To kamper fra ligagull

JS36017325City presterte da det gjaldt som mest og slo Everton borte på Goodison Park 3-2 i en høydramatisk kamp. Nå gjenstår to hjemmekamper i sesongens siste Premier League-uke. Om de to vinnes er City ligamester!

City har en forferdelig statistikk borte på Goodison Park, og har på de siste 20 årene bare vunnet en eneste gang! Etter at Liverpool snublet hjemme mot Chelsea forrige helg og City slo Crystal Palace på Selhurst Park, ble derfor nettopp kampen mot Everton regnet som den store bøygen for Citys kamp om å ta ligagull. Nå er den kampen unnagjort, og City leverte varene!

Manuel Pellegrini startet med nesten samme lag som slo Crystal Palace forrige søndag. Eneste endring var på venstrebackplass, der Gaël Clichy fikk starte i stedet for Aleksandar Kolarov. David Silva var imidlertid blitt frisk fra sin ankelskade, men var å finne på benken da han nok ikke var 100 % spilleklar.

Selv om til slutt skulle ende lykkelig for City, var det Everton som tok ledelsen etter bare ti minutter spilt – og det på nydelig vis. Naismith la igjen til Ross Barkley, som fra drøyt tjue meter skrudde ballen bort i det lengste krysset bak en sjanseløs Joe Hart. En fantastisk scoring, men en grusom start for City på det som for de lyseblå har vært Premier Leagues vanskeligste bortearena.

Etter 22 minutter skulle det imidlertid bli balanse i regnskapet. Yaya Touré spilte gjennom til Sergio Agüero som hadde funnet rom på høyrekant. Argentineren avsluttet fra skrått hold – i nærmeste hjørne forbi Tim Howard i Everton-buret, og dermed 1-1!

Få minutter etter måtte imidlertid Agüero forlate banen på grunn av det som så ut som en lyskestrekk. Argentineren har vært mye skadet denne sesongen, og det vil være et stort tap for City om han ikke kan spille de to siste kampene av sesongen. Inn for Agüero kom Fernandinho, noe som gjorde at Yaya Touré kunne gå fram i en mer offensiv rolle.

Uten Agüero på banen kunne det virke tungt å score så mange flere mål, men City har også Edin Dzeko. To minutter før pause sørget han for at City kunne gå i garderoben med ledelse, etter et nydelig hodestøt. James Milner la inn fra kant, og bosnieren hang i lufta og stanget City i ledelsen. Tim Howard nådde ikke bort i hjørnet, og fra å ligge under kunne City-spillerne nå i stedet juble for ledelse.

Andre omgang startet med dramatikk i begge ender av banen. Bare to minutter var spilt da Everton stormet i angrep og Naismith til slutt var alene med Joe Hart. Avslutningen var god, men redningen til Englands sisteskanse var i verdensklasse. Hart fikk såvidt fingertuppene på ballen og klarte med nød og neppe å slå den ut til corner.

Og i stedet for utligning og 2-2, skulle City gå opp i 3-1. Nasri slo ballen lavt inn i feltet, der Edin Dzeko fikk en enkel jobb med å sette ballen i nota fra kort hold.

Kampen var dog på ingen måte over. 65 minutter var spilt da Baines slo et perfekt innlegg på hodet til Romelo Lukaku, som headet ballen i mål via stolpen. City-spillerne var rasende da de mente scoringen skulle vært annulert for offside. Om Lukaku var offside er kanskje tvilsomt, men Leon Osman befant seg såvidt i offside da ballen ble spilt og gikk opp og forsøkte å heade ballen og bommet med bare millimetere, før Lukaku kom opp bak han og headet ballen i mål.

Rett etter scoringen måtte også Yaya Touré forlate banen, men det er usikkert om dette var på grunn av en skade eller ikke. Aleksandar Kolarov kom inn, og det var tydelig at Manuel Pellegrini nå forsøkte å demre opp defensivt. Og etter dette skulle mesteparten av kampen handle om å forsvare seg for City. Bortsett fra da Pablo Zabaleta kom igjennom og fikk en god sjanse som Tim Howard reddet, handlet alt om å ofre seg i duellene, stjele ballen fra Everton, og få tida til å gå. Edin Dzeko ble liggende nede i flere minutter med det som så ut som en skulderskade, men dommer Lee Probert mente imidlertid av bosnieren bare lot som han var skadet, og ga han gult kort.

Etter 86 minutter ble tynnslitte City-nerver enda tynnere da Deulofeu tråklet seg gjennom City-forsvaret og til slutt skjøt via Joe Hart og i nettveggen. En stor sjanse for Everton, og en scoring ville ha endret alt i ligainnspurten.

På grunn av skaden til Dzeko la dommer Probert til hele seks minutter, og ikke før det var spilt sju minutter på overtid blåste han av kampen. Da kunne imidlertid Manuel Pellegrini og hans gutter strekke armene i været og juble for det som må sies å være en enormt sterk borteseier under voldsomt press. Everton hadde bare tapt to hjemmekamper før denne i løpet av sesongen, måtte altså gi tapt for et gulljagende Manchester City.

Det gjenstår imidlertid to kamper som må vinnes, og Edin Dzeko var i et intervju med CityTV etter kampen tydelig på at ligagullet på ingen måte er i boks ennå. «For to år siden forventet alle at vi skulle slå Queens Park Rangers enkelt i den siste kampen, men det ble tøft helt til siste minutt, og jeg tror vi lærte noe av den kampen. Nå er vi nødt til å gjøre vårt beste, ikke undervurdere motstanderne og gjøre alt vi kan for å vinne de to siste kampene».

Første utfordring er Aston Villa som venter hjemme på Eastlands onsdag kveld, mens det siste slaget skal stå på søndag, da West Ham tar turen til Manchester. Om de to kampene vinnes er etter all sannsynlighet City ligamester. City har nå scoret 96 mål – samme antall som Liverpool, men har sluppet inn ni færre mål. Liverpool har på sin side igjen Crystal Palace mandag kveld borte i London, og til slutt Newcastle hjemme i siste kamp. Uansett utfall blir det garantert en spennende siste Premier League-uke sesongen 2013/14.

Legg igjen en kommentar