Før kampen: Manchester City – Fulham

article-2585544-1C50B6DB00000578-600_634x425Manchester City tar imot ligajumbo Fulham til dyst på Etihad i en kamp hvor kun seier er godt nok for Pellegrinis gutter hvis de skal være med i kampen om ligatittelen.

Det ble en råsterk borteseier på Kingston Stadium forrige helg da Manchester City vant 2-0 etter at de spilte nesten hele kampen med 10-mann. David Silva var banens gigant med et vidunderlig mål i tillegg til målgivende pasning på Edin Dzekos scoring i kampens sluttminutter.

City går på lørdag inn i det som kan vise seg å bli veldig avgjørende syv dager for de lyseblå. Etter oppgjøret mot Felix Magaths gutter venter derby mot Manchester United på tirsdag før det hele kulminerer med London-tur og toppkamp mot Arsenal neste lørdag. Med seier i sine hengekamper kan Pellegrinis gutter innta tabelltoppen, men da er den chilenske manageren avhengig av blant annet at David Silva fortsetter i samme spor som han startet på mot Hull. Den elegante midtbanespilleren har et toppnivå få spillere i Premier League kan matche, og spanjolen forteller at alle kamper vil være like viktig fremover for Manchester City. «Før vi tenker på derbykampen må vi fokusere på lørdagens oppgjør mot Fulham. Vi må ta kamp for kamp, og de vil utarte seg som finaler», innrømmer Silva.  «Vi må vinne alle, og har skjebnen i våre egne hender». Det har 28-åringen helt rett i. Med elleve kamper igjen å spille vil Manchester City vinne Premier League hvis de går seirende ut av sine resterende kamper, det er selvfølgelig lettere sagt enn gjort, men David Silva mener at laget hans er i en gunstig posisjon. «Vi må bruke denne posisjonen til vår fordel, Chelsea tapte forrige helg og i denne ligaen kan alle slå alle. Etter kampen mot Hull har vi fått selvtilliten tilbake og forhåpentligvis var det starten på en god slutt på sesongen for oss».

Wigan ble for sterke i FA-cupen for andre året på rad for Manchester City, selv om de lyseblå var store favoritter før kvartfinalen på Etihad. Favoritter er Manuel Pellegrinis gutter i morgen også når kampen mot Fulham blåses i gang, men Citys lyseblå manager garanterer at Felix Magaths ikke vil bli et enkelt bytte på Eastlands. «De spiller med mye intensitet, og vi må jobbe hardt for å kunne vinne kampen. Vi har erfart i enkelte hjemmekamper at vi har slitt med å score mål, blant annet i oppgjørene mot Wigan, Crystal Palace og Stoke», forteller Pellegrini. «Spillerne forsøker å ta lærdom av hver kamp de spiller. Nå er det bare to måneder igjen av sesongen og vi vet at vi har alt i våre egne hender».

Fulham har vært i dårlig form nesten hele denne sesongen, og har bare én seier på de siste ti kampene. Den kom til gjengjeld forrige helg mot Newcastle og Ashkan Dejagahs avgjørende scoring ga Felix Magaths gutter tre sårt tiltrengte poeng i den veldig jevne nedrykksstriden i Premier League. De hvitkledde fra London ligger likevel fortsatt nederst i ligaen, men det er bare fire poeng opp til trygg plass og Fulham reiser til Manchester uten press, men med et håp om å ryste de lyseblå fra Manchester. Damien Duff og Giorgos Karagounis er ute med skade for de hvitkledde, men januarvinduets storkjøp Kostas Mitroglou kan være tilbake i lagoppstillingen etter at han måtte stå over forrige helgs seier mot the Magpies med en skade.

På de siste fem oppgjørene i Premier League mellom disse lagene på Etihad har Manchester City vunnet to, to har endt uavgjort og Fulham har én seier. Det betyr i praksis at de lyseblå har bedre statistikk på Craven Cottage mot morgendagens motstander enn på egen hjemmebane. Forrige sesong ble det 2-0 til Manchester City etter at David Silva scoret begge målene.

Stevan Jovetic er med i troppen til lørdagens dyst, men starter nok på benken. Pellegrini fortalte på pressekonferansen at Sergio Agüero kan bli klar til kampen mot Arsenal, men at det går sakte med Matija Nastasic. Vincent Kompany må sone etter sin utvisning mot Hull. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Lescott, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Nasri – Dzeko.

Kampen vises ikke på TV2 Sport

Dommer er Jonathan Moss

7 svar

 1. Fredrik sier:

  Noen som har en god stream?

 2. Bilal09 sier:

  Firstrowsport er bra stream

 3. TheCitizens sier:

  Eller cricfree.tv

 4. Friedland sier:

  Hvor er Dzeko? Hvor er Kompany? Har begge avspasering denne helgen?

 5. Simon Stjern sier:

  Kompany soner karantene, Dzeko er syk.

 6. Anonym sier:

  Merkelig hvor tamme vi er inni boks.. Vi får ikke tak i noen innlegg fra kantene.

 7. Anonym sier:

  Skal være glad vi fikk et litt billig straffe. Hadde håpet det skulle være mindre spennende ved pause.

  Nå er det bare et uoppmerksomt øyeblikk bakover, så er det full kamp igjen.

Legg igjen en kommentar