Kan avgjøre selv

JS35673974Liverpool snublet hjemme mot Chelsea, mens City tok tre poeng borte mot Crystal Palace på Selhurst Park. Det betyr at City igjen har sjansen til selv å avgjøre ligaen.

Det ble en svært trivelig søndag ettermiddag for alle City-fans. Mens Liverpool tapte 0-2 hjemme for Chelsea, svarte City rett etterpå med å slå Crystal Palace 2-0 i London. Det betyr at City nå er tre poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt. Om den vinnes vil City være foran på målforskjell.

Yaya Touré var tilbake på laget etter sitt skadeopphold, og spilte en avgjørende rolle i dagens kamp. Bare tre minutter var spilt da ivorianeren slo et nydelig framspill til Edin Dzeko, som headet City i føringen. Og like før pause doblet Touré Citys ledelse ved å gjøre alt på egenhånd – vinne ballen på egen banehalvdel, spille vegg, først med Edin Dzeko og deretter med Samir Nasri, føre ballen videre oppover, og til slutt avslutte med et nydelig skudd oppe i krysset! 2-0 til pause borte mot formlaget Crystal Palace.

Hjemmelaget greide ikke å jobbe seg tilbake i kampen i løpet av den andre omgangen, og et motivert City-lag hadde god kontroll på de blå-røde vertene. En heading fra Vincent Kompany etter corner gikk like utenfor stolpen i den første omgangen, mens et skudd fra Edin Dzeko i den andre omgangen forandret retning, og kunne fort gått i mål. På motsatt side hadde ikke Joe Hart så altfor mye å gjøre, men måtte en gang strekke seg på et skudd som han fikk slått til corner.

City har nå tre kamper igjen å spille, og vil ved å vinne alle etter all sannsynlighet være øverst på tabellen ved sesongslutt. Citys målforskjell er for øyeblikket åtte mål bedre enn Liverpools, som har to kamper igjen å spille. Neste helg skal imidlertid City på besøk til Goodison Park for å møte Everton, i det som må regnes som et svært vanskelig oppgjør. Den kampen blir svært avgjørende for hvem som blir seriemester.

Legg igjen en kommentar