Argentinsk helaften

ZabaletaCity slo oppskriftsmessig West Bromwich 3-1 hjemme på Eastlands, og holder med det fortsatt liv i drømmen om ligagullet. De tre som sørget for det er alle fra Argentina!

Da lagoppstillingen kom en time før kampstart var den største overraskelsen at David Silva var å finne på den. Spanjolen har slitt med en ankel, men klarte å bli klar til kamp. Om det var lurt å la ham spille kan diskuteres, da dagens dårlige nyhet var at den lille ballkunstneren måtte bæres av banen på båre, etter å ha slått opp skaden i den vonde ankelen. Hvor alvorlig dette er får vi først svaret på i morgen.

Ellers ble Sergio Agüero og Edin Dzeko foretrukket som spisspartnere, mens Gäel Clichy var inne på venstrebacken i stedet for Aleksandar Kolarov.

Kampen var bare to minutter gammel da Agüero fyrte av mot keeper Foster innenfor 16-meteren. Engelskmannen var tvunget til å gi retur, og på den var Pablo Zabaleta først framme. Argentineren stupheadet inn 1-0 til City, og scoret dermed sitt første mål for sesongen.

Få minutter senere kunne det blitt 2-0 da ballen ble spilt tilbake til Agüero i feltet, som avsluttet høyt over fra god posisjon.

Mer presis var argentineren etter 9 minutter da han fra 20 meter avsluttet nydelig borte i det lengste hjørnet, bak en sjanseløs West Bromwich-keeper. En klasseavslutning av argentineren, og 2-0 til City før 10 minutter var spilt!

City hadde med andre ord startet kampen forrykende, men West Bromwich skulle snart vise seg å være med på notene de også. Først avsluttet Sessegnon like over tverrligger, før det etter et kvarter spilt skulle bli 2-1. Målet kom etter at City klønet det til på et frispark fra god posisjon. Der Yaya Touré ville skutt om han hadde vært på banen, prøvde de blåkledde seg heller på en fiks variant, som ikke fungerte i det hele tatt. Da Pablo Zabaleta til slutt mistet ballen kunne West Bromwich storme i angrep, og skotten Graham Dorrans avsluttet kontringen på vakrest mulig vis, da han vippet ballen over en City-forsvarer og deretter skjøt på direkten – utagbart i hjørnet forbi Joe Hart.

Bortelagets redusering må ha satt en støkk i City, som etter dette ble mer forsiktig og ikke lenger produserte like mange målsjanser. Det skulle likevel bli 3-1, og det skulle nok en gang bli en argentiner som sørget for City-mål. En corner ble slått inn i feltet, og på bakerste stolpe fikk en umarkert Martin Demichelis uhindret sette inn Citys tredje mål for kvelden, og med det gjøre den argentinske helaftenen komplett.

Like før pause kunne West Bromwich redusert igjen, da Sessegnon fikk avsluttet fra kort hold. Det eneste som hindret scoring var at Vincent Kompany fikk kastet seg ned og at skuddet gikk via ham og over mål.

Der det i første omgang skjedde en god del og det ble servert publikumsvennlig fotball, handlet andre omgang i mye større grad om å gjøre jobben for Citys del og kontrollere inn seieren. Det mest dramatiske som skjedde var den tidligere nevnte skaden på David Silva, i tillegg til at Joe Hart måtte involverte seg et par ganger på West Bromwich-forsøk.

Dermed ebbet kampen ut med 3-1 til City, som dermed er ett poeng bak Chelsea etter deres sensasjonelle tap hjemme for bunnlaget Sunderland på lørdag. City har imidlertid en kamp mindre spilt, og er seks poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt. Mye avgjøres neste søndag da Liverpool først tar imot Chelsea, før City tar turen til London for å møte Crystal Palace på Selhurst Park.

Legg igjen en kommentar