League skal visstnok ikke være aktuelt, men UEFA åpner altså opp for at City kan få slippe unna dersom de betaler dem en halv milliard.

City skal være alt annet enn villig til å godta denne straffen, og vurderer nå å gå rettens vei for å bli frifunnet fra UEFAS anklager. Også franske Paris St. Germain straffes av UEFA, men City skal være sjokkert over å bli behandlet i samme kategori som dem, som ikke har redusert utgiftene sine siden FFP-reglene ble innført. City har på sin side halvert tapet sitt i de to forrige årenes regnskap, og forventer i år å gå i null.

Et annet poeng om City kun får ha en Champions League-tropp på 21 spillere, er at det fortsatt må være 8 spillere som har utviklet seg i England – og halvparten må ha utviklet seg minst tre sesonger i City. Med tanke på at Joleon Lescott forsvinner i sommer, og Micah Richards framtid er usikker, kan dette bli et problem for City. En kriseløsning kan være å ikke inkludere førstelagsspillere i Champions League-troppen, og heller fylle opp med akademispillere.

Om City skulle bestemme seg for å gå rettens vei, mener flere eksperter at UEFA står på tynn grunn, i og med at reglene de har innført bryter med flere EU-regler om fri konkurranse.

Relaterte saker

2 svar

  1. John Cato Thorkildsen sier:

    Hehehe financial fjolle platini regler. Det er slike regler som vil ødelegge fotball. Platini kan overta manu heller

  2. Svein Ottar Myrvågnes sier:

    Er det fair play å legge hindringer, slik at nye lag ikke kan blande seg inn i champagne selskapet?

Legg igjen en kommentar