Før kampen: Barcelona – Manchester City

JS32656357-6724116For første gang på lenge går Manchester City til en kamp uten å være favoritter. De lyseblå reiser likevel til Camp Nou vel vitende om at alt er mulig.

Manchester City inviterte til fest mot Wigan, men møtte aldri opp i sin egen storstue. Uwe Röslers gutter vant 2-1 og får æren av å møte Arsenal på Wembley i FA-cupens semifinale. Utligningen kom aldri for Pellegrinis gutter som bare maktet å legge press på The Latics i kampens siste minutter. Den regjerende FA-cupmesteren kjempet heroisk og all honnør til Wigan som for andre året på rad klar for å spille semifinale på nasjonalarenaen.

Heldigvis har Manchester City mulighet til å glemme den kampen fort, for nå er det på tide med Champions League. Det å reise til Barcelona og Camp Nou for å forsøke å vinne er vanskelig nok i seg selv, men å snu 0-2 til avansement kan virke nærmest umulig. Likevel er flere av City-spillerne optimistiske før morgendagens flomlysbatalje. I og med at Martin Demichelis er suspendert, og Matija Nastasic fortsatt sliter med en kneskade er det duket for midtstopperduoen som spilte en viktig rolle når Manchester City vant Premier League, nemlig Vincent Kompany og Joleon Lescott. De to har startet seks kamper sammen så langt denne sesongen, og faktisk vunnet alle seks. Kaptein Kompany pratet på pressekonferansen, og belgieren vet at det må noe helt eksepsjonelt til for at laget hans skal gå videre i Champions League. Heldigvis er Manchester City noe helt eksepsjonelt. – Når jeg tenker på spissene våres så er det gode fotballspillere, forteller Kompany. – Vi har kraftig skyts på topp og jeg vet at vi kan ødelegge for Barcelona. Jeg er glad Agüero, Negredo og Dzeko spiller på vårt lag.

Martin Demichelis ble satt i en vanskelig situasjon og ble utvist når han felte Lionel Messi som bakerste mann i den første kampen. Det resulterte i straffe og mål. På overtid gled Dani Alves forbi Clichy og Lescott på venstresiden før han gjorde vondt verre for Manchester City med sin 2-0 scoring. Vincent Kompany er overbevist om at Barcelona fort kan bli rystet hvis City tar ledelsen på mektige Camp Nou i morgen kveld. – Scorer vi det første målet endrer vi dynamikken i kampen, insisterer forsvarsspilleren. – Fotball er basert på slike kvelder. Vi snudde det mot QPR og nå er vi et bedre lag. Vi vet hva vi er i stand til.

I ligacupfinalen kom 2-1 målet til Samir Nasri litt i skyggen av Yaya Tourés vanvittige utligningsmål, men franskmannens avslutning på halv volley med utsiden av høyrefoten  var også en perle av de sjeldne. Nasri har heldigvis fort funnet tilbake til formen han hadde før skaden han pådro seg da han ble taklet av Newcastles’ Yanga-Mbiwa. Mot Wigan scoret den elegante midtbanespilleren nok et flott mål, selv om det kanskje skulle blitt annullert for Joleon Lescotts offsideposisjon. I morgen venter Barcelona for Samir Nasri og 26-åringen mener at Manchester City fortsatt må ha respekt for katalanerne til tross for at de har tapt to strake bortekamper mot Real Sociedad og Real Valladolid. – Alt er mulig i fotball, påpeker Nasri. – Vi må ha respekt for Barcelona, men formen deres viser at de er menneskelige. Vi må være på fra første spark på ballen. Som sin kaptein er franskmannen innstilt på å gå rett i strupen på Barcelona. – Hvis vi angriper de fra start av, og får et tidlig mål, er alt mulig.

Som allerede nevnt lugger det litt i ligaen for den regjerende spanske mesteren, og med to strake bortetap ligger katalanerne nå fire poeng bak erkerivalen Real Madrid. Tre tap og tre seiere på de siste seks kampene er ikke hverdagskost for den seiersvante storklubben, og dette kan være absolutt riktig tidspunkt å møte Barcelona på for Manchester City. Andrés Iniesta er det eneste store spørsmålet for de blårøde. Den offensive midtbanespilleren sto over helgens tap av familiære årsaker. Isaac Cuenca er ute med skade

Brian Kidd vil være sjefen på sidelinjen for Manchester City i morgen, grunnet Manuel Pellegrinis suspensjon. Chilenerens utbrudd mot den svenske dommeren etter 2-0 tapet på Etihad sikret 60-åringen en to kampers utestengelse i Champions League. Pellegrini får imidlertid lov til å sitte på tribunen, og dagens teknologi gir mange muligheter for manageren til å kommunisere med Kidd etter hvert som grep må gjøres ute på gressmaten. Det er mulig at perspektivet fra mektige Camp Nou kan gi chileneren en fordel i forhold til trenerne på sidelinjen. Hverken Nastasic eller Jovetic er med til Spania i tillegg til suspenderte Demichelis. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Silva, Agüero, Nasri – Negredo.

Kampen vises på Viasat Fotball

Dommer er Stephane Lannoy, Frankrike.

7 svar

 1. Anonym sier:

  Skal si spanjolene ramler lett og spillet vårt blir opp brutt av litt billige frispark..

 2. Morten sier:

  Enig.
  Synes city sløste litt med sjangsen sine, men for et forsvarspill mot angrepsrekka til Barcelona.

 3. Morten sier:

  Aguero ut, Dzeko inn…

 4. Morten sier:

  Stephanne Lannoy; skaff deg briller, din jæ**l… Snytt for straffe, så rødt kort… Har du røyka suspen din?!

 5. Anonym sier:

  Vi møter Barca på Nou Camp.. ikke annet å forvente foran 86000 gærne spanjoler dessverre.

  Dommeren klarte å drepe det lille som var igjen av kamp.

 6. Anonym sier:

  Var tabbe av Pellegrini å hvile spillere i FA cupen. Den hadde vi en reell mulighet på.
  Champions League er fortsatt en studie i fotballkunst og vi er fortsatt elever i læring.

 7. Anonym sier:

  Hart 7 ,Zaba 7, Kompany 9, Lescott 5, Kolarov 6 , Yaya 7 , Fernandinho 6 ,Milner 5 , Nasri 5, Silva 7, Aguero 4. Dzeko 7.

Legg igjen en kommentar