Før kampen: Liverpool – Manchester City

web vinnie A39O0071Å reise til Anfield for å møte Liverpool er alltid en utfordring, og mye kan bli avgjort når de lyseblå reiser til Merseyside for å møte serielederen.

Manchester City viste seg fra en effektiv side mot Southampton etter at Yaya Touré sendte de lyseblå i ledelsen på straffespark. Selv om Saints i lange perioder hadde mye ball var det mye farligere når Pellegrinis gutter gikk i angrep. I løpet av første omgangs siste minutter scoret de lyseblå to ganger, først Samir Nasri etter et mønsterangrep før Edin Dzeko fikk æren av å stange et innlegg ned i hjørnet.

Det har vært mye snakk i diverse medier om at Liverpool har et eventuelt seriemesterskap i egne hender, men akkurat dét har Manchester City også. Eneste forskjellen er at de lyseblå fortsatt har et overtak hvis det skulle ende uavgjort på Anfield. Søndagens oppgjør har potensiale til kunne være avgjørende for årets utfall av Premier League og Manuel Pellegrini vil med et godt resultat være i førersetet for å ta seriegull i sin første sesong som manager på Eastlands. Etter allerede å ha kunne løftet et trofé denne sesongen er det på vei til å bli en veldig god debutsesong for chileneren som innrømmer at han nyter situasjonen. – Det er umulig å ikke sette pris på det, innrømmer Pellegrini. – Dette er grunnen til at vi holder på med fotball. Med tre lag som kjemper om seriegull er situasjonen en helt annen enn forrige sesong og i den jevne tetstriden mener 60-åringen at Liverpool har en fordel før de gjenstående kampene. – Liverpool er favoritter, de leder ligaen, påstår Pellegrini før han legget til. – Jeg prøver ikke å ta noe press fra mitt lag, fordi hvis du er en storklubb må du ha et press om å vinne ligaen. Så får man heller ta konsekvensene hvis man ikke gjør det.

City-fansen kåret David Silva til månedens spiller for mars, og spanjolen har tidvis vært i det umulige hjørnet de siste ukene med både viktige mål og målgivende. Den elegante midtbanespilleren gleder seg nå veldig til å spille en av sesongen aller viktigste kamper, og mener at han og lagkameratene er klare for turen til Merseyside. – Slike kamper er spesielle, og vi vet at Liverpool er i en fantastisk form, forteller Silva. – Med så mange klassespillere i begge lag er det flere faktorer som kan tippe kampen i enten den ene eller den andre retningen, men ballinnehav kan fort bli en nøkkelfaktor.

Som nevnt tidligere kan Manchester City komme langt med uavgjort på Anfield, men David Silva nekter for at den tanken har streifet han eller noen i den lyseblå troppen. – Vi spiller alltid for å vinne, og søndag blir det samme, konstaterer 28-åringen. – Vi har syv viktige kamper igjen, og i alle de kommer vi til å forsøke å skape sjanser og score mål.

Liverpool er i kanonform om dagen og vil med seier hjemme mot Manchester City ta sin tiende strake seier i Premier League i tillegg til å være i en utmerket posisjon for å ta sin første ligatittel siden 1990. Manchester City har som kjent to kamper til gode på de røde fra Merseyside, men Brendan Rodgers gutter kan med seier ta et stort skritt mot ligagull. Skal de vinne i morgen er de avhengig av at de offensive spillerne fortsetter å levere som de har gjort denne sesongen anført av tidligere City-spiss Daniel Sturridge og Luis Suárez. De to angrepsspillerne har scoret 49 av Liverpools 90 mål i Premier League, og bidratt til tidvis ellevill stemning blant Liverpoolsupporterne.  Forrige helg scoret imidlertid ingen av dem når West Ham ble beseiret med 2-1 på Upton Park. Da var det to velplasserte straffespark fra kaptein Steven Gerrard som sikret seieren for Brendan Rodgers gutter. På skadefronten så er langtidsskadete José Enrique ute i tillegg til at Daniel Agger er tvilsom til morgendagens oppgjør.

På de seks siste oppgjørene på Anfield mellom Manchester City og Liverpool har det endt uavgjort fem ganger og Liverpool har vunnet én. Tre av disse oppgjørene har endt 2-2, og det ble også resultatet forrige sesong. Da møttes lagene tidlig i sesongen og Manchester City kom tilbake fra både 1-0 og 2-1 etter mål av Yaya Touré og Carlos Tevez.

Når det kommer til utformingen av City-elleveren har det meste handlet om å få Sergio Agüero friskmeldt til denne kampen, og Manuel Pellegrini har tatt ut argentineren til søndagens kamptropp, det eneste spørsmålet er om han er i god nok form til å starte. En mer bekymringsverdig nyhet er at kaptein Vincent Kompany måtte avbryte dagens trening og er tvilsom til toppkampen. Det var i en hodeduell med Micah Richards at belgieren landet forkjært og måtte ha hjelp for å komme av banen. Forhåpentligvis rekker Kompany å riste av seg skaden i løpet av natten og er klar til kampen i morgen. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Silva, Nasri – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Mark Clattenburg

2 svar

  1. Mancityfan sier:

    Hvorfor viser de kampen til man city på tv2 sport premium. Skal de vise noen manchester city kamper på tv2 sport???

  2. Jan Erik Hæhre sier:

    Bittert – to straffer ble vi snytt for, Suarez lå mer nede enn han stod på beina og dommeren burde gitt ham sitt andre gule. Strålende å løfte seg av City etter denne åpningen, her hadde vi fortjent poeng.

Legg igjen en kommentar