Ny derbyseier på Old Trafford

For tredje sesong på rad slo City byrival Manchester United borte på Old Trafford. Da passet det bra å vinne kampen 3-0, og samtidig ta tre poeng i kampen om ligagullet.

Manchester United har hatt en laber sesong, og verre skulle det bli da City tok turen fra Manchester til Old Trafford. Det ble riktignok ikke like stygt for United som for to sesonger siden, da City vant hele 6-1, men 3-0 borte på Old Trafford i Manchester.derbyet lar seg også høre.

Publikum hadde ikke engang rukket å sette seg før City var i tet. Først ble David Silva spilt gjennom, men ble blokkert akkurat i det han skulle til å skyte fra kort hold. Så ble ballen spilt fram til Nasri, som vendte opp, fintet vekk Rio Ferdinand, og skjøt i nærmeste stolperot. Ballen spratt deretter ut i beina til Edin Dzeko, som fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 til City.

City var virkelig på hugget i starten av kampen, og dominerte banespillet totalt. Etter 9 minutter kunne det blitt 2-0, men Silva fikk ikke avsluttet skikkelig. Etter 18 minutter var det igjen bare for City å angripe mot et vidåpent United-forsvar. Silva fant til slutt Dzeko i feltet, men bosnieren havnet litt bakpå og var ikke skikkelig i balanse da han skjøt. Han fikk likevel til en avslutning som havnet borte ved stolpen, og keeper De Gea måtte ut i full strekk for å redde bosnierens avslutningsforsøk.

Manchester United kom utover i første omgang langt mer med i kampen, og fikk nok sin største mulighet i omgangen etter 24 minutter da Fellaini fikk skyte på hel volley. Avslutningen ble imidlertid for puslete, og det ble ikke noe problem for Joe Hart å redde.

1-0 sto seg inn til pause. Fra den første omgangen kan det ellers nevnes at Fellaini var heldig som slapp unna med et gult kort da han bevisst plantet albuen i ansiktet til Pablo Zabaleta mens han selv hadde ballen.

Andre omgang skulle inneholde to City-mål, i tillegg til god stemning blant de lyseblå i borteseksjonen på tribunen. Fernandinho kunne doblet Citys ledelse etter 52 minutter da han fikk stå upresset på en corner og heade, men ballen gikk over tverrligger.

Bare fire minutter senere skulle det imidlertid bli 2-0. City hadde nok en gang fått corner, og denne gangen var det Edin Dzeko som fikk stå umarkert. Han møtte ballen på første stolpe, og skjøt på hel volley opp i nærmeste kryss, bak en sjanseløs De Gea. En vakker scoring av bosnieren, som dermed scoret sitt tiende mål i serien så langt denne sesongen, og det tjuende om en teller med alle turneringer.

Etter 69 minutter fikk igjen Fernandinho muligheten til å score da han fikk klemme til fra god posisjon, men ballen gikk godt over og utenfor mål. Også United var farlig frampå ved et par anledninger – først da en feilvendt Welback på akrobatisk vis greide å avslutte med ryggen mot mål. Joe Hart, som spilte en solid kamp, var imidlertid med på notene og gjorde en god redning. Det samme gjorde han da United fikk frispark på kanten, like utenfor 16-meterstreken, etter 81 minutter.

I kampens siste ordinære minutt skulle Yaya Touré sette prikken over i-en. Ivorianeren så at det lengste hjørnet var ledig, og etter at han hadde lurt av Evra, bestemte han seg dermed for å skyte nettopp der. Ballen fôr inn, bak en nok en gang sjanseløs De Gea.

Dermed vant City på Old Trafford for tredje sesong på rad, og tok også «the double» i Manchester-derby denne sesongen (City slo som kjent United 4-1 tidligere i år). City er nå bare tre poeng bak Chelsea, men har to kamper til gode. Nå venter Arsenal borte på Emirates til helga.

 

8 svar

 1. John Askildt sier:

  HERLIG kamp for oss! Utrolig morro!
  Fant en morsom artikkel, som kanskje kan tilføre en «NY» dimensjon i NAG NAG NAG som vi alltid hører fra andre supportere om vårt pengesekk og bruken av penger . . .

  http://www.footballdirectnews.com/premier-league-news/44383-man-united-line-up-more-expensive-than-man-city-s.php#.UzK1WfldVPo

 2. Nosoulinthecity sier:

  Manchester United squad: 8 British players
  Arabian City squad: 3 British players

  There was a City with soul, then there was arab money……

 3. John Askildt sier:

  Det er patetisk å se hva litt motgang gjør med mange United fans. . . de takler det rett og slett ikke. . .

  Kanskje du kan lære noe av dette eksemplet: http://www.manchestercity.no/2011/10/20/med-bla-skjorte-pa-old-trafford/#more-6825

 4. Nosoulinthecity sier:

  Der tar du kraftig feil, jeg er fullstendig nøytral når det gjelder PL. Når sant skal sies håper jeg faktisk Liverpool vinner ligaen i år, det er ihvertfall en seier for Engelsk fotball.

 5. John Askildt sier:

  Nøytral, hvordan kan du være nøytral med det brukernavnet?

  Kos deg med denne fra Dagbladet kjære united fan 🙂

  http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/football-news/manchester-city-squad-value-better-6884095

 6. Nosoulinthecity sier:

  Frem til FIFA/UEFA gjør noen ordentlige tiltak ifht. pengefordeling i internasjonale turneringer, er det kun http://www.standamf.com/ som har min lojalitetar

 7. John Askildt sier:

  whatever…

 8. stian/lfc sier:

  æ håper liverpool vinner ligan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *