Før kampen: Manchester City – Wigan

Micah actionManchester City ønsker revansj for fjorårets finale når de lyseblå tar i mot Wigan til kvartfinale i søndagens oppgjør i FA-cupen. I tillegg blir det et gjensyn med tidligere målkonge Uwe Rösler.

Yaya Touré, Samir Nasri og Jesus Navas var målscorerne da Manuel Pellegrini kunne feire både sitt første trofé i Europa og det første som City-manager etter at laget hans snudde Sunderlands ledelse til lyseblå triumf i den andre omgangen. Denne uken har det handlet om å ta vare på den gode følelsen for Manchester City, samt rette fokuset mot helgens kvartfinale. De fleste i dagens City-stall var med på det forsmedlige tapet i forrige sesongs FA-cupfinale hvor The Latics ble for sterke i oppgjøret som endte 1-0.

Finalen mot Wigan ble den siste med Roberto Mancini i managerstolen for Manchester City, og selv om hans etterfølger Manuel Pellegrini ikke er under like stort press før møtet med Championship-laget, så er hans gutter klare favoritter i morgendagens oppgjør. – Det blir en tøff kamp, og de har vunnet sine fire siste kamper, forteller Pellegrini. – Det er et helt annet lag enn det vi slo i ligacupen, og de er i god form. The Latics ledes som kjent av tidligere Cityspiss Uwe Rösler, men Manchester Citys manager oppfordrer fansen til å gi tyskeren hyllesten han fortjener etter kampen. – Jeg vet at det er en viktig link mellom Rösler og klubben, men i morgen er han manager for Wigan og ønsker definitivt å vinne, mener chileneren. – Det er kanskje ikke en vanlig kamp, men jeg er sikker på at vi skal greie å fokusere på oppgjøret og ikke de omkringliggende faktorene.

Sesongens første tittel ble sikret forrige helg, og med seier mot Wigan kan fansen bestille ny tur til London og Wembley, om enn bare til en semifinale foreløpig.  Pellegrini mener at det presset som ligger på klubben er helt avgjørende i jakten på titler, og at det for han handler om å gjøre presset til en motivasjonsfaktor. – Det er viktig for meg å jobbe under press, innrømmer chileneren. – Vi tror ikke at vi skal vinne alle titler i England og i Europa, men vi må bruke presset, og det eneste presset som ligger på oss nå er å vinne på søndag.

Wigan er i god form for øyeblikket, og Uwe Rösler har virkelig fått sving på laget som rykket ned fra Premier League i fjor.  Fem seiere på de siste seks kampene, deriblant fire strake gjør at Röslers gutter i skrivende stund ligger på play-off i Championship. Forrige helg ble det en knallsterk 4-1 seier borte mot opprykksjagende Nottingham Forest , og selv om avstanden på fjorten poeng opp til plassen som sikrer direkte opprykk kan virke litt i lengste laget, er The Latics sammen med ledende Leiester virkelig formlaget i Englands nest høyeste divisjon. Til morgendagens oppgjør er målscoreren fra forrige sesongs finale Ben Watson ute med skade sammen med Gary Caldwell og eleganten Shaun Maloney.

Det kan bli noen roteringer fra laget som sikret seier i ligacupen, i og med at Barcelona venter i Champions League i midtuken. Samarbeidet Agüero og Negredo kan få prøve seg på bekosting av Edin Dzeko. Gael Clichy kan få spille venstreback for å rotere med Kolarov og det kan bli noen endringer på midtbanen. Blant annet har Fernandinho reist veldig langt for å spille landskamp for Brasil, og kan få hvile etter sin opptreden for landslaget hvor han også scoret. Costel Pantilimon fortsetter antageligvis i mål. Matija Nastasic og Stevan Jovetic er fortsatt skadet. Vi tipper følgende lag: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy – Yaya Touré, Javi Garcia – Navas, Agüero, Silva  – Negredo.

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Dommer er Anthony Taylor

28 svar

 1. Anonym sier:

  For pokker! Atter en gang skal Demichelis kløne det til!

 2. Jan Erik Hæhre sier:

  Er det stå stille-leken City-spillerne driver med? Utrolig at de aldri lærer. I tillegg må jeg få si at alle 50/50-avgjørelser går i mot. At det ikke gis gule kort til Wigan-spillerne forstår jeg ikke.

 3. Morten sier:

  Akkurat det samme sa jeg!!!
  Følte et søkk i brystkassa da jeg så Demichelis felle en innenfor 16 metern igjen…

 4. John Cato Thorkildsen sier:

  Uten Silva på midten så går ting sakte. Forferdelig dårlig 1 omg. Hun der McManawoman burde absolutt fått seg et gult kort.

 5. Anonym sier:

  Dette må da være årsverste av oss! Helt forferdelig å se hvor statiske vi er.
  Vi lar Wigan beholde initiativet i kampen, til tross for at vi ligger under.
  Nå med 2 til og med!

  Er usikker på hårføneren til Pellegrini virker skikkelig..

 6. Anonym sier:

  Oi.. nå skjedde det mye. Pelle bruker alle sine bytter samtidig. Hva skal vi tro om disse byttene?

 7. Morten sier:

  Får håpe at Silva får fart på sakene… Eller ikke. så lenge de rører på seg med ballen i beina er mye gjort.

 8. Anonym sier:

  Ja, det hjalp nok å få inn Silva. Trykker bra på nå i hvertfall. Bedre sent enn aldri..

 9. Morten sier:

  Enig, men kanskje litt sent? Litt statisk spill i starten, men får håpe at vi utnytter de siste 10 minutter så godt som mulig og håpe på 2-2. Kanskje 3-2? City kan jo score.

 10. Anonym sier:

  Dzeko er jo vaksinert mot å score! Treffer ikke en lovedør..

 11. Morten sier:

  Har kanskje vært en liten mål tørke der:P 20 spilt, 7 mål. Får håpe på 8!

 12. Anonym sier:

  Ja, vi satser på det..hadde smakt veldig godt!

 13. Anonym sier:

  Demi sover igjen..

 14. Morten sier:

  Ja, ja……………………

 15. Jan Erik Hæhre sier:

  Skandale. Merkelig lagoppstilling, elendig bevegelse og vilje, greit nok at Demichelis er en dårlig spiller, men City triller ball i hele første – og bevegelsen foran er null. Det er minst like håpløst. City-spillerne må ta alt ansvar – men jammen var dommeren på nivå med Cityspillerne i denne kampen.

 16. Anonym sier:

  Er så lei av av gutta kommer på banen og tror de har vunnet FØR fløyta går. Spillet i første og deler av andre omgang bar tydelig preg av det.

  Dessverre ikke første gang vi undervurderer motstanderen.

 17. John Cato Thorkildsen sier:

  Gratulerer Uwe! Heroisk innsats av Wigan.

 18. Anonym sier:

  Ja, vi kunne vunnet 3-2 etter 90 minutter, men når spillerne er så svake i de første 60 da vil jeg påstå at vi taper fortjent.

 19. Anonym sier:

  All honnør til Wigan og Røsler! De la seg ikke bakpå etter første målet, men fortsatte å spille fotball.

  Dette var synd, nå blir det vanskelig å frarøve Chelsea ligaseieren. Vi roter det til for mye, takket været stor usikkerhet i forsvaret.

 20. Anonym sier:

  Det blir kun en pokal denne sesongen.

  Hadde vi hentet en topp midtstopper sist sommer kunne historien blitt en helt annen.

 21. Arnstein Molstad sier:

  man city er en skam i store øyeblikk å forsvaret er rævva få vækk dmichellis for faen..

 22. John Askildt sier:

  All ære til Wigan men de var ikke så gode, det vi som var drit drit dårlige. . . nok en gang undervurderer vi motstander, og TROR det er nok å møte opp for å vinne. Tidligere resultater mot Wigan denne sesongen betyr ingenting, du må blø for drakta som Uwe vet alt om og er en god representant for.

  Jeg tror dette var en av de dårligste 1.ste omgangene jeg har sett av oss, siden LENGE siden, helt helt ræva… og hva Martin Demichelis gjør bør snart være åpent for diskusjon med Pelle & co. Men han kan jo alltid spille Clicy solid stuff det og…. NOT!!!!!

 23. Anonym sier:

  Manchini hadde Balotelli som et tung sten rundt halsen – Pellegrini har Demichelis.

 24. Anonym sier:

  Hvis det var slik at Pelle hvilte spillere før returmøtet med Barca (Kompany, Silva og Hart på benken), så forstår jeg ikke mye av det.

  Var det et sted vi hadde en reell mulighet på sølvtøy, var det i FA cupen.
  Champions league burde han nesten nedprioritert når vi skal borte til Barcelona, med 0 – 2 i sekken. Kunne heller stilt med Demi og Lescott der nede.. selv om det hadde blitt stygt.. 😛

 25. John Cato Thorkildsen sier:

  Demichelis var ikke den som gjorde at vi tapte i dag. At han er utnevnt syndebukk hver gang vi taper er urettferdig. Midtbanen i dag er en total katastrofe og angriperne var også helt fraværende. Yaya, Negredo, Aguero, Nasri, Navas, Garcia får alle stryk. Demichelis gir jernet uansett, det skal ingen ta i fra han.
  Utrolig skuffet nå!

 26. John Askildt sier:

  Det har helt rett i at midtbanen var dårlig, hele laget var dårlig i dag, men det syns så tydelig, og får så store konsekvenser når Demichelis kommer på etterskudd….

 27. Anonym sier:

  Negredo har vært veldig svak i de siste kampene.

 28. Anonym sier:

  Typisk da. Demichelis er blitt hakkekylling. Yaya og Aguero var grusomme i dag. Ingen som nevner dei. Clichy forferdeleg både defensivt og offensivt. Negredo er heilt ute av form. Nitrist å sjå på, men fansen velger å gji Demichelis all skulda. Herregud stikk fingeren i jorda og sjå realiteten her.

Legg igjen en kommentar