Før kampen: Manchester City – Southampton

Chambers-Nasri_2758943bManchester City åpner helgens runde i Premier League med hjemmekamp mot et formsterkt Southampton. Med seier kan Pellegrinis gutter legge press på Chelsea og Liverpool før deres respektive kamper.

Det ble med poenget på Emirates. Citys scoring kom ved David Silva som med en flott pasning sendte Edin Dzeko på skuddhold, men bosnierens skudd gikk i stolpen og spratt ut på Silva som fikk ballen i mål. Utligningen til Mathieu Flamini betydde at Joe Harts null sprakk, men poenget gjør at det fortsatt er opp til Manuel Pellegrinis gutter å sikre at serietrofeet havner i Manchester.

Skadeproblemene til Sergio Agüero og Matija Nastasic fortsetter å være grus i det lyseblå maskineriet og ingen av de to er med i troppen mot Saints.  Toppscorer Agüero begynte å trene for fullt med laget på torsdag og mangler såpass med kamptrening at Pellegrini velger å holde argentineren utenfor den kamptroppen som skal bryne seg på Mauricio Pochettinos gutter på lørdag. – Agüero har fortsatt et stykke opp til kampform, men kjenner ikke noe av skaden sin, forteller Manchester Citys 60-år gamle manager. – To treninger med laget er for lite, men han er tilbake mot Liverpool. Når det gjelder Nastasic er det den samme kneskaden som har plaget han lenge, og serberen fortsetter å jobbe sammen med fysioterapeutene.

Premier League er veldig jevn, og Manchester City vil med seier i sine to hengekamper lede serien foran Liverpool. Når det er så tett i toppen vil alle faktorer spille inn i jakten på ligatittelen, og Manuel Pellegrini er overbevist om at fansen kan spille en utslagsgivende rolle. – Jeg visste om tilhengernes hengivenhet før jeg kom hit, innrømmer chileneren. – Jeg har fulgt Premier League lenge. Denne sesongen har fansen vært strålende, og de kan spille en viktig rolle i de resterende kampene. Både borte og hjemme.

James Milner har hatt en tidvis god sesong selv om engelskmannen sikkert kunne tenkt seg mer spilletid. Likevel har Manchester Citys nummer 7 vært viktig i store kamper, og kan settes inn på nesten alle plasser. Før kampen mot Southampton forteller Milner at Saints kan spille helt uten press, og at det gjøre kampen om de tre poengene tøffere for Manchester City. – De spiller med frihet på grunn av tabellsituasjonen, og vi vet hvor gode de er fra tidligere møter, mener engelskmannen. – I tillegg har de også mange engelske spillere, som Adam Lallana, Ricky Lambert og Jay Rodrigue som sikkert ønsker seg en tur til Brasil og vil imponere.

Neste helg reiser Manchester City til Liverpool til det som kan bli en seriefinale på Anfield, men James Milner mener at det nå, mer enn noensinne, er viktig å ta én kamp om gangen. – Vi vet hvilken jobb vi må gjøre i de kommende kampene, forteller den utrettelige midtbanespilleren. – Alle lagene i toppen har igjen noen «enkle» kamper, men Crystal Palace viste forrige helg at det ikke finnes det på slutten av sesongen. Vi har mange tøffe kamper igjen, og den kommer i morgen.

Southampton har vunnet tre av de siste fire og beseiret Newcastle 4-0 hjemme på St. Mary’s forrige helg. Angrepsspilleren Jay Rodriguez har vært i glitrende form den siste tiden og er mestscorende engelskmann i Premier League bak tidligere City-spiss Daniel Sturridge med sine 15 scoringer, det er like mange som Agüero. Offensivt har det svinget for Saints og mot Newcastle var det trekløveret Lallana, Lambert og Rodriguez (2) som sto for målene. Når Manchester City var på St. Mary’s tidligere denne sesongen ble det 1-1 etter mål av Agüero og Pablo Osvaldo. Til lørdagens oppgjør har Pochettino midtstopper Maya Yoshida ute med skade, mens Wanyama, Clyne og Davies er tvilsomme, men mest sannsynlig med i troppen.

Manuel Pellegrini har ingen nye skader å forholde seg til, og med en uke siden forrige kamp kan han stille med den samme elleveren som slo Manchester United og spilte uavgjort mot Arsenal. I og med at det er hjemmekamp og Southampton muligens vil ligge kompakt kan det hende at Jesus Navas blir spart til det oppstår rom. Samtidig kan Aleksandar Kolarov bli foretrukket foran Gael Clichy, men det er bare spekulasjoner. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov –Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Nasri – Dzeko

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Chris Foy.

8 svar

 1. TheCitizens sier:

  Håper på Clichy, og hvorfor ikke prøve Kompany og Richards i midtforsvaret!? Selvom Demi har vært bedre i det siste. Richards har fart, styrke og god på hodet. Nesten en komplett midtstopper!

 2. TheCitizens sier:

  City neste sesong: Hart

  Zabaleta. Kompany. Mangala. Clichy/Kolarov/Shaw

  Toure. Fernandinho.

  Silva. Agüero. Nasri.

  Falcao

 3. Fredrik sier:

  Hadde vært helt rått!

 4. Anonym sier:

  Hva har skjedd med Negredo ? Er han utbrent ?

 5. TheCitizens sier:

  Tviler på det, men sinssyk formsvikt da!! 🙁

 6. Anonym sier:

  Pr. i dag er det spissene som er vårt problem:

  Dzeco – Ujevn, god, men ikke toppklasse
  Agero – for mye skadet
  Jovetic – porselen, vet ikke om han blir god nok
  Negredo – formsvikt

 7. Trond sier:

  Synes Richards er altfor dårlig med ballen, blir viktig å ha gode ballspillere også i midtforsvaret. Demi har store svakheter, men han gjør gode valg og er rolig med ballen. Ingen tvil i mitt hodet at han må spille der i steden for Richards

 8. Thomas Hansen sier:

  Hva i all verden skal vi med Falcao. Har fire gode spisser i Aguero, Negredo, Dzeko og Jovetic. Andre steder på banen som treng og forsterkes.

Legg igjen en kommentar