Utvisning i tap for Barcelona

Et avansement til kvartfinalen av Champions League virker nærmest utenkelig, etter at City i kveld tapte 0-2 hjemme for Barcelona i det første av de to oppgjørene lagene imellom. Martin Demichelis lagde straffespark og ble samtidig utvist.

City så ut til å ha full kontroll på Barcelona defensivt, helt fram til det 53. minutt da Martin Demichelis felte Lionel Messi som var på vei alene gjennom. I forkant av situasjonen så Jesus Navas ut til å bli felt på midtbanen, men kampens svenske dommer Jonas Eriksson vinket spillet videre. Det førte til Barcelona-overgangen der Demichelis var for sen med taklingen sin og altså felte Messi. Det røde kortet var det lite å si på da Messi var helt alene med keeper, men om fellingen skjedde like utenfor 16-meterstreken, eller om den skjedde på selve streken, var vanskelig å bedømme, selv på reprisene. Dommerteamet mente i alle fall at fellingen skjedde innenfor, og da Joe Hart valgte feil side, kunne Lionel Messi skyte ballen midt i mål på straffesparket.

I første omgang hadde City som nevnt hatt full kontroll på Barcelona defensivt, selv om det i starten av kampen ble mye løping mellom ballsikre spanjoler, og et City-lag som lå lavt på banen. Etter hvert fikk City mer kampen over i sitt spor, og de få store sjansene som var i omgangen var det City som skapte. David Silva spilte etter 19 minutter igjennom Alvaro Negredo, som lurte av keeper. Da han skulle avslutte var han imidlertid kommet helt ned til dødlinja, og fra så skrå vinkel ble det omtrent umulig å få ballen i mål.

Få minutter senere oppsto det kaos i Barcelona-feltet da keeper Valdes var på bærtur og flere City-spillere kjempet for å få ballen i mål med hodet. Valdes greide til slutt å få hanskene på ballen, og fikk i tillegg frispark av dommeren.

Etter at City i andre omgang ble redusert til ti mann ble oppgaven straks mye vanskeligere, og Barcelona kunne gått opp i 2-0 da Dani Alves skar inn fra kanten. Heldigvis for City gikk avslutningen like utenfor stolpen.

Like etter det igjen kunne City utlignet da Gael Clichy stormet opp langs venstrekanten med ballen i beina. Keeper Valdes plukket enkelt innlegget fra franskmannen, men hadde Clichy valgt å skyte i nærmeste hjørne i stedet, kunne det fort stått 1-1, da Valdes allerede før innlegget kom hadde hoppet ut i feltet for å plukke innlegget han ventet på.

Også etter 77 minutter kunne City utlignet etter meget flott angrepsspill. Pablo Zabaleta og David Silva kombinerte, men Valdes var fint med på notene og fikk reddet Silvas skuddforsøk.

Med 0-1 ville City hatt et ekstremt vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret i Spania i midten av mars, men da Barcelona gikk opp i 2-0 på overtid, ble oppgaven i stedet omtrent umulig. Dani Alves spilte vegg med Neymar, som stormet inn i feltet forbi et litt sovende City-forsvar, og avsluttet mellom beina på Joe Hart og i mål.

City spilte alt i alt en ikke så verst kamp, men hadde ikke de nødvendige marginene med seg som en må ha om en skal ha håp om å slå Barcelona. Nå må City vinne med to mål i Barcelona for å kunne gå videre til kvartfinalen av Champions League.

5 svar

 1. Mattias Rønning sier:

  Det ble en lett seier gitt!

 2. Anonym sier:

  Taktikken med å legge seg lavere mot de best lagene fungerer ikke i det hele tatt.
  Småfeigt av Pellegrini…..

 3. Kjell Ackermann sier:

  hahahaha. Go Arsenal!

 4. TheCitizens sier:

  Syns Pellegrini må bruke hjernen, å bruke Lescott istedenfor Demi!!

 5. Per Gunnar Østeraas sier:

  Oooops. Tror du er på feil supporterside 🙂

Legg igjen en kommentar