City cruiset inn til solid seier

City satte på cruisekontrollen og trengte ikke anstrenge seg altfor mye for å slå Southampton solide 4-1 hjemme på Eastlands.

Manuel Pellegrini valgte å starte med nesten det samme laget som har startet de to siste kampene – mot Manchester United og Arsenal. Eneste endring var at Aleksandar Kolarov startet på venstreback i stedet for Gael Clichy.

Bare minuttet var spilt da Edin Dzeko ble felt innenfor Southamptons 16-meter. Fonte var klønete som satte ut foten bak seg og dermed felte Edin Dzeko. Yaya Touré var sikkerheten selv og sørget for en pangstart på kampen for City.

Kort tid etter kunne det stått 2-0, men skuddet fra Samir Nasri gikk like utenfor.

Southampton våknet utover i omgangen, og var nære på å få en kjempesjanse etter et kvarter spilt da Lambert chippet ballen over City-forsvaret, men Lallana greide ikke å ta den ned. Hadde han greid det, hadde han vært alene med Joe Hart.

Southampton fikk etter hvert kontroll på banespillet, og ballen befant seg mye på Citys halvdel i første omgang. Bortelaget klarte likevel ikke å spille seg til så mange sjanser, og det var lett å se at det straks ble mye farligere når City gikk i angrep. Etter 35 minutter burde Edin Dzeko scoret med hodet, da Samir Nasri la inn på bakerste. Headingen til bosnieren gikk imidlertid i oversiden av tverrliggeren og over.

Og i stedet for 2-0 til City, skulle det bli utligning og 1-1. Cork ble falt av Zabaleta på hjørnet av 16-meteren, og Ricky Lambert var sikkerheten selv på straffesparket. Joe Hart valgte riktig side, men hadde likevel ingen mulighet til å stoppe det svært godt plasserte skuddet.

Southampton var også nære å å gå opp i ledelsen etter en corner, da Yaya Toure bommet på ballen, som gikk gjennom hele feltet.

Det ble lagt til fire minutter i første omgang som følge av en stygg kneskade på Southamptons Jay Rodriguez, og i løpet av disse tilleggsminuttene skulle City faktisk greie å score to ganger! 2-1-målet burde riktignok vært annulert for offside, da City spilte klikk-klakk-spill inne i feltet til Southampton. Dzeko flikket ballen til David Silva, som sto to meter i offside. Dette fikk imidlertid ikke assistentdommer med seg, og Silva spilte deretter til Samir Nasri, som kom stormende gjennom. Franskmannen fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1.

3-1 skulle komme minuttet etterpå. Ballen ble slått hardt inn i feltet fra venstrekant, og foran mål ventet Edin Dzeko som headet ballen inn via stolperoten og i mål. 3-1, og et Southampton-lag som så ut til å gå i garderoben med 1-1, var nå plutselig to mål bak.

City hevet seg betraktelig i andre omgang, men det var likevel tydelig at kampen i realiteten allerede var vunnet. Southampton truet stort sett ikke City i andre omgang, men hjemmelaget burde til gjengjeld scoret langt flere mål enn det ene som kom. Etter 59 minutter burde Edin Dzeko scoret da han fikk sjanser alene med keeper Gazzaniga. På den andre sjansen lå keeper nede etter Dzekos første avslutning, men fra skrått hold greide ikke Dzeko å styre kula mellom stengene.

Alvaro Negredo sliter med å finne veien til nettmaskene, og har ikke scoret for City siden 21. januar, da han scoret i ligacupen. I dag var han innbytter, og kom etter innhoppet to ganger alene med keeper, men skuslet bort den første sjansen, og fikk avslutningen reddet av keeper på den andre. «The Beast» er ikke lenger få fryktinngytende for motstanderne som han var i første halvdel av sesongen.

En annen som startet kampen som innbytter, men kom inn, var Stevan Jovetic. Angrepsspilleren har vært mye skadet i City, men skulle etter 81 minutter sørge for 4-1 til de lyseblå. Han fikk riktignok en svært enkel jobb med å score, etter at Vincent Kompany på glimrende vis spilte gjennom Jesus Navas ute på høyrekanten. Det Navas gjorde var minst like glimrende, for i stedet for å dempe og deretter gjøre seg klar til innlegg, slo han ballen hardt og lavt inn på første berøring. Negredo var nære på å få tåa på ballen, men at han ikke greide det, gjorde ingenting, så lenge Jovetic ventet lenger bak i feltet. Keeper hadde slengt seg ut, men ikke nådd ballen, og dermed fikk Jovetic en enkel jobb med å trille ballen inn i tomt mål.

Etter det hadde også Yaya Toure et skudd i stolpen, og seieren kunne dermed fort blitt større. 4-1 er likevel en trygg og solid seier, spesielt for et City-lag som for det meste ikke så det nødvendig å bruke mer enn tredjegir. Neste søndag blir det garantert tøffere tak når Liverpool venter på Anfield. Den kampen kan avgjøre hvem som blir seriemester!

 

9 svar

 1. Bilal M sier:

  Når kommer Aguero tilbake? Håper han kommer før Manchester City skal spille mot Liverpool.
  🙂

 2. Cityfan♥ sier:

  Det sies at han er klar mot Liverpool neste helg! 🙂

 3. Jørgen Floa sier:

  Mye betalte dere linje-dommeren?

 4. Jan Tore Slinde sier:

  7 krone og 1 års abonnement på Vi Menn.

 5. Fredrik sier:

  Regne med linjedommeren va såpass imponert over spillet at han valgte å la målet gå! 🙂

 6. Jørgen Floa sier:

  Hege, så klart.:P

 7. Anonym sier:

  HEGE?! Rætteprogram ftw

 8. Anonym sier:

  rætteprogram….

 9. Anonym sier:

  Kupp itslearning the skit

Legg igjen en kommentar