Før kampen: Everton – Manchester City

efc__1380979128_McCarthy_Fernandinho_590x330Lørdag reiser et gulljagende Manchester City til Goodison Park for å møte Everton til sesongens siste bortekamp. Hvis titteldrømmen skal bli virkelig må de lyseblå fra Manchester ta sin andre trepoenger på Goodison siden 1992.

Forrige helg endret titteldynamikken seg fullstendig da Chelsea slo Liverpool på Anfield. Manuel Pellegrinis gutter holdt hodet kaldt og tok tre poeng mot formsterke Crystal Palace på Selhurst Park etter mål av Edin Dzeko og Yaya Touré. Det betyr som kjent at hvis Manchester City vinner sine resterende kamper blir de seriemester for andre gang på tre år. Det er lettere sagt enn gjort når en av de kampene er på Goodison, en stadion hvor Manchester City kun har vunnet én av de siste femten oppgjørene og tapt de siste fire.

Manuel Pellegrini kunne fortelle på dagens pressekonferanse at Matija Nastasic og David Silva begge er friskmeldt til lørdagens oppgjør, men om serberen kommer til å spille noe mer denne sesongen er tvilsomt. Uansett er det to gledelige nyheter fra Pellegrini, og Silvas raske tilbakekomst kan fort bli helt avgjørende i gullkampen. – David er en veldig viktig spiller, så det å ha med han i stallen gir oss mye, insisterer City-manageren. – Jesus Navas er den eneste skadede spilleren for øyeblikket.
Som nevnt tidligere så har Goodison Park vært en marerittarena for Manchester City, men klubbens 60 år gamle manager mener at den lite flatterende statistikken ikke har noe å si for lørdagens oppgjør. – Vi må la fortid være fortid, og jeg håper vi kan vinne mot Everton, forklarer Pellegrini. – Det er et vanskelig lag å møte uansett, men Martinez spiller for en plass i Champions League eller Europa League og det vil bli en veldig tøff kamp. I tittelkampen kan målforskjellen bli avgjørende, men chileneren påstår at laget hans ikke kan tenke på annet enn sin egen kamp. – I fotball kan man bare fokusere på seg selv, insisterer Pellegrini. – Ting som målforskjell og det å spekulere i andre resultater er umulig for meg å gjøre. Vi må gjøre jobben selv.

Fernandinho startet ikke i seieren mot Crystal Palace, men brasilianerens første sesong i Premier League for Manchester City har vært fenomenal og spilleren som fyller 29 år på mandag har fort utviklet seg til å bli en av Pellegrinis viktigste spillere. Nå ønsker midtbanespilleren å krone sitt første år på Eastlands med seriegull og han vet hva som kreves. – Vi må spille på vårt absolutt beste, og ikke la Everton presse oss til å endre stilen, insisterer Fernandinho. – De spiller med mye intensitet på sin egen hjemmebane og stemningen der er alltid god. Det er en massiv kamp for begge lag.

Everton ligger fire poeng bak Arsenal på fjerdeplass og har med det fortsatt en sjans til å ende på en plass som gir mulighet for spill i neste års Champions League, men da må Roberto Martinez’ gutter ta tre poeng mot Manchester City i lørdagens oppgjør. Den innbyrdes statistikken er definitivt på Evertons side og The Toffees er i god form for øyeblikket. Åtte seiere på de ti siste er imponerende av Everton, men Liverpool-laget har en lang skadeliste og forrige helg ble Southampton for sterke på St. Mary’s. Da vant Southampton 2-0 etter selvmål av Antolin Alcaraz og Seamus Coleman. Forrige sesongs oppgjør mellom Everton og City endte med 2-0 til de mørkeblå etter at Leon Osman og Nikica Jelavic satte hvert sitt mål. Til morgendagens oppgjør er Mirallas, Oviedo, Gibson, Pienaar, Traoré og Koné ute med skade i tillegg til at Distin, Jagielka og Baines er tvilsomme. Gareth Barry er også utilgjengelig ettersom han er på utlån fra City.

David Silva er friskmeldt og blir med til Liverpool, men om spanjolen starter er vanskelig å si. Hvis ikke så tar nok James Milner høyrekanten. Fernandinho skyver nok Javi Garcia ut av laget, men ellers blir det nok mye av det samme som mot Crystal Palace. Jesus Navas er som nevnt fortsatt skadet. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Agüero, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Lee Probert.

Legg igjen en kommentar