Poengdeling i toppoppgjør

City spilte en av sesongens vanskeligste kamper, da de lyseblå tok turen til London for å møte Arsenal på Emirates. Et intenst og nervepirrende oppgjør endte med poengdeling.

Manuel Pellegrini valgte å starte med nøyaktig samme ellever som slo Manchester United på tirsdag, noe som i starten av kampen så ut til å være et lurt trekk. I løpet av de første minuttene kom City ved flere anledninger seg gjennom på høyrekanten, og det burde definitivt vært mulig å få mer ut av situasjonene enn det City greide.

Kampen inneholdt ikke de helt store sjansene, og det var mye nesten for begge lag. City var det klart førende laget i første omgang, og tok også ledelsen etter 18 minutter da Silva spilte gjennom Dzeko på venstrekant. Dzeko valgte å skyte – i nærmeste stolpe og ut i feltet igjen, der ballen nærmest traff David Silva. Ballen trillet deretter sakte, men sikkert over streken, og Silva og resen av City-spillerne kunne juble for 1-0 til City.

Arsenal følte seg snytt for straffespark da Rosicky gikk i bakken etter en duell med Zabaleta, men TV-bildene viste at Rosicky gikk i bakken for egen maskin, og muligens skulle hatt gult kort for filming. Ikke så lenge etter Citys scoring følte Arsenal-fansen seg igje snytt da de trodde laget deres hadde scoret, men TV-bildene viste igjen at dommertrioen gjorde helt rett i å annulere Flaminis scoring da han sto en meter i offside.

I andre omgang kom Arsenal langt mer med i kampen, og dominerte deler av omgangen. Det var imidlertid City som skulle få den første store sjansen. Jesus Navas kom rundt på kant og la inn i feltet. Keeper Szczesny fikk en hånd på ballen, som deretter gikk rett i foten på Per Mertesacker og tilbake – men uheldigvis for City, rett utenfor stolpen. Merkelig nok fikk ikke dommertrioen med seg at det var Mertesacker som nesten scoret selvmål, og dømte i stedet for corner til City utspark fra keeper. Arsenal gikk deretter opp i angrep og sendte avgårde et skudd Joe Hart merkelig nok fikk store vanskeligheter med å ta. Arsenal greide deretter å få tak i ballen igjen, og sende den ut til Podolski på venstrekant. Han la inn i feltet, der en umarkert Mathieu Flamini fikk fyre løs forbi en sjanseløs Hart, som dermed slapp inn sitt første mål på seks Premier League-kamper. 1-1.

Etter 60 minutter var Arsenal farlig frampå igjen, og både flaks og dyktighet gjorde at det ikke sto 2-1 da Podolski skjøt gjennom beina på Joe Hart. Ballen traff imidlertid såvidt det ene beinet til Hart, og gikk deretter rett utenfor stolpen. Ballen kunne like godt havnet innenfor, så i den situasonen var City noe heldig.

Få minutter fyrte Fernandinho av gårde en suser, som keeper såvidt fikk fingertuppene på og slått over tverrligger. Bortsett fra dette kom Citys største sjanse i omgangen da Szczesny var nede på matta flere ganger for å forsøke å forhindre et skudd som ikke kom. Yaya Tourè driblet nemlig keeperen av, men med sju Arsenal-spillere innenfor egen femmeter ble det nærmest umulig å finne en åpning og da Dzeko endelig fikk skutt ble skuddet blokkert.

Resten av kampen ble svært nervepirrende og intenst, men det ble ikke flere mål, og kampen endte dermed 1-1. Chelsea gikk på et overraskende tap borte mot Crystal Palace, og City kunne ha gått til topps på tabellen med seier – og med to kamper mindre spilt. Nå kan det fort bli Liverpool som blir den farligste konkurrenten. City skal som kjent til Anfield for å møte nettopp Liverpool, og den kampen kan fort vise seg å bli avgjørende for hvem som stikker av med ligagullet.

3 svar

 1. TheCitizens sier:

  Kjære Tommy og flere som lager denne siden

  Kan dere være så snill å legge ut flere artikler? Eks: Fotballrykter Inn og Ut 2-3 ganger i uka, skader? Se på f.eks: RealMadrid.no eller Blaugrana.no
  Hvis dere kunne holdt oss litt mer oppdatert, så hadde jeg og sikkert mange andre også.

  Hilsen en ihuga City-supporter

 2. TheCitizens sier:

  Hvis dere kunne oppdatert oss litt mer, så hadde jeg og sikkert mange andre likt det!*

 3. Tommy Kvarsvik sier:

  Hei TheCitizens: Jeg skal prøve å skrive flere artikler framover, men husk på at dette er noe jeg/vi driver med på fritida innimellom mye annet, og at jeg er i full jobb. Jeg ønsker at manchestercity.no skal bli så bra som mulig, og nettsidene er under stadig utvikling, men døgnet har bare 24 timer, og i de fleste av de timene må jeg dessverre holde på med helt andre ting. Det blir for eksempel umulig å sammenligne vår side med nettsidene til Liverpool og Manchester United, som har flere personer fulltidsansatt for å skrive nyheter. Og hvis du ikke allerede har gjort det: sjekk også ut Facebook-siden vår, som jeg også oppdaterer. Der legges det ut hyppigere oppdateringer enn her.

Legg igjen en kommentar