City vant ligacupen

Manuel Pellegrinis gutter sørget for at City for tredje gang kunne løfte ligacuppokalen etter å ha vunnet finalen på Wembley. Sunderland ledet til pause, men to fantastiske scoringer sørget for at City i løpet av ett minutt snudde kampen.

Sergio Agüero var tilbake for City, men det var ikke han som stjal overskriftene da City beseiret Sunderland 3-1 på Wembley i dag. Agüero fikk 58 minutter på banen før han ble byttet ut, like etter et fantastisk minutt sett med City-øyne da alt snudde.

Sunderland tok nemlig ledelsen i kampen etter bare 9 minutter da Adam Johnson spilte en lang ball framover mot Fabio Borini. Vincent Kompany havnet bak, og klarte ikke annet enn å spille ballen opp i hodet til Borini, som likevel klarte å få ballen med seg. Alene med Costel Pantilimon, som fikk æren av å vokte City-buret i finalen, gjorde Borini ingen feil. En nydelig avslutning med utsida av foten sørget for 1-0 til Sunderland.

Mange City-fans begynte nok garantert å tenke på finalen i FA-cupen i fjor, da City også var store favoritter, men presterte å tape 0-1 for Wigan. Det ville City-spillerne forsøke å unngå denne gangen, men i den første omgangen slet City med å spille seg til de store sjansene, selv om de hadde ballen mye. Et skudd fra Agüero borte ved stolpen ble fint reddet av Vito Mannone, og ved et par anledninger oppsto det farligheter i forbindelse med City-cornere. Det kunne imidlertid blitt 0-2 da Borini nok en gang ble spilt fri med et langt framspill bakfra. Vincent Kompany greide imidlertid å sette inn en avgjørende takling i siste øyeblikk og forhindret dermed det som kunne blitt scoring.

Andre omgang startet som den første avsluttet, før mannen for de store anledninger, Yaya Touré, bestemte seg for å ordne opp. Ut av ingenting avsluttet plutselig ivorianeren fra langt hold – i en lang bue over keeper og opp i vinkelen! En fantastisk scoring som det garantert kommer til å gå gjetord om i mange tiår framover!

Og så – bare minuttet etter, skulle det bli 2-1 til City. City kontret og Kolarov endte opp med å sende ballen inn i feltet. Der dukket Samir Nasri opp, som knallet til med utsida av foten – forbi en forsvarer og helt borte ved stolpen! Nok et fantastisk City-mål, og fra å ligge under 0-1 sto det plutselig 2-1 til City!

Kampen var imidlertid langt fra over, og Sunderland presset på for å utligne. Nærmest kom de minuttet før full tid da Steven Fletcher plutselig befant seg alene foran Costel Pantilimon med ballen i beina. Fletcher nølte og greide også å rote bort ballen over dødlinja, og dermed var den gedigne muligheten spolert.

I stedet skulle det bli City som gikk opp i 3-1 og punkterte kampen. City kontret og kom fem mot to etter at Fernandinho hadde vunnet ballen med en perfekt timet takling. Yaya Toure sendte ballen til slutt til innbytter Jesus Navas, som fikk æren av å sette inn 3-1.

Dermed kunne kaptein Vincent Kompany løfte pokalen over hodet og juble for at City har vunnet ligacupen for tredje gang – 1970, 1976 og nå i 2014!

2 svar

  1. John Cato Thorkildsen sier:

    Herlig med en Ligacup seier! Patetisk av NRK Sporten når de skulle vise dagens høydepunkter i Europeisk fotball, begynner med Tottenham – Cardiff???

  2. Øyvind Larsen sier:

    Det er ikke de på andre siden av byen som vant, serru. Da hadde innslaget kommet før noe annet.

Legg igjen en kommentar