Liverpool i førersetet etter Kompany-sleiv

JS34999135City hadde hentet opp Liverpools 2-0-ledelse og stillingen var 2-2, men et horribelt sleivspark av Vincent Kompany sørget for at det nå er Liverpool som er i førersetet til å bli ligamester.

Det store spørsmålet før kampstart var om Vincent Kompany kom til å bli spilleklar eller ikke. Belgieren skadet seg på trening, og selv etter at det én time før kampstart ble annonsert at Kompany skulle starte, var det tvil om han eller Joleon Lescott kom til å bli Martin Demichelis’ partner i midtforsvaret til City. Da lagene kom ut på Anfield-gressmatta, var det imidlertid klart at Kompany hadde blitt klar og kunne spille – dog med bandasje på det ene kneet.

Et annet spørsmål var om Sergio Agüero ville starte. Det gjorde han ikke, men argentineren var å finne på benken. Edin Dzeko ble valgt som ensom spiss.

Ensom skulle han også bli i store deler av førsteomgangen, og han fikk ikke mye hjelp av en sovende midtbane. Bedre ble det ikke av at Yaya Touré måtte gå ut med skade etter 17 minutter. Det kunne virke som om ivorianeren hadde fått en lyskestrekk, og om så er tilfelle, kan han i verste fall risikere å stå over flere kamper for City.

På det tidspunktet hadde imidlertid hjemmelaget allerede tatt ledelsen. Det tok ikke men enn seks minutter før ballen lå i nettet bak Joe Hart. Suarez spilte igjennom Sterling, og Joe Hart kom ut. Vincent Kompany kom seg imidlertid også på plass, men med en frekk finte lurte Sterling av både Kompany og Hart, som befant seg på halvdistanse, og kunne sette ballen i tomt bur. Iskaldt gjort av Sterling og 1-0 til Liverpool.

Liverpool-fansen hadde bestemt seg for å gi City en lite gjestfri velkomst, og med en gang City-spillerne fikk tak i ballen ble det en øredøvende pipekonsert på Anfield. Dette så ut til å ha den effekten hjemmepublikummet ønsket, for City spilte en meget svak førsteomgang og fikk lite til.

Etter 14 minutter kunne det stått 2-0 da Sturridge ble spilt gjennom, men avslutningen gikk utenfor. Og etter 25 minutter måtte Joe Hart vise klasse da Steven Gerrard fikk stå helt alene på en corner og heade. Bare en feberredning gjorde at Hart fikk slått ballen over. At det var mye å utsette på Citys forsvarsspill var det liten tvil om.

Og på den påfølgende corneren skulle det bli 2-0. Martin Skrtel fikk gå uhindret opp på første stolpe og heade bakover. Denne gangen var ikke Joe Hart raskt nok oppe med hendene, og ballen endte opp i bakerste hjørne. 2-0 til Liverpool.

Først helt mot slutten av den første omgangen våknet City. Først headet Silva utenfor på et innlegg fra Navas, og så ble det enda farligere da Liverpool måtte redde to ganger på strek i samme situasjon. Og så kunne alle gode ting blitt tre, da City rett etterpå fikk en enda større mulighet til å score. Fernandinhos avslutning på innlegget fra Navas var bra, men Mignolets redning var enda bedre. Belgieren var raskt nede i hjørnet og fikk slått ballen vekk.

Dermed 2-0 til Liverpool til pause og om det skulle være noe å håp om å hente igjen ledelsen og ikke la Liverpool få ta førersetet i kampen om ligagullet, måtte det vises helt andre takter i andre omgang. Slik skulle det også vise seg å bli.

56 minutter var spilt da David Silva reduserte til 1-2. James Milner var kommet inn for Jesus Navas, og Milner kombinerte fint med Fernandinho, før han la ballen inn til Silva foran mål. Spanjolen plasserte ballen sikkert til side for keeper, og stilnet med det Anfield-publikummet.

Enda stillere skulle det bli få minutter senere da Citys enorme trykk i denne perioden sørget for utligning og 2-2. Nok en gang var Silva siste City-spiller på ballen, da han fra kant skjøt ballen inn i feltet. Glen Johnson sørget imidlertid for at ballen totalt forandret retning, og selv om Mignolet fikk en fot på ballen, var ikke det nok til å forhindre den fra å gå inn i mål. 2-2, et enormt viktig resultat for City.

Etter 74 minutter var City også enormt nære på å gå opp i 3-2. Sergio Agüero var kommet inn for Edin Dzeko, og da City kom to mot én, la Agüero inn foran mål der David Silva ventet. Spanjolen nådde såvidt borti ballen, men var akkurat ikke lang nok til å styre den inn mål.

I stedet skulle det bli Liverpool som tre minutter senere gikk opp i 3-2. Vincent Kompany skulle klarere ballen, men sleivsparket i stedet rett til Philippe Coutinho, som banket ballen bort i hjørnet til side for Joe Hart. En kjempetabbe av Kompany, som i verste fall kan koste City ligatittelen.

En annen person som kan koste City ligatittelen er dommer Mark Clattenburg, som ved flere anledninger kunne dømt straffespark til City. I første omgang ble Edin Dzeko felt, da Sakho totalt bommet på ballen da han taklet. Clattenburg mente imidlertid ikke Dzeko ble hindret. Etter 73 minutter så det ut til å være et enda klarere straffespark til City da David Silva ble felt av Flanagan, som ikke var på ballen, men tok beinet til Silva. Clattenburg ville heller ikke denne gangen ha noe av at straffespark skulle bli delt ut. På overtid av kampen, da City nok en gang jaget utligning, tok Martin Skrtel regelrett saken i egne hender da han bokset et innlegg vekk med hånda inne i eget felt. Heller ikke dette mente Clattenburg kvalifiserte til noen forseelse.

Clattenburg ga imidlertid heller ikke noe straffespark på Luis Suarez mange forsøk på filming, men ga heller ikke gult kort, til City-spillernes store frustrasjon. Suarez hadde tidlig i kampen fått gult kort på en altfor sen takling av Demichelis, og ville med et gult kort til dermed blit utvist. En som imidlertid ble utvist var Jordan Henderson, som på overtid kastet seg inn med full kraft med knottene først, og traff Samir Nasri rett i leggen. Henderson ble sendt i garderoben med direkte rødt kort, men i og med at det bare var et par minutter igjen av tilleggstiden å spille, fikk ikke dette noen særlig betydning.

Fem og et halvt minutt på overtid blåste Clattenburg kampen av, og med tre poeng til Liverpool er det nå de som er favoritter til å bli ligamester. City er 7 poeng bak med to kamper til gode, mens Liverpool har fire kamper igjen å spille.

12 svar

 1. Øyvind Larsen sier:

  Der gikk toget. City vinner resten a kampene, med unntak av èn. Naboen til de de tapte for i dag.

 2. Ingeynwa sier:

  Det beste laget vant i dag, men enig at dommer hadde en dårlig dag på jobben

 3. Anonym sier:

  Endelig litt dømming dom går i favør liverpool

 4. Anonym sier:

  Suarez filmet da faen ikke, haha de river og sliter og han får nesten aldri frispark! Det er synd at noen dommere tror at alt suarez gjør er juks, det hindrer ham, fordi da vet citydpillerne at de nesten kan gjøre hva de vil, takle eller rive, og ikke få frispark/straffe i mot seg. F&@!

 5. Arne Persson sier:

  Det sier jo litt at Liverpoolfans ikke skjønner at Suarez filmer. Han gjør jo ikke annet, blir fort at folk tror det er sånn de skal være. Trist! Enda tristere at dommeren er så feig at han ikke tør slå ned på det. Suarez klarte det kunststykke å få fire helt klare gule kort i løpet av kampen – dommeren gir ham ett! Trist var også førsteomgangen til city. Utrolig at de ikke skjønte at det var slik kampen kom til å bli. Hvor har Pellegrini vært? På ferie?

 6. Anonym sier:

  ikke alt kan kjøpes ;D

 7. Anonym sier:

  Kontakt uten ball er frispark om ikke det er skulder m skulder, men er enig i to klare gule, ikke 4, alle sliter å river i hverandre, det er sånn en toppkamp bør være, driv å surver over kort som ikke kom hører til en barnehage. Fortjent tap tilslutt.

 8. Anonym sier:

  Du skulle bare vist hvor mye juling suarez får og ofte uten frispark, men jeg kan gå med på at han filmer. Men det er mye sjeldnere. Zabaleta f.eks filmet en eller to ganger i denne kampen.. Men han er jo Argentiner.

 9. Anonym sier:

  Det vet Manchester City alt om, de klarte å kjøpe dommeren mot southampton.. Men han gikk jo an å kjøpe, så litt feil og si

 10. Anonym sier:

  Røk på to personlige idag. Hva gjør Hart ute i ryggen på Kompany ved den første. Overtenning. Feig dommer som ikke viste ut Suarez og heller ikke dømte straffe til City. Mange følelser i kveld. Unner egentlig Liverpool litt suksess, men uverdig buing når City hadde ballen.

 11. Anonym sier:

  Som LFC supporter er jeg enig i buingen. Kanskje det at de ikke liker sånne kjøpelag?

 12. Anonym sier:

  Vis et lag som ikke er kjøpelag??

Legg igjen en kommentar