Citys ti mann med sterk borteseier

City måtte spille nesten hele kampen borte mot Hull med ti mann, etter at kaptein Vincent Kompany tidlig i kampen ble utvist. Det forhindret likevel ikke de lyseblå fra å ta alle de tre poengene med hjem til Manchester.

Mye av æren for det må David Silva få. Spanjolen spilte en glimrende kamp i City-trøya – scoret et fantastisk mål og var tilrettelegger på det siste målet.

Det var bare gått ti minutter da City ble reduser til ti mann. Vincent Kompany burde ha fått frispark i forkant av situasjonen, etter at Nikica Jelavic rev og tråkket han ned. Dommer Lee Mason blåste imidlertid ikke for det, men viste ingen nåde da Kompany var kommet seg på beina igjen og i neste duell brukte armene for å stoppe Jelavic. Mason blåste og dro kontant opp det røde kortet, i og med at Jelavic hadde fri vei mot mål. Kompany var tydelig svært frustrert over avgjørelsen, men kan trøste seg med at han ikke får enn én kamp suspensjon for utvisningen.

Dermed var City redusert til ti mann, og med 80 minutter igjen av kampen var utgangspunktet dermed ikke det enkleste. Javi Garcia gikk ned fra midtbanen og ble ny stopperpartner med Martin Demichelis, og City hadde dermed en stopperduo som nok ikke akkurat kan regnes som den beste (eller raskeste).

En som derimot er kvikk er David Silva. Bare tre minutter etter at Kompany forlot banen bestemte David Silva seg for å prøve på et langskudd fra ca. 18-20 meter. Magikeren fra Gran Canaria fikk skikkelig klem i kula, som fôr opp i krysset bak en sjanseløs keeper. Et fantastisk skudd av Silva og en fantastisk scoring, som sørget for at City var i føringen.

Til tross for at City spilte med ti mann greide aldri Hull å sette City under noe skikkelig press i den første omgangen, og omgangens suverent største sjanse som ikke ble mål var det også gjestene fra Manchester som fikk. Pablo Zabaleta fyrte av fra 16 meter – på undersiden av tverrliggeren og ned på streken og ut. Målkameraet viste at litt av ballen var over streken, men ikke hele – og dermed var det bare 1-0 til pause til City.

Utover i andre omgang satt imidlertid Hull inn et visst press mot City, og ville ha straffespark Boyd gikk i bakken. Joe Hart var rasende og mente at Boyd filmet, men dommer Lee Mason mente merkelig nok at det verken var filming eller straffespark og lot bare spillet fortsette. Hart fikk deretter gult kort for reaksjonen mot Boyd.

Etter 72 minutter burde Fernandinho punktert kampen, da ballen på beleilig vis plutselig havnet i føttene hans inne i Hull-boksen. Brasilianeren traff ikke skikkelig da han avsluttet fra kort hold, og ballen gikk utenfor stolpen.

Mot slutten av kampen fikk City et par fete muligheter, der den ene satt og den andre ikke. Det var Edin Dzeo som fikk begge sjansene, da han to ganger kom alene med keeper. Første gangen skjøt han rett i keeperhøyde, og keeper McGregor fikk reddet. Andre gangen, på overtid, ble han nydelig spilt gjennom av David Silva, som sendte ballen på utsiden av Hull-forsvaret. Dermed havnet Dzeko igjen alene med McGregor, og denne gangen plasserte han ballen lavt under Hulls sisteskanse og inn i nettmaskene. Dermed 2-0 til Manchester City over Hull City.

Kampens beste spiller må uten tvil sies å være David Silva, som nok kommer til å få en høy poengsum på diverse spillerbørser. Manuel Pellegrini uttalte i pressekonferansen før kampen at City er nødt til å vinne alle de tolv kampene som gjenstår, og de lyseblå gikk altså ikke på noe bananskall i den første av kampene. Likevel gjenstår det fortsatt 11 kamper som må vinnes.

5 svar

 1. Thomas Lomundal sier:

  Ufattelig stolt/glad over å være Ctiysupporter når man opplever en lagånd som dette!

 2. Anonym sier:

  Ja, dette var bra. Til og med forsvaret fungerte som en enhet og satte Hull spissene i offside gang på gang:-)

 3. Anonym sier:

  Mister vi Kompany mot Manure og Arsenal?

 4. Anonym sier:

  Nei. Bare mot Fulham!

 5. Svein Ottar Myrvågnes sier:

  Helt enig med deg Thomas. Dette var veldig sterkt så tett etter en Champions league kamp.
  Håper at formen er atter stigende. Det er helt nødvendig.
  Synst det er greitt at vi nå har bare Premier League å konsentrere oss om.

Legg igjen en kommentar