Før kampen: Manchester City – Stoke

PA_SOCCER-Stoke-170124_6777744-6022539Manchester City tar i mot gamletrener Mark Hughes når Stoke kommer på besøk lørdag. Det tetter seg til både i toppen og bunnen av Premier League og begge lag trenger poeng.

Barcelona ble for sterke, men Manchester City var modige i tirsdagens Champions League-oppgjør. Selv med ti mann skapte Pellegrinis gutter enkelte sjanser, blant annet ved David Silvas volley etter flotte kombinasjoner med Zabaleta, men katalanerne var så ballsikre som mange fryktet og høyreback Dani Alves’ 2-0 scoring på overtid gjør Manchester Citys utgangspunkt meget vanskelig før oppgjøret på Camp Nou.  Etter kampen har det meste dreiet seg om Manuel Pellegrinis tirade mot den svenske hoveddommeren Jonas Eriksson, og UEFA fortalte i dag at de tar en beslutning om en eventuell straff i løpet av neste uke, selv forsøkte Manchester Citys chilenske manager å dysse ned kommentarene på dagens pressekonferanse.

Manchester City har gjort det veldig godt mot Stoke de siste årene, spesielt på hjemmebane. Nå ligger de lyseblå tre poeng bak serieledende Chelsea med en kamp mindre spilt.  Jose Mourinhos gutter møter Everton i lørdagens tidligkamp og Manchester City kan legge ekstra press på de blå fra London med seier hjemme mot The Potters. Manuel Pellegrini mente på pressekonferansen at det faktumet at oppgjøret mot Stoke er det siste i Premier League før midten av mars gjør dysten med Mark Hughes’ gutter viktigere. – Det er viktig at vi fortsetter å gjøre det vi kan for å innta tabelltoppen, forteller Manchester City chilenske manager. – Det er den siste Premier League-kampen vi skal spille på en stund og den blir veldig viktig. De lyseblå har vunnet de tre siste oppgjørene mot Stoke 3-0 hjemme på Etihad, men Pellegrini forventer ingen enkel kamp hjemme mot The Potters. – Det blir vanskelig, Stoke er et godt lag med gode spillere, insisterer 60-åringen. – Vi må spille med høy intensitet og konsentrasjon for å kunne vinne kampen. Ingen konkurranser er viktigere enn andre, og spillerne er klare over at vi er med og kjemper om tittelen i Premier League.

Sist hjemmekamp i Premier League endte med tap mot Chelsea, men hvis vi ser på statistikken lover det godt før morgendagens dyst mot Stoke. Manchester City har ikke tapt to hjemmekamper på rad i Premier League siden 2008 og The Potters har hatt vanskelig for å sette ballen i mål mot de lyseblå fra Manchester. I seks av de siste elleve kampene mot Manchester City har de røde- og hvitkledde ikke satt ballen i mål, og i de andre fem har de kun scoret ett.

De tre siste kampene i Premier League har generert fem poeng for Mark Hughes’ gutter og sist ble det uavgjort hjemme mot Swansea etter at Chico Flores utlignet Peter Crouch åpningsmål. På bortebane har The Potters vært svake denne sesongen og på tretten kamper borte fra Britannia har klubben bare tatt seks poeng, det er dårligst i ligaen sammen med Ole Gunnar Solskjærs Cardiff. I fjor møttes lagene første nyttårsdag og mål av de to argentinerne Pablo Zabaleta og Sergio Agüero samt Edin Dzeko sikret Roberto Mancini tre poeng i fjorårets første kamp. Til kampen i morgen har Mark Hughes Liverpool-lånet Oussama Assaidi ute med kneskade i tillegg til at Robert Huth, Matthew Etherington og Andy Wilkinson er tvilsomme. John Guidetti er også utilgjengelig for de røde- og hvitkledde, i og med at han er utlånt fra City.

Sergio Agüero nærmer seg kamptroppen sakte men sikkert, men lørdagens oppgjør kommer litt i tidligste laget for den målfarlige angrepsspilleren. Fernandinho spilte hele kampen mot Barcelona og kan bli en viktig spiller mot Stoke også. Matija Nastasic har fortsatt en kjenning i kneet og det er fortsatt usikkert om når den unge serberen kan friskmeldes. Jesus Navas må muligens vike for Samir Nasri, samtidig som Aleksandar Kolarov kan starte på venstreback. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Nasri, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises ikke på TV2 Premium

Dommer er Chris Foy

10 svar

 1. TheCitizens sier:

  Kan streames på cricfree.tv

 2. Cityfan♥ sier:

  Når sies det at agueroooooo er tilbake♥ satser på kampen mot Barcelona med agueroooooo! ♥

 3. Anonym sier:

  kan stremes på myp2p

 4. Anonym sier:

  Gå-fotball.

 5. Jan Erik Hæhre sier:

  Tar ingen overgang, stopper heller opp og lar gjestene etablere seg med alle mann i forsvar. Håpløst.

 6. Anonym sier:

  Det vi ser nå er resultatet av dårlig management i de siste kampene….

 7. Anonym sier:

  Og Demi gidder ikke jogge tilbake i posisjon, men går.. og etterlater seg store rom. DET var grunnen til at Fernandinho måtte rydde opp og ta den taklingen som førte til kort.

  Fatter ikke hva Pelle ser i den hestehalen??

 8. Anonym sier:

  Dzeko har ryggsekk dessverre.. hatt det de siste kampene egentlig.
  Han blir litt statisk sammen med Negredo. Kanskje bytte Dzeko mot Jovetic?

 9. John Cato Thorkildsen sier:

  Faen! Hva skjedde med Jovetic? Dzeko har dessverre forferdelig dårlig selvtillit på banen, håper han scorer snart. Garcia har virkelig vært bra i det siste, kom an City!

 10. Anonym sier:

  Jovetic fikk nok en føling med hamstringen igjen, er jeg redd.

  Dzeko virker som har et mindreverdighetskompleks overfor Negredo.
  De to spiller ikke så bra sammen.

  Blir bra når Aguero kommer tilbake. Han sammen med Negredo var dynamitt!

Legg igjen en kommentar