Før kampen: Hull City – Manchester City

City er ute av Champions League og kan konsentrere seg fullt og helt om Premier League. Første utfordring er Hull City.

Om City vinner de tre hengekampene laget har til gode på serieleder Chelsea, vil det være nok til å gå forbi London-laget, da City har bedre målforskjell. City har altså alle muligheter til å vinne Premier League og alt å spille for i de tolv seriekampene som er igjen.

Lørdag venter Hull City når Manuel Pellegrini tar med seg sine gutter til Kingston Communications Stadium i Hull i et forsøk på å få med seg hjem tre viktige bortepoeng.

Hull ligger på 13. plass i Premier League, men har likevel nedrykksspøkelset hengende over seg, da de bare er fem poeng over streken. Også Hull er dermed svært interessert i å stikke av med alle tre poengene i morgen, og samtidig ta hevn for Citys 2-0-seier i Manchester i slutten av august. Da spilte Pellegrinis mannskap en svak kamp, og er heller ikke nå inne i sin beste form.

Det ble riktignok seier i ligacupfinalen over Sunderland, men etter det har det blitt to tap på rad – først mot Wigan på hjemmebane i FA-cupen, og deretter borte mot Barcelona i Champions League. I den kampen pådro også Sergio Agüero seg nok en skade, og ble byttet ut til pause.

«Vi får vite i morgen hvor alvorlig Agüeros skade er», kunne Manuel Pellegrini fortelle på pressekonferansen før Hull-kampen fredag. «Vi vet ikke helt hva som er galt, men han vil være ute i mer enn en uke. Men jeg tror ikke det er noe alvorlig. Jeg håper at han ikke vil være ute i mer enn to uker.»

Det er dårlig nytt for City-fansen. Agüero har slitt mye med skader denne sesongen, og dette blir fjerde skadeopphold for den lille argentineren i sesongen 2013/14. Når samtidig Alvaro Negredo ser ut til å være ute av form, er det sannsynligvis forklaringen på at Citys angrepsspill halter. Der de blåkledde tidligere i sesongen scoret mål på løpende bånd, går det nå mye lengre tid mellom hver gang ballen sitter i nota. På de åtte siste kampene har City scoret åtte mål, altså bare ett mål i snitt per kamp. Om en ser på de åtte kampene som var før dette, scoret City 30 mål i løpet av disse kampene. Det er med andre ord ikke vanskelig å se at det har stokket seg for City på topp etter tapet hjemme for Chelsea i serien i begynnelsen av februar.

Manuel Pellegrini tror likevel det er muligheter for City. «Vi må prøve å kjempe. Det er ikke bare Chelsea vi kjemper mot, det er også Arsenal og Liverpool, og de vil kjempe til siste slutt. Tottenham er kanskje litt langt unna i øyeblikket, men Premier League er veldig jevn i år. Vi må vinne alle kampene som gjenstår! Kampen mot Hull er spesiell, siden vi bare har 72 timer på å restituere oss, men det er fin mulighet å teste mentaliteten vår.»

«Antall kamper vi har spilt den siste måneden er veldig høyt, så det positive nå er at vi kan fokusere fullt og helt på Premier League. Det er viktig å vinne på lørdag».

Det er ikke bare Sergio Agüero som er skadet for City – også Stevan Jovetic, Matija Nastasic og Micah Richards er skadet. Når det gjelder Hull er Robbie Brady, Paul McShane og Joe Dudgeon ute med skade.

Vi tror at City stiller følgende lag fra start: Joe Hart – Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Martin Demichelis, Aleksandar Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré, David Silva, Jesus Navas – Alvaro Negredo, Edin Dzeko.

Dommer er Lee Mason.

Kampen vises på TV2 Premium. Avspark kl. 13.45.

10 svar

 1. Anonym sier:

  Enda godt vi har Kompany som kan holde Demi i ørene. Vi trenger en sikring når han gjør sine vågale fremstøt.

  Kjedelig at vi igjen mister Aguero for en periode. Får vi håpe på mål av Negredo, etter assist fra Dzeko??

 2. Ture Björkmann sier:

  Demichelis, huff

 3. TheCitizens sier:

  Er Agüero skada igjen!?

 4. Thomas Lomundal sier:

  Jepp. Kjenning med hamstring igjen tror jeg. Ute i opptil 2 uker. Nå må han få sjansen til å restituere seg skikkelig før han sendes ut i kamp igjen. Skjer jo hver gang. Trenger ham i innspurten. Om så bare de 5 siste kampene.

 5. Anonym sier:

  ajajaj…..

 6. Anonym sier:

  Helvete, rødt til Kompany! Nå skal liksom Demi være sjef i midten og hele kampen med 10 mann. Grøss og gru! :-/

 7. Anonym sier:

  Herlig curl av Silva som sneier stolpen!

  Herfra blir det en forsvarskamp. Hull har tydelig taktikk i å presse høyt og pumpe baller inn fra kantene.

 8. John Cato Thorkildsen sier:

  Hvor finner FA disse dommerne? I Manure akademiet eller i tippeligaen?

 9. Anonym sier:

  Kjøpt og betalt av Mindgames Mou og Chelski.

 10. John Cato Thorkildsen sier:

  Hva er det mason holder på med? Går i veien for city hele tiden

Legg igjen en kommentar