Før kampen: Manchester City – Sunderland

JS33185551Med seks kamper igjen å spille er kun seier godt nok for Manuel Pellegrini og hans gutter når de tar imot Sunderland til midtukekamp i Premier League.

Som kjent trakk Liverpool det lengste strået i helgens kamp som ikke var fri for kontroverser. Magiske minutter fra David Silva og Manchester City gjorde at de lyseblå hentet opp de rødes 2-0 ledelse, men en stygg blemme fra kaptein Vincent Kompany ga Liverpools Coutinho en mulighet den lille brasilianeren ikke nølte med å banke inn i nettet bak Joe Hart. Etter kampen følte mange i den blå at leieren at både Sakhos overkjøring av Edin Dzeko samt Flanagans takling på David Silva var anledninger for dommer Clattenburg å blåse i fløyta.

Heldigvis er det ingenting som blir så fort glemt som fotballkamper, og onsdag kveld er det en ny mulighet for Manchester City til å legge press på Chelsea og Liverpool i tetstriden. Ligacupfinalemotstander Sunderland står på andre banehalvdel når jakten på tre vitale poeng starter klokken kvart på ni og Manuel Pellegrini er klar over hva som gjelder. – Laget vet hva det handler om, og vi kommer til å gi alt de neste seks kampene for å kunne være med helt inn, forteller Pellegrini på pressekonferansen. – Vi kan ikke gjøre noe med de andre lagene, vi må bare vinne våre neste seks kamper og den jobben starter i morgen. Den chilenske manageren nekter å gi opp håpet til tross for at 60-åringens titteldrøm fikk seg et skudd for baugen mot Brendan Rodgers gutter. – Med seier i våre hengekamper er vi bare ett poeng bak, og hvis vi ikke har troen da kan vi ikke ha troen på noen ting, insisterer Pellegrini. – Vi har hatt en veldig god sesong, og vil fortsette på den måten.

Edin Dzeko har vært det foretrukne spissvalget i Sergio Agüeros skadefravær i og med at Alvaro Negredo har slitt med måltørke. Den store bosnieren har scoret fire mål på de siste seks kampene for Manchester City og er overbevist om at tittelkampen ikke avgjøres før i siste runde. – Det kommer til å bli en kamp til døra selv om vi tapte på Anfield, slår 28-åringen fast. – Det var utrolig stort å vinne Premier League og jeg ønsker å gjøre det flere ganger som Cityspiller. Den tidligere Wolfsburgspissen er dyktig til å komme til sjanser, og denne sesongen har mange av de også resultert i nettsus. 21 mål på 41 kamper er fasiten så langt og det er hans beste sesong som målscorer siden han kom til England. Mye av den æren gir han til lagets nye manager, Manuel Pellegrini. – Han har innført noen nye ting til laget, mener Dzeko. – Vi spiller aggressiv og angrepsvillig fotball noe som resulterer i flere mål, ikke bare for meg, men for hele laget.

Sunderland ligger helt nederst i Premier League, men har som Manchester City to kamper mindre spilt enn de lagene som ligger nærmest seg på tabellen. I skrivende stund er det syv poeng til trygg plass for The Black Cats og Gus Poyet og Manuel Pellegrini vil nok holde med hvert sitt lag i helgens kamp mellom Norwich og Liverpool. Likevel må jobben først og fremst gjøres av Sunderland selv og første mulighet til å krympe luken opp til en plassering som vil sikre plass i neste sesongs Premier League kommer på Etihad. Selv om Sunderland har et godt tak på Manchester City hjemme på Stadium of Light så er statistikken på Eastlands mer oppløftende for den lyseblå tilhengerskaren. City har vunnet fire av de siste fem hjemmekampene i Premier League og forrige sesong ble det 3-0 etter mål av Kolarov, Agüero og James Milner, samtidig har alle Citysupportere ligacupfinalen friskt i minne. Til onsdagens oppgjør har Poyet keeperen Westwood, Jozy Altidore og Steven Fletcher ute med skade i tillegg til at Phil Bardsley er suspendert etter å pådratt seg sesongens tiende gule kort.

James Milner kan starte mot Sunderland etter sitt instrumentale innhopp mot Liverpool på bekostning av Jesus Navas. Om Sergio Agüero er klar nok til å starte kan han skyve Edin Dzeko ut av laget, hvis ikke Pellegrini starter med begge to på topp og bruker Nasri og Silva på kantene. I følge den chilenske manageren så er Yaya Touré ute med skade i om lag ti dager grunnet skaden han pådro seg i helgen. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Javi Garci – Milner, Silva, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Martin Atkinson

Legg igjen en kommentar