Før kampen: Manchester United – Manchester City

article-2587855-1C80B25E00000578-867_634x425Det er klart for derby når Manuel Pellegrini og hans gutter fortsetter jakten på tittelen og en mulig dobbel mot erkerival Manchester United.

Fulham ble slått hele 5-0 i helgens oppgjør på Etihad, og kampens store spiller var uten tvil Yaya Touré. Ivorianeren scoret kampens tre første mål og har denne sesongen bidratt mye offensivt for de lyseblå, noe som har resultert i flere flotte scoringer fra den komplette midtbanespilleren. Chelsea slo Arsenal hele 6-0 på Stamford Bridge, og det kan ha hektet Arsène Wengers gutter av tittelkampen. De røde fra London ligger nå som nummer fire i Premier League, men både Liverpool, Manchester City og Arsenal har kamper til gode på José Mourinhos serieledende Chelsea.

Om Manuel Pellegrini skal vinne Premier League i sin første sesong i England, og Manchester City ta sitt andre seriegull på tre år, er de helt avhengig av å ha nøkkelspillere i toppform. David Silva var enestående mot Hull og Yaya Touré intet mindre i helgens nedsabling av Felix Magaths’ Fulham. Sistnevnte mener at den enkleste måten å realisere årets drøm om seriegull på er å ta 33 poeng. – Vår fokus ligger på å vinne de resterende elleve kampene, forteller midtbanespilleren. – Vi må slå United og bare fortsette i det sporet vi er i nå. Ivorianeren er en mann for de store anledninger og er ofte å finne på scoringslisten når de avgjørende kampene spilles. Denne sesongen har spilleren som igjen ble kåret til Afrikas beste spiller scoret både jevnt og trutt for Manchester City, og kan godt tenke seg å bli avgjørende i morgendagens derby også. – Manchesterderbyet er veldig viktig, jeg har scoret mange mål i de oppgjørene, påpeker Touré. – Det er fantastiske kamper å vinne, men vonde å tape. Vi har elleve kamper igjen, og må være på vårt beste i hver enkelt av de.

Manuel Pellegrini mener at klubben hans ikke er favoritt mot rivalen Manchester United til tross for et poengmessig overtak på 12 poeng. – Du vet aldri hvem som kan vinne en sånn kamp, og vi er ikke favoritter, innrømmer chileneren. – Likevel forventer vi alltid å være med i kampen om tre poeng, og vi har en mulighet til å ta seieren hvis vi spiller en god kamp.  Pellegrini fortalte også at Matija Nastasic og Sergio Agüero fortsatt er ute med skade, men at Edin Dzeko er friskmeldt etter at bosnieren sto over helgens kamp med sykdom. Det ble storseier i tilsvarende oppgjør på Eastlands tidligere denne sesongen og Manchester Citys chilenske manager innser hvor viktig derbyet er for fansen. – Selv om alle kamper handler om tre poeng, så betyr derbyet litt ekstra.

David Moyes har ikke hatt en god førstesesong som manager for Manchester United, men skotten har nå tatt to seiere på rad etter at de i tillegg til å snu kampen mot Yaya Tourés gamleklubb Olympiakos i Champions League, slo West Ham 2-0 i London i helgen.  Likevel ligger klubben på en syvendeplass i ligaen hele 18 poeng bak serieledende Chelsea og Manchester City har muligheten til gjøre vondt verre i morgendagens derby. Til derbyet mangler David Moyes blant annet Robin van Persie som er ute med skade og Nemanja Vidic som må sone karantene. En del forsvarsspillere er også tvilsomme til oppgjøret, men Michael Carrick som spilte midtstopper mot West Ham blir nok flyttet opp til midtbanen igjen.

I seks av de siste syv oppgjørene mot rival Manchester United har Manchester City scoret minst to mål, og de lyseblå har vunnet de to siste oppgjørene på Old Trafford. I fjor ble det 2-1 etter at Sergio Agüero snurret opp alt som kunne krype og gå i rødt og dunket ballen i krysset bak en fortumlet David de Gea.

I morgen blir det muligens Edin Dzeko på topp fra start, ettersom Alvaro Negredo for øyeblikket sliter med målformen. Vincent Kompany er tilbake fra sin karantene og skyver nok Joleon Lescott ut på benken. James Milner kan fortsette på høyrekanten på midtbanen. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Silva, Nasri – Dzeko.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Michael Oliver.

12 svar

 1. Bilal09 sier:

  HVOR ER AGUERO????

 2. Tommy Kvarsvik sier:

  Sitat denne artikkelen: «Pellegrini fortalte også at Matija Nastasic og Sergio Agüero fortsatt er ute med skade»

 3. Kristoffer Nilsen sier:

  Han er skadet…..
  Fin side å følge med på skader: http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php

 4. Anonym sier:

  Er Ferandinho skadet? Håper vi har han med.. dette forslaget ble kanskje i overkant offensivt på midten..

 5. Simon Stjern sier:

  Fernandinho er med i «forslaget», sentralt sammen med Yaya. Milner, Silva og Nasri som de tre offensive med Dzeko på topp. Les det som 4-2-3-1 eller 4-4-1-1

 6. Anonym sier:

  Smugleser

 7. Anonym sier:

  Er liverpool fan

 8. John Cato Thorkildsen sier:

  I dag håper også Liverpool at vi knuser MANURE. Hyggelige fans av andre klubber som Arsenal, Spyrs, Forest, Stoke, Leeds, Newcastle, Chelsea og West Ham har alle sagt at de håper på en ny ydmykelse på Old Toilet 🙂 Så i kveld er hele Norges våkne befolkning City fans. Kampen går dessverre litt for sent for de skitne. Lykke til alle lyseblå!!

 9. Jan Erik Hæhre sier:

  Dessverre ikke riktig, Jan Cato, mange Liverpool-fans håper på rags fordi det gjør deres gullsjanser større.

 10. Friedland sier:

  Hehehe jo ser den, men skal de vinne serien så er det nok andre kampen de heller håper vi snubler i enn mot manu eller Arsenal. Så kampen ilag med en Liverpool fan og han jublet hemningsløst på alle målene 😉

 11. fomle sier:

  I now the details there Johnny ☝️

 12. Anonym sier:

  #2City fan #2pool fan

Legg igjen en kommentar