City ute av FA-cupen

City hadde alle tiders sjanse til å nå semifinalen av FA-cupen da Championship-laget Wigan gjestet Etihad i dagens kvartfinalekamp, men Uwe Röslers mannskap gikk seirende ut av duellen etter å ha tatt City på senga.

Manuel Pellegrini valgte å spare noen spillere til onsdagens Champions League-oppgjør mot Barcelona, men stilte likevel et sterkt mannskap. Spesielt i de bakre leddene var det gjort utskiftninger. Costel Pantilimon voktet som ventet buret, mens spillere som Vincent Kompany, Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov fikk hvile. Inn kom Micah Richards, Joleon Lescott og Gaël Clichy. Martin Demichelis ble valgt som stopperpartner til Lescott. Et noe uvant forsvar med andre ord, noe som ikke viste seg å være noen suksess i 4. rundekampen mot Watford, da Pellegrini måtte gjøre endringer i pausen og sette innpå både Kompany og Zabaleta i et forsøk på å hente igjen Watfords 2-0-ledelse.

Og kampen mot Wigan var ikke helt ulik den mot Watford. City slet med å få spillet til å sitte i første omgang, og stillestående spillere slet med å finne ut hva de skulle gjøre med ballen. Samtidig fungerte Uwe Röslers kamptaktikk til punkt og prikke, og Wigan-spillerne hadde stort sett god kontroll i forsvar.

Etter 26 minutter skulle de også få straffespark. Fortune dro seg forbi Martin Demichelis, som havnet på etterskudd. Argentineren tråkket deretter Fortune på foten, slik at Fortune falt. Dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket, der Jordi Gomez sendte Costel Pantilimon til feil side.

Dette så ikke til å vekke City i særlig grad, og de blåkledde fortsatte i samme spor som tidligere. Det samme gjorde de i starten av andre omgang, noe som skulle straffe seg. Wigan fikk slått ballen inn i feltet fra venstrekant, og et sovende City-forsvar var ikke oppmerksomme nok på hva som var i ferd med å skje. James McArthur klarte å komme seg foran Clichy, og fikk satt ballen i mål fra kloss hold. 2-0 til bortelaget, foran et sjokkskadet hjemmepublikum på Eastlands.

Manuel Pellegrini skjønte at han måtte ta grep, og det gikk ikke mange minuttene før chileneren sto klar med hele tre nye City-spillere på sidelinja. Milner, Silva og Dzeko kom inn, og med det signaliserte Citys manager at han var svært lite fornøyd med tingenes tilstand.

Det tok ikke lang tid før byttene så ut til å gi en effekt. Etter bare tre minutter (i det 56. minutt) kom James Milner seg helt ned på dødlinja og fikk slått inn, men ingen var foran mål for å sette ballen i mål. Etter 64 minutter ble det slått et høyt innlegg i feltet, der Edin Dzeko fikk headet – ned i stolperota! David Silva var heller ikke langt unna å få tak i ballen på returen.

City presset på nå, og kampen hadde totalt skiftet karakter. Hadde Agüero fått litt mer klem i skuddfoten etter 66 minutter kunne det stått 1-2.

1-2 skulle det likevel bli. 68 minutter var spilt da City fikk corner. Ballen havnet til slutt hos Samir Nasri, som fra 20 meter sendte ballen til side for keeper og i mål. Målet burde riktignok vært annulert, da en offsideplassert Joleon Lescott sto rett foran keeper og hoppet over skuddet fra Nasri, men dommerne godkjente scoringen.

City fortsatte å presse på etter dette, og kom til flere gode muligheter. Den aller største fikk Edin Dzeko etter 81 minutter, da Milner sendte ballen inn i feltet, der Edin Dzeko fra to meter ikke greide å få ballen i mål. Grunnen var at Emmerson Boyce på mesterlig vis greide å kaste seg ned og sørge for at Dzekos avslutning gikk over tverrligger i stedet for under.

To ganger endte avslutninger fra City-spillerne like utenfor stolpene til Wigan. Micah Richards sendte avgårde et skudd mot lengste kryss, men ballen gikk centimetere utenfor stolpen. Etter 84 minutter led en heading fra Edin Dzeko samme skjebne da den gikk like utenfor lengste stolpe.

City fortsatte å presse på, og det ble lagt til hele fem minutter, men Wigan red stormen av, og kan dermed juble over å ha gjenskapt cupsensasjonen fra i fjor da de slo City i FA-cupfinalen. Denne gangen var det riktignok bare kvartfinale, men mot et City-lag, en divisjon over, på bortebane, er muligens denne prestasjonen enda større.

For City ble kampen mot Wigan på mange måter en reprise av kampen mot Watford i 4. runde, der City muligens tok for lett på ting i første omgang, og havnet under med to mål. Først mot slutten av kampen våknet City, og begynte opphentingen. Det samme skjedde i denne kampen – med unntak av at City bare klarte å score én gang og dermed er ute av FA-cupen. Wigan skal møte Arsenal i semifinale på Wembley.

7 svar

 1. Anonym sier:

  Skjønner ikke hva City/Pellegrini ser i Desimmelis. I løpet av 3 dager er vi mest sannsynligvis ute av 2 cuper
  Okkarau

 2. Anonym sier:

  Hvis det var slik at Pelle hvilte spillere før returmøtet med Barca (Kompany, Silva og Hart på benken), så forstår jeg ikke mye av det.

  Var det et sted vi hadde en reell mulighet på sølvtøy, var det i FA cupen.
  Champions league burde han nesten nedprioritert når vi skal borte til Barcelona, med 0 – 2 i sekken. Kunne heller stilt med Demi og Lescott der nede.. selv om det hadde blitt stygt.. 😛

 3. Arne Solheim sier:

  Tragisk. Ikke mere å si.
  Hadde sett for meg å slippe Dress å 17 mai fløyte og heller nyte City på Wembely
  i finalen.
  Om ikke Pellemann no ser at Martin Demichelis ikke holder mål så begynner jeg snart å tru at han tenner på menn med langt hår..
  Kan ikke være andre grunner til at den mannen får spille…

 4. Jan Henning Andersen sier:

  Hvorfor må det gå 55 minutter før spillerne innser alvoret, det er ikke første gang i år, men denne gang greide vi ikke å snu det. Richards og Desimmelis viste at de ikke holder nivået som kreves.

 5. Jan Tore sier:

  Fekk som fortjent. Nok ein gang trur City spillerene att dei kan spasere seg til seier. Lurer på kva som foregår i garderoben og på møter før kampane. Heilt utruleg att dei kan møte opp til ein så viktig kamp med den holdningen. Er mektig lei av alt skrytet av Yaya. Verdens beste midtbanespiller? Nja når han gidder så er han meget god. Men han leverer alt for sjeldan til og bli målt med dei beste. Han laffer rundt i annenkvar kamp City spiller. Forsvaret er elendigt uten Kompany, og det er heilt utruleg att City ikkje hentet noko bedre i sommer/januar. Alle intervju med spillere og trenere, så går dei ut med att dei skal vinne alt, og att dei blei enda meir sultne etter ligacup sigeren. Snakk om å pisse på supporterene. Å tape kamper der ein gjere sitt beste er heilt i orden. Men å tape på den måten dei gjore i går er skammeleg. Serien er det viktigeste nå. I morgen er vi mest truleg ferdig i CL og. Da kan Pelle konsentrere seg og serien, og slutte å skulde på hardt program resten av sesongen. Må innrømme att eg tviler på ligagull, men det har eg gjort siden før jul. Håper eg tar feil.

 6. Anonym sier:

  Richards fikk mye spilletid under Mancini og gjorde sakene bra den gang. Han mangler kamptrening i år, så syns ikke vi skal kvitte oss med ham.

  Demichelis derimot, skulle aldri vært kjøpt. Latterlig den tilliten han får av Pellegrini. Han gjør fatale feil i omtrent hver kamp han spiller!

 7. Anonym sier:

  fack demicelis

Legg igjen en kommentar