City ute av Champions League

City hadde flere gode muligheter borte mot Barcelona og klarte til og med å score et mål på slutten, men det hjalp ikke – City er ute av Champions League etter å ha tapt 1-2 i Spania.

City hadde en i utgangspunktet umulig oppgave da 0-2 fra første kamp i Manchester skulle hentes opp borte på Camp Nou mot Barcelona i åttendedelsfinalen av Champions League, men spilte en tidvis meget god kamp, og kom til noen gode muligheter.

Få minutter før pause kom den første da ballen ble slått framover i feltet. På mesterlig vis hælsparket David Silva ballen i lufta bakover til Samir Nasri, som fra ti meter ikke fikk skikkelig klem i kula. Dermed fikk Valdes ikke altfor store problemer med å redde.

Også i starten av andre omgang fikk City et par fete muligheter. Den første kom da Kolarov slo inn i feltet og innbytter Edin Dzeko headet. Bosnierens heading var på vei mot krysset, men en fantastisk redning av Victor Valdes i Barcelona-buret forhindret scoring.

Etter 55 minutter endte et innlegg opp hos Pablo Zabaleta, som fra meget god posisjon satt ballen like utenfor lengste stolpe.

Når dette er sagt, skal det også nevnes at Barcelona burde scoret. Tidlig i kampen burde katalanerne fått straffespark, da Joleon Lescott felte Lionel Messi. Den franske dommer Stephane Lannoy syntes imidlertid ikke det var grunn til å blåse og lot spillet passere.

Blåse gjorde han imidlertid i en rekke andre situasjoner, og det ble haugevis av frispark til Barcelona (21 mot Citys 8) og gule kort til City-spillerne (5).

Etter 13 minutter var Lionel Messi nære på å gi Barcelona-ledelsen da han kom seg forbi forsvaret, men han fikk ballen litt langt foran seg, og det utnyttet Joe Hart ved å kaste seg og få slått ballen i foten til Messi, som dermed mistet kontrollen.

Etter 38 minutter fikk hjemmelaget igjen en god mulighet da Kolarov gled, og Neymar kom alene med Joe Hart. Brasilianeren skjøt i nærmeste hjørne, men Hart var nede med fingertuppene og ballen havnet dermed i nettveggen i stedet for på innsida av stolpen.

Like før sidebytte kunne også hjemmelaget scoret da Neymar ble spilt gjennom og Joe Hart kom ut. Avslutningen kom imidlertid ikke med en gang, og da Hart valgte å bli stående ute ved sida av 16-meterstreken foran Neymar, valgte brasilianeren å lobbe ballen over Englands sisteskanse. En annen brasilianer hadde imidlertid funnet veien ned til eget mål – Fernandinho sto på strek og fikk headet ballen unna med hodet.

City startet andre omgang best, og kunne som tidligere nevnt scoret to mål i starten av omgangen. Barcelona kunne imidlertid også ha scoret da Messi lurte Joleon Lescott og til slutt avsluttet i stolpen.

Etter 67 minutter skulle likevel hjemmepublikummet få målet de hadde ventet på. Xavi spilte gjennom Messi – gjennom beina på Lescott, som kunne ha klart å få tak i ballen og avverget situasjonen, men som rotet ballen mellom sine egne bein. Da kom Messi og gjorde ingen feil alene med Joe Hart. Han vippet ballen i det lengste hjørnet, og dermed trengte City tre mål for å avansere.

Oppgaven ble enda vanskeligere etter 78 minutter da dommer Lannoy valgte å gi Pablo Zabaleta sitt andre gule kort for kvelden på grunn av protester. Zabaleta hadde all mulig grunn til å protestere på at Lannoy ikke ga straffespark til City da Edin Dzeko ble felt av Pique, for den situasjonen virket minst like klar som straffesparket Barcelona ble snytt for i første omgang. Lannoy ville imidlertid heller ikke denne gangen ha noe av at et straffespark skulle deles ut, og da Zabaleta lot den franske dommeren få høre sin ærlige mening om den saken, ble argentineren altså sendt i garderoben med sitt andre gule kort.

Like før full tid skulle City likevel greie å få målet de hadde jaktet i hele kampen. Målet kom etter corner, som ble slått på hodet til Dzeko. Dzeko headet ballen til Kompany, som fra kort hold bare trengte å pirke inn 1-1. Barcelona-spillerne ville ha offside på Kompany, men reprisene viste at Kompany var helt på linje da ballen forlot Dzekos hode og at målet var korrekt godkjent.

Selv om det ikke skulle bli noe avansement var det uansett et plaster på såret å spille uavgjort borte mot Barcelona med ti mann, men slik skulle det ikke gå. Også Barcelona skulle få et mål på slutten da Iniesta lurte av Hart og sendte ballen til Alves, som avsluttet via Fernandinho og inn i City-målet. 2-1 til Barcelona og 4-1 sammenlagt.

Dermed er City ute av Champions League, men kan ta med seg at klubben kom til åttendedelsfinalen av Champions League for første gang. I og med at City også ble utslått av FA-cupen i helga er nå Premier League det eneste City har å spille for, men der er det til gjengjeld gode muligheter om de lyseblå vinner de tre kampene til de har til gode.

3 svar

 1. Jan Tore Slinde sier:

  Synst me gjere ein ok kamp. Sitter heile tid med følelsen av att me prøver det me kan, mens Barca fortsatt har eit gir til å gå på. Dessverre var det ikkje alle som hadde dagen heller. Offensivt så presterte ikkje Nasri, Milner og Aguero godt nok. Aguero blei sørgeleg aleine til tider, men mottak og rytme sitter ikkje heilt om dagen. Milner jobber som vanleg godt, men kvalitetsmessig så fell han litt gjennom mot så god motstand. Kveldens svakeste trio var utvilsomt dommer teamet. Men dei gjore store blundere begge veger, så å skulde på dei er ikkje vits. Dzeko var vertfall positiv etter han kom inn. Og City sin beste var utvilsomt Kompany. Han var enorm og var eit forsvar aleine ved fleire høver.

 2. Arne Persson sier:

  City anno 2014 er ikke i nærheten av city anno vinteren 2013 dessverre. Barcelona er ikke i nærheten av hva de var for to/tre år siden. At de har full kontroll kommer rett og sett av at de møter et citylag fullstendig ute av form. Hvor mange kamper har det gått siden en av citys spisser har scoret? ikke bare spissenes feil, spillet fungerer ikke. Det er også tydelig for meg at det er noen spillere i dagens citylag som ikke holder internasjonalt nivå – Kolarov, Lescott, Demichelis, Milner er spillere som sliter voldsomt med teknikk og fart når de møter gode lag. Forstår overhodet ikke hvorfor for eksempel Rekik og Gudetti ikke spiller for Manchester City. Trenerteamet må også se på hva som kan ha forårsaket en slik kollektiv formsvikt.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  8-8 i målforskjell på 8 kamper fra februar til nå. Utslått i FA Cup, CL, 4p i ligaen og ett Ligacup trofé. I januar spilte vi 9 kamper, 33-8 i målforskjell, 12p i ligaen og videre i FA og Ligacup (dog med en liten blemme borte mot Blackburn)

  Merkelig å se at et så suverent spill i januar plutselig har blitt så slapt på bare 1 mnd?

  Tenk om det hadde blitt utdelt månedens drittmanager på lik linje med kåringen som allerede er? Hvor mange slike hadde vi hatt dersom vi hadde talt disse fra og med 2002 mon tro?

Legg igjen en kommentar