Før kampen: Manchester City – West Bromwich Albion

mancitywestbroms_s214ubjhwmla1tvbf553ll1zeManchester City møter West Bromwich Albion til kveldskamp på Eastlands når Pellegrinis gutter ønsker å sette standarden for de resterende kampene i jakten om seriegull.

Ettersom Chelsea gikk på et noe overraskende tap hjemme på Stamford Bridge mot Sunderland i helgen er utfallet i Premier League fortsatt åpent. Likevel vil Manchester City være avhengig av at Liverpool taper en av sine gjenværende kamper i tetstriden for at drømmen om seriegull kan bli virkelighet, i tillegg til at de lyseblå tar full pott i sine. Den jakten begynner i morgen når kun seier gjelder mot The Baggies.

Yaya Touré skadet seg i et skuddforsøk mot Liverpool og er ikke friskmeldt til mandagens oppgjør. Ivorianeren er ifølge Manuel Pellegrini på bedringens vei, men kampen mot West Brom kommer i tidligste laget for midtbanespilleren som denne uken ble nominert sammen med fem andre til prisen for årets spiller i Premier League. Touré har tidvis vært instrumental for Manchester City denne sesongen og har scoret hele 22 mål fra sin midtbaneposisjon. I et intervju med BBC Sport forteller ivorianeren at han føler at afrikanske spillere ofte blir undervurdert i fotballverdenen. –For å være ærlig så blir man mest verdsatt av fansen, innrømmer Touré. – Jeg ønsker ikke å være hard eller negativ, men jeg ønsker å være ærlig. Spillere som Samuel Eto’o og Didier Drogba er mer enn bare legender i Afrika og jeg ønsker å vise verden at afrikanske spillere kan være minst like gode som europeiske og sør-amerikanske.

Manuel Pellegrini har vært krystallklar på hva som gjelder i sesongavslutningen, men ett poeng på de siste to kampene vitner om at det ikke bare er på pressekonferanser chileneren må få frem sitt budskap. Den negative trenden må snu mandag kveld og selv om gullskjebnen ikke lenger ligger i lyseblå hender så er Pellegrini skråsikker på at de andre toppklubbene vil tape poeng i sesongens resterende kamper. – Jeg er sikker på at andre lag vil snuble som vi gjorde på mandag, insisterer 60-åringen. – Så får vi se på slutten av sesongen hvem som tar tittelen. Vi må avslutte dette på en best mulig måte. Den chilenske manageren mener laget hans lærte av uavgjortresultatet mot Sunderland i midtuken. – Det er vanskelig å møte lag som er i fare for å rykke ned, påstår Pellegrini. – Sunderland kjempet om hver eneste ball og vi ønsker å spille med samme holdning og intensitet i våre resterende kamper.

West Brom ligger litt utsatt til i Premier League, men har i skrivende stund to kamper mindre spilt enn klubbene rundt og under nedrykksstreken. I tillegg har Pepe Mels gutter bare tapt én av de siste fem kampene og er i god form. Forrige helg ble det uavgjort mot Tottenham i en kamp som endte 3-3 på The Hawthorns etter at The Baggies mistet en 3-0 ledelse. Forrige sesongs kamp mellom disse lagene på Etihad endte med 1-0 til City etter scoring av Edin Dzeko, og de lyseblå har et godt tak på West Brom med fem seiere på de siste seks oppgjørene. Til mandagens oppgjør er Zoltan Gera ute med skade for de blå- og hvitstripede, men både midtstopper Jonas Olsson og James Morrison kan muligens være i startoppstillingen etter avbrekk.

Midtbanespillerne Jesus Navas, David Silva og Yaya Touré er ute med skader og det betyr at Pellegrini muligens starter med samme lag som mot Sunderland, hvis ikke Stevan Jovetic blir valgt fra start. Montenegrineren hadde et friskt innhopp til tross for et skuffende uavgjortresultat i midtuken. Sentralt så fortsetter nok Javi Garcia ved siden av Fernandinho selv om Jack Rodwell fikk noen skarve minutter på tampen av Sunderland-kampen. Vi tipper følgende lagoppstilling: – Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Javi Garcia – Milner, Jovetic, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Phil Dowd.

Legg igjen en kommentar