Touré-hattrick i storseier

Yaya Touré satte to straffespark sikkert i mål, og fortsatte deretter med å gjøre det han har gjort hele sesongen for City – score vakre mål! Det var de tre første målene i Citys 5-0-seier over Fulham.

City har gått på noen stygge smeller mot Fulham tidligere, men i dag var det ingen tvil om hvor de tre poengene skulle havne. City dominerte stort hjemme på Eastlands, og kunne scoret langt flere enn de fem målene det til slutt ble. Det til tross for at City bare startet med en ren spiss – Alavaro Negredo. Spanjolen fikk heller ikke i dag slutt på måltørken, men hva skal en vel med spisser når en har midtbanespillere og forsvarsspillere som kan score mål?

Yaya Touré sørget for de tre første scoringene. Den første kom etter 26 minutter da City fikk det som nok må karakteriseres som et svært billig straffespark. En lang ball ble spilt opp mot Alvaro Negredo, som fikk en liten tupp i rumpa av Amorebieta. Negrego gikk i bakken, og dommer Jonathan Moss gjorde som han hadde gjort allerede to ganger tidligere i kampen – si nei til Citys rop på straffespark. Assistentdommer var imidlertid av en annen oppfatning og vinket med flagget. Etter en liten kunstpause blåste dermed dommer Moss i fløyta og pekte på straffemerket. Derfra var Yaya Touré sikker.

Scoringen kom etter at Fulham hadde hatt et lite trykk, og føltes nok som et slag i trynet for bortefansen, som jo ser laget sitt kjempe desperat for å unngå nedrykk. Et par farlige headinger var det eneste Fulham greide å skape i første omgang, og forsåvidt i hele kampen. City produserte også noen fine muligheter i den første omgangen, som for eksempel da Kolarov like før pause fra skrå vinkel knallet til – i tverrligger og ut.

Andre omgang ble i enda større grad enn første omgang dominert av City. At Fulham ble redusert til ti mann bare få minutter ut i omgangen var nok en direkte årsak til dette. Fernando Amorebieta hadde ingen god dag på jobb, og laget etter 53 minutter sitt andre straffespark da han kastet seg inn i en takling – bommet på ballen og klipte ned David Silva. Silva var alene med keeper, og dommer Moss hadde dermed ikke noe annet valg enn å dra opp det røde kortet. Yaya Touré fikk nok en gang i oppgave å ta straffesparket – og gjorde heller ikke denne gangen noen feil. 2-0 til City.

Touré har scoret en rekke vakre mål for City denne sesongen, og etter 65 minutter gjorde han det igjen! Silva trillet ballen til ivorianeren, som fra 25 meter skrudde ballen nydelig bort i lengste hjørne bak en sjanseløs Stockdale i Fulham-buret. Ivorianeren kunne dermed juble for hattrick, og sitt 16. ligamål for sesongen (20 i alle turneringer). Den stående ovasjonen Touré fikk etter 76 minutter da han ble byttet ut til fordel for Jack Rodwell var velfortjent.

Minuttet etterpå, etter 77 minutter kunne Martin Demichelis lagt på til 4-0 på en heading, men ballen ble reddet på streken. Så, etter 84 minutter, skulle en ny midtbanespiller tegne seg på scoringslista. Fernandinho mottok ballen etter en corner, og skjøt opp mot nærmeste kryss. Keeper Stockdale hang ikke med på notene, og brasilianerens fjerde mål i City-trøya var et faktum.

James Milner kunne scoret like etterpå, men en våken Stockdale var nede og reddet. Fulham gikk mer eller mindre i oppløsning på slutten, og det kunne blitt langt flere mål. Martin Demichelis skulle få æren av å sette inn 5-0, da han fra to meter fikk en særdeles enkel jobb med å pirke ballen inn i mål etter at Stockdale ga retur på et hardt skudd inn fra kant.

Fulham gikk som sagt i oppløsning på slutten, og Alvaro Negredo burde ha endt måltørken sin på overtid da Sidwell fra fem meter prøvde å heade tilbake til egen keeper. Headingen var altfor løs, og Negredo kom først på ballen, men plasserte den utenfor stolpen fra tre meter.

Dermed endte kampen med 5-0 til City, som dermed tok de tre nødvendige poengene som trengs for å henge med i kampen om ligagullet. Chelsea er fortsatt seks poeng foran etter sin storseier over Arsenal, mens Liverpool er to poeng foran med to kamper mer spilt enn City.

1 svar

  1. Anonym sier:

    Yaya toure har hatt noen fantastiske mål i dt siste

Legg igjen en kommentar