Yaya Toure utgjorde forskjellen mot Stoke

SitecoreImageKampen mot Stoke ble en tålmodighetsprøve, og som i så mange kamper før ble Yaya Touré tungen på vektskålen for Manchester City.

Manuel Pellegrini gjorde to endringer på laget som tapte for Barcelona. Jesus Navas måtte vike for Samir Nasri som startet sin første kamp siden skaden han pådro seg på St. James Park mot Newcastle. På topp kom Edin Dzeko inn for å danne tospann sammen med Álvaro Negredo. Gael Clichy måtte starte kampen på benken fordi Pellegrini valgte å dytte Aleksandar Kolarov ned på backplass etter at serberen hadde en kantrolle mot Barcelona i midtuken.

En sen Chelsea-scoring på Stamford Bridge sikret de blå fra London tre poeng hjemme mot Everton, noe som la ekstra press på Manchester City i minuttene før avspark i kampen mot Stoke. Premissene var klare og kun seier var godt nok for Manuel Pellegrinis titteljagende gutter.

I motsetning til kampen mot Barcelona var det tilbake til det vanlige for Manchester City i åpningsminuttene mot Stoke. De lyseblå hadde veldig mye ball, og et skudd fra Fernandinho tvang Begovic til å bokse ballen til hjørnespark. Etter kvarteret spilt var det fine kombinasjoner mellom Zabaleta og Dzeko som ga førstnevnte en skuddmulighet men det ble blokkert.

Første mulighet for Mark Hughes’ gutter kom like etter når Vincent Kompany laget frispark og ble belønnet med gult kort. Frisparket ble slått inn foran mål hvor Ryan Shawcross plutselig befant seg helt alene foran mål. Den engelske midtstopperen fikk heldigvis for Manchester City ikke til å treffe ballen rent og headingen gikk like til side for mål. Og det skulle bli mer Stoke. Urokråka Arnautovic la ballen fint til Charlie Adam som fikk bra trykk i skuddet, men Joe Hart var med på notene og fikk slått forsøket til corner.

Manchester City var tålmodige med ball og tok seg tid i oppbyggingen av angrep, men etter halvtimen spilt var det fortsatt Stoke som hadde hatt den største muligheten ved Ryan Shawcross. Farligst for de lyseblå var den sentrale midtbanen ved Yaya Touré og Fernandinho , men begge hadde ladet med løskrutt den første omgangen og satte ikke Begovic i Stoke-buret på nevneverdig prøve.

Etter 39 minutter vartet City opp med glitrende fotball regissert av Yaya Touré som med en flott piruett spilte vegg med Negredo og fikk ballen på ti meter. Avstanden var god, men vinkelen ble for skrå for ivorianeren som prøvde å dunke ballen opp i nærmeste kryss. Om Touré tidligere ble beskyldt for ha ladet med løskrutt var ammunisjonen denne gangen av det tyngre skytset, men siktet var dessverre feil innstilt. Like før pause kom det en ny god mulighet for de lyseblå som virkelig festet grepet. Álvaro Negredo var igjen involvert i en vegg når han satte opp Edin Dzeko som fra om lag 20 meter forsøkte å skru ballen nede i hjørnet bak Begovic, men det ville seg ikke helt og skuddet endte noen skarve centimeter på feil side av nettmaskene.

Andre omgang ble sparket i gang og om Stoke satte opp en vegg foran eget mål så var det vegger som skapte målsjanser for Manchester City også. David Silva kombinerte seg inn i sekstenmeteren før han slo ballen de velkjente 45 gradene ut i feltet hvor Edin Dzeko ventet. Avslutningen ble dessverre ikke det helt store fra bosnieren og gikk en meter over.

Like før timen spilt gjorde Manuel Pellegrini sitt første trekk når han valgte å ta ut Álvaro Negredo for Stevan Jovetic. Spanjolen hadde ikke sin beste dag på jobben, og har ikke scoret på en måned for Manchester City. Etter timen spilt satte David Silva ballen i nettet, men målet ble ikke tellende. Dommer Chris Foy valgte å annullere scoringen for en hands på Edin Dzeko i situasjonen i forkant. Etter 62 minutter gjorde Pellegrini dagens andre forandring når han satte inn den lynhurtige Jesus Navas for Fernandinho. Brasilianeren spilte en god kamp, men 90 minutter mot Barcelona i midtuken etter skaden tok nok på for de hardtarbeidende beina. Løsningen ble å dytte Samir Nasri ned i en litt dypere rolle sammen med Yaya Touré.

Det ble bare ti minutter på banen for Stevan Jovetic. Montenegrineren fyrte av et tungt skudd som Begovic slet med å få kontroll på, og selv om skuddet var godt ristet angrepsspilleren på hodet. Det som mest sannsynlig er en strekkskade i låret førte til at Jovetic ikke kunne fortsette. Inn for den skadeforfulgte spilleren kom Javi Garcia.

I det 69. minuttet fant Manchester City koden som kunne åpne målkontoen for kvelden. Ballen ble spilt flott ned til Aleksandar Kolarov som dunket ballen inn i feltet langs bakken. Med Javi Garcia som balanserende midtbanespiller kunne Yaya Touré tillatte seg flere turer inn i boksen og selv om ivorianeren fikk ballen litt bak seg greide han å avslutte. Ballen gikk inn bak Begovic og feiringen på Etihad var en blanding av lettelse og jubel. Godt spill, godt innlegg og en flott avslutning fra de lyseblå.

Angrepsspillet fortsatte å rulle på i takt med ballen selv om sistnevnte noen ganger er uberegnelig. Jesus Navas fikk ballen i god posisjon inne i feltet, men spilte ballen uselvisk til Edin Dzeko som fra god posisjon rotet det til i avslutningen. Det som så ut som et sikkert mål ble nærmest en klarering fra angrepsspilleren.

Stoke greide aldri å legge det helt store utligningspresset på Manchester City som kontrollerte ballen, og etter 87 minutter kom dagens fineste angrep. Javi Garcia spilte opp Yaya Touré som flikket ballen med hælen til David Silva som fosset inn i sekstenmeteren. Der kunne han ha avsluttet, men valgte å spille ballen tilbake til ivorianeren. Tanken var god, men Ryan Shawcross kom i veien for en avslutning.

Litt senere blåste Chris Foy av kampen, og med seier for alle de tre lagene i toppen er det status quo i Premier League hvor Chelsea leder med tre poeng. Manuel Pellegrinis gutter har dog en kamp til gode på begge londonklubbene i toppen. Neste helg legges det hele til side når Manchester City reiser til London for å spille ligacupfinale mot Sunderland. Som i dag kan Manchester Citys ivorianer bli avgjørende. Han er en mann for de store anledninger, og Wembley er enorm.

Legg igjen en kommentar