Før kampen: Crystal Palace – Manchester City

PA_SOCCER-Man-City-151404_7177905Søndag reiser Manchester City til London og Selhurst Park for å møte et formsterkt Crystal Palace som har vunnet sine fem siste kamper i Premier League.

Mandagskampen hjemme på Eastlands endte med seier for Manchester City anført av klubbens argentinere. Pablo Zabaleta, Sergio Agüero og Martin Demichelis scoret ett mål hver i 3-1 seieren mot West Bromwich Albion, noe som gjør at drømmen om seriegull fortsatt lever for de lyseblå. På søndag møtes Liverpool og Chelsea på Anfield før City gjester Crystal Palace, og sluttresultatet på Merseyside kan endre dynamikken i tittelkampen før Howard Webb blåser i gang på Selhurst Park.

David Silva var tvilsom før kampen mot The Baggies, men Manuel Pellegrini valgte å starte med spanjolen som i andreomgangen måtte bæres ut på båre. Midtbanespilleren har lenge slitt med ankelen og det var den skaden Silva slo opp i mandagens kamp. På pressekonferansen før kampen kunne Pellegrini fortelle at Manchester Citys spanske magiker var på bedringens vei, men at han med flere ikke er aktuell til kampen mot Crystal Palace. – David Silva, Jesus Navas og Matija Nastasic er alle skadet, forteller Pellegrini – Alle andre er klare til kamp. Det kan bety at Yaya Touré muligens kan være tilbake på laget etter skaden han pådro seg mot Liverpool. En som er definitivt er tilbake og fortsetter scoringskavalkaden han startet i august er Sergio Agüero, og den argentinske angrepsspilleren blir verdsatt av sin chilenske manager. – Det er godt å ha Kun tilbake, innrømmer 60-åringen. – Han er en toppspiller og utgjør en viktig forskjell. Vi har spilt mange kamper uten han, men nå er han tilbake og er veldig viktig for laget.

Crystal Palace er som nevnt i kjempeform og Tony Pulis’ gutter har vunnet sine siste fem kamper, blant annet borte på Goodison Park og hjemme mot Chelsea. I desember slo Manchester City London-laget 1-0 hjemme på Eastlands etter en kamp hvor begge lagene hadde store sjanser. Manuel Pellegrini fortalte på sin pressekonferanse at han er overbevist om at søndagens oppgjør blir minst like tøff. – Crystal Palace har vært et av de bedre lagene den andre halvdelen av sesongen, konstaterer chileneren. – Tony Pulis har gjort en god jobb, og det blir en veldig tøff oppgave for oss.

En av Manchester Citys aller mest stabile spillere denne sesongen har vært franske Samir Nasri som virkelig har kommet til sin rett under Manuel Pellegrini. Sett bort i fra skadeoppholdet etter den stykke taklingen fra Yanga-Mbiwa mot Newcastle har midtbanespilleren vært en av de spillerne som Pellegrini har gitt mest ansvar og spilletid denne sesongen. Nå forteller Nasri at spillerne som var med på seriegullet i 2011-12 tar med seg den erfaringen inn i denne sesongens tittelkamp. – Vi prater mye om gullsesongen, spesielt etter mandagens seier, innrømmer franskmannen før han mener at Liverpools favorittstempel kan være en belastning for de røde. – Vi vet ikke hvordan Liverpool takler presset, de har et ung lag og jeg tror det kan være et gunstig utgangspunkt for oss å ligge bak og vente på et feilskjær.

Forrige lørdag vant Tony Pulis gutter 1-0 borte mot West Ham og The Eagles ligger i skrivende stund på en 11. plass i Premier League. På de siste fem kampene har Tony Pulis gutter scoret ni mål og vunnet alle sammen, forrige helg var det Mile Jedinaks straffescoring som sikret de London-klubben tre poeng. Det er nesten ti år siden sist disse to lagene møttes i Premier League på Selhurst Park, den gang endte det med 2-1 for de lyseblå etter to mål av Nicolas Anelka. I 2009 møttes lagene i ligacupen, da vant Manchester City 2-0 og Shaun Wright-Phillips og Carlos Tevez sto for målene. Til søndagens oppgjør er det bare angrepsspilleren Marouane Chamakh som er tvilsom.

I følge Pellegrinis pressekonferanse så er Yaya Touré med til London og hvis det er tilfelle går nok ivorianeren inn på midten og skyver Javi Garcia ut av laget. I og med at Navas og Silva er ute med skade så kan Stevan Jovetic eller James Milner komme inn på laget. Ellers er det ingenting som tilsier endringer fra seieren mot Wet Brom. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Agüero, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Howard Webb.

Legg igjen en kommentar