Før kampen: Arsenal – Manchester City

1288669806123Manchester City reiser til London med mulighet til å gjøre en god uke komplett når de lyseblå møter Arsène Wengers gutter til en toppkamp ingen av klubbene har råd til å tape.

Manchester United ble ingen match for Pellegrinis gutter som tok en overbevisende 3-0 seier i derbyet og chileneren fikk dermed en dobbel mot byrivalen i sin første sesong som manager for Manchester City. Edin Dzeko satte inn kampens første mål før de fleste hadde rukket å sette seg etter et glimrende angrep anført av blant annet Samir Nasri. Bosniske Dzeko var også sist på ballen ved kampens andre nettsus før Yaya Touré rundet av med en – som vanlig – vidunderlig scoring etter at gled forbi Patrice Evra og dunket ballen i det lengste hjørnet.

Manchester City kan skaffe seg en luke på seks poeng ned til Arsenal hvis de går seirende ut av lørdagens batalje på Emirates. Til London reiser de lyseblå uten Sergio Agüero som fortsatt ikke er friskmeldt. Manuel Pellegrini kunne på pressekonferansen fortelle at den målfarlige argentineren ennå er et stykke unna å være kampklar. – Agüero blir igjen i Manchester denne helgen, vi får se hvordan progresjonen hans er neste uke, sier Pellegrini før han fokuserer på lørdagens motstander. – Det er en sekspoengskamp, men ikke sesongens siste og den vil ikke være avgjørende for tittelen. Arsenal har ikke hatt en god uke, men de er fortsatt et godt lag og er med i tittelkampen.

I de tre siste kampene på Emirates har Manchester City fått en spiller utvist, og selv om det ble seier forrige sesong så er mulighetene betydelig bedre med elleve mann på banen. Pellegrini mente på pressekonferansen at guttene hans må prestere opp mot maksnivå for å kunne kjempe til seg tre poeng mot de røde og hvite fra London. – De spiller hjemme og har veldig gode spillere så vi må spille en god kamp hvis vi vil vinne, påstår chileneren. – Vår ambisjon må alltid være å vinne mest mulig.

Manchester City spiller mange tøffe kamper i løpet av en sesong, men en av de aller tøffeste foregår internt i klubben og er kampen om venstrebackplassen. Mot Manchester United var Gael Clichy foretrukket, men det er mye rotasjon mellom franskmannen og serbiske Aleksandar Kolarov. Det virket lenge som om sistnevnte var på vei bort fra klubben i fjor sommer, men Kolarov ble værende og har denne sesongen bidratt mye offensivt med sitt presise venstrebein. Før helgens kamp er det fortsatt åpent om hvem av venstrebackene som skal få bryne seg mot Arsenal, men Kolarov forteller om et lag som reiser til London stinne av selvtillit. – Vi spiller veldig godt for tiden, og det kommer vi til å vise mot Arsenal, mener serberen. – Alt presset ligger på Arsenal før kampen, og de må vinne. Vi er som sagt i god form, og kommer til å gjøre det vanskelig for dem.

Arsenal har vært i litt dårlig form de siste ukene, og har bare vunnet én av de siste fire. I midtuken ble det 2-2 mot Swansea på hjemmebane for Wengers gutter etter at en noe uheldig Mathieu Flamini satte ballen i eget mål i sluttminuttene. Londonklubben sliter også med en del skader, blant annet på Mesut Özil, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Theo Walcott og Laurent Koscielny.

Som nevnt så har Manchester City fått tre røde kort på de siste tre kampene mot Arsenal på Emirates. I 0-0 kampen i 2011 ble Pablo Zabaleta utvist etter en krangel med Bacary Sagna, og i 2012 ble Mario Balotelli utvist etter å ha fått to gule. Forrige sesong var det Vincent Kompany som måtte forlate banen før resten etter at Manchester Citys belgiske kaptein ble vist det røde i andre omgang. Matija Nastasic og Sergio Agüero er fortsatt ute med skade. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Silva, Nasri – Dzeko.¨

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Mike Dean.

9 svar

 1. Thomas Lomundal sier:

  Hørte rykter om at Silva er skadet også. Noen som har hørt/vet noe?

 2. Fredrik sier:

  Han hadde ankel problemer etter United kampen, men er meldt skadefri og klar til match i morgen! 🙂

 3. Anonym sier:

  Vi har mange spillere som tilsynelatende ikke blir skadefri denne sesongen, hva kan være årsaken?

 4. Anonym sier:

  Godt spørsmål. Virker som Aguero har en permanent hamstring skade som de sliter med å få bort, som har holdt han ute store deler av sesongen. Mener personlig at om vi skal klare å kjempe i toppen av Champions League neste sesong trenger vi en klassespiss som ikke blir skadet hele tiden. Benzema har vært linket til City de siste dagene, noe som hadde passet oss utmerket!

 5. Anonym sier:

  Skjønner ikke hvorfor Pelle ikke kan prøve å samkjøre Richards og Kompany i midten. Det må da være en bedre kombi enn Demi og Kompany??

  Liker dårlig at kraftkaren linkes til alt og alle. Han har tross alt mange gode år igjen, i motsetning til pensjonisten Demichelis..

 6. Anonym sier:

  jeg synes vi spilte bra, heldig mål til arsenal. yaya spilte bra def, silva bra off. manglet aguero som vanlig

 7. Anonym sier:

  for et sykt lag vi har på gang, en spiss til med fart å serien hadde vært vår allerede. får håpe aguero er tilbake mot lfc.

 8. Anonym sier:

  Nok en gang blir vi passive etter å ha tatt ledelsen. Skal man vinne må man tørre.

 9. Anonym sier:

  Rart å være skuffet over 1p borte på emigrates. Men i dag føles det som et ran.

Legg igjen en kommentar