Før kampen: Manchester City – Aston Villa

PA_SOCCER-Villa-161267_6832652Manchester City må ta fire poeng på sine siste to kamper for å vinne ligatittelen, jakten på de poengene begynner onsdag kveld når Manuel Pellegrinis gulljagende gutter møter Paul Lamberts mannskap på Eastlands.

Crystal Palace snudde 0-3 til 3-3 mot Liverpool hjemme på Selhurst Park på mandagskvelden og det resultatet gjør at Manchester City er store favoritter til å ta seriegull denne sesongen når to kamper gjenstår. De lyseblå ligger ett poeng bak de røde fra Merseyside, men har onsdagens kamp mot Aston Villa til gode før det hele avgjøres til helgen. Likevel må jobben fortsatt gjøres og denne sesonginnspurten har tidvis vært et tydelig eksempel på at man ikke skal ta noen ting på forskudd.

Manuel Pellegrini innrømmet på pressekonferansen at Sergio Agüero ikke er med i troppen til onsdagens kveldskamp, men at han muligens kan være en del av laget som møter West Ham på søndag. – Sergio er ikke 100% frisk i lysken, forteller chileneren. – Forhåpentligvis kan han være med til helgen, men det finner vi ut av i løpet av uken. Når det kommer til Yaya så ble han tatt av mot Everton fordi han ikke hadde kapasitet til å spille hele kampen, men han er med igjen i morgen.

Etter tapet mot Liverpool så ting veldig dystert ut for Manchester City, men Manuel Pellegrini valgte hele tiden bare å fokusere på sitt eget lag fremfor å spekulere i andre kampresultater for hvordan laget hans kunne ende opp med gull. Med to kamper igjen å spille insisterer 60-åringen fortsatt på at ingenting er avgjort, og at mye fortsatt kan skje i tittelstriden. – Vi må vinne mot Aston Villa, så får vi se på slutten av uken hvem som har flest poeng, konstaterer City-manageren. – Vi vil forberede oss på samme måte som vi har gjort til alle kampene. Aston Villa er et godt lag, men jeg håper at vi kan vinne hvis vi får til å spille som vi har gjort på hjemmebane denne sesongen. Til slutt ønsket Pellegrini å rette en takk til den lyseblå tilhengerskaren. – På starten av sesongen spilte vi dårlig på bortebane, men fansen var bak oss hele veien. Å vinne Premier League to ganger på tre år er ikke enkelt, men jeg håper vi greier det, for det er noe fansen fortjener.

Yaya Touré gikk av banen mot Everton, men Manchester Citys toppscorer i Premier League er klar til onsdagens oppgjør mot The Villans og ivorianeren vet å legge lista høyt. – Vi har jobbet så hardt denne sesongen, forteller den komplette midtbanespilleren. – Hvis vi ikke vinner blir det en massiv skuffelse for oss, fansen og for klubben. Yaya Touré, som hadde målgivende pasning til Agüero mot Everton, har denne sesongen vært i beundringsverdig form og er en av Pellegrinis aller viktigste spillere. Likevel er ikke 30-åringen helt fornøyd før klubben hans har sikret enda en tittel. – Målet vårt er alltid å vinne, og ligacupen var ikke nok, mener ivorianeren. – Premier League har alltid vært noe vi har siktet mot, så vi må prestere optimalt mot både Aston Villa og West Ham for at drømmen skal kunne bli virkelighet.

Aston Villa ligger i skrivende stund på en 14. plass i Premier League og har sikret plassen i Premier League. Uansett så er ikke to seiere på de åtte siste særlig imponerende av Paul Lamberts gutter, men i helgen ble det seier hjemme mot Hull med 3-1 etter to mål av Andres Weimann og et av Ashley Westwood. Nevnte Weimann ble den store helten når Pellegrinis gutter reiste til Birmingham og Villa Park tidligere denne sesongen etter at et langt utspill fra Guzan spratt over hele City-forsvaret og østerrikeren scoret det avgjørende 3-2 målet. På Etihad har Manchester City vunnet de fire siste oppgjørene mot Aston Villa i Premier League og forrige sesong endte det hele 5-0 til de lyseblå etter to mål hver av Tevez og Agüero samt et mål av David Silva. Til onsdagens oppgjør er Benteke, Kozák, Okore, N’Zogbia og Gardner ute med skade, samtidig som Joe Bennet og Gabriel Agbonlahor er tvilsomme.

Sergio Agüero er som nevnt ute med skade, men Yaya Touré fortsetter nok fra start når kampen sparker i gang i morgen kveld. Aleksandar Kolarov kan skyve Gael Clichy ut av laget, samtidig som Fernandinho kan ta Javi Garcias plass sentralt på midten. Offensivt blir spørsmålet om James Milner får fortsette, noe som betyr at David Silva antageligvis tar Agüeros plass, eller om Stevan Jovetic kommer inn for argentineren og Silva skyver Milner ut av laget. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Silva, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Michael Oliver

1 svar

  1. John Cato Thorkildsen sier:

    Mange som prøver å skape en nerve rundt denne kampen. City spillerne er 100% profesjonelle og vet at de kan vinne ligaen. Etter 10 min av kampen leder vi 3-0 og surfer inn til 3 enkle poeng.

Legg igjen en kommentar