Før kampen: Manchester City – FC Barcelona

PA_SOCCER-Man-City-154230_7178151-6451031Ventetiden er over og det er klart for åttendelsfinale når Manuel Pellegrini og hans gutter tar i mot FC Barcelona. Det er klart for gigantoppgjør og Champions League.

En god prestasjon mot Chelsea sendte Manchester City til kvartfinalen i FA-cupen hvor fjorårets finalemotstander Wigan og Uwe Rösler venter på Etihad. En strålende avslutning av Stevan Jovetic sendte de lyseblå i føringen før et helt vidunderlig angrep, regissert av David Silva og Samir Nasri, satte den siste spikeren i Chelsea-kista.

I Champions League kan de små marginene gjøre stor forskjell og 170 cm lange David Silva kan bli en utslagsgivende faktor når Manchester City skal måle krefter med giganten fra Barcelona. Selv mener den spanske magikeren at morgendagens kamp kan bli avgjørende. – Vi må score på hjemmebane, forteller midtbanespilleren. – Et godt utgangspunkt før oppgjøret på Nou Camp vil øke mulighetene for at vi går til kvartfinalen. Silva ble kåret til banens beste mot Chelsea og den tidligere Valencia-spilleren tror det blir tøft mot katalanerne, men påstår at City kan slå hvem som helst på hjemmebane. – Vi vet at Barcelona er gode, men vi kan bare konsentrere oss om vår innsats. På Etihad må vi gjøre det vi har gjort hele sesongen og få til vårt spill, konstaterer Silva. – Barcelona kommer til å holde på ballen, akkurat som Bayern München, og vi kan ikke bekymre oss for mye om det. Nøkkelen blir å spille som vanlig.

Det at katalanerne kommer til å ha mye ball får nok David Silva rett i, Pep Guardiolas Bayern München har hatt mest ball i Champions League så langt, men på bortebane er Barcelona i egen klasse. I snitt har spanjolene hatt en ballbesittelse på nesten 73% på bortebane, med en pasningssikkerhet på over 90% .

Heldigvis er ikke ballbesittelse alt i fotball, og Manchester Citys nummer 15 har løsningen.  Jesus Navas har fått mye spilletid de siste ukene og kantspilleren som kom fra Sevilla i sommer har møtt FC Barcelona mange ganger i Primera Division. Den lynraske vingen innrømmer at det blir en tøff oppgave, men har planen klar for hvordan Manchester City kan tukte et av verdens beste fotballag. – Alle lag har sine svakheter, og Barcelona sliter på dødballer og kontringer i mot, påstår Navas. – Vi har hatt en veldig god treningsperiode, og nøkkelen blir å spille med et høyt press og forsøke å vinne ballen i gunstige posisjoner. Vi skal gi alt og er fulle av selvtillit.

Manuel Pellegrini kunne komme til pressekonferansen med gledelige nyheter. Vitale Fernandinho er med i troppen til åttendelsfinalen og Manchester Citys chilenske manager forteller at den brasilianske landslagsspilleren kan gå rett inn på laget. – Det er en sjanse for at Fernandinho spiller i morgen, røper Pellegrini. – Treningen i dag gikk helt uten problemer. Tirsdag kveld venter Lionel Messi og hans lagkamerater, men hverken Iniesta eller Neymar er nok for å få Pellegrini til å gjøre endringer i tilnærmingen til kampen. – Det er en god test for oss, men vi har spilt veldig godt denne sesongen, mener Pellegrini. – Det handler om å fortsette med gode prestasjonene de resterende månedene. Ett av våre mål er å komme langt i Champions League og den jobben begynner i morgen.

I Primera Division er det om mulig enda tettere i toppen enn det er i Premier League. Fjorten runder før slutt står Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid med 60 poeng hver og alle tre vant helgens kamper. Morgendagens motstander vant hele 6-0 hjemme mot Vallecano på søndag og Neymar fikk sine første minutter etter skaden han pådro seg like over nyttår. To mål av Messi og et av Adriano, Pedro og nevnte Neymar gjør at katalanerne leder serien på målforskjell. Til oppgjøret mot City kan Jordi Alba og Xavi komme inn for Adriano og Cesc Fabregas.

Samir Nasri kom inn og scoret det viktige 2-0 målet i FA-cupen mot Chelsea, og franskmannen er den spilleren med nest flest målgivende pasninger i Champions League denne sesongen med fire. Hvem som starter av han og Jesus Navas er usikkert. Det samme gjelder sentralt på midtbanen hvor Javi Garcia spilte en god kamp sammen med Yaya Touré, men antageligvis må vike for Fernandinho hvis brasilianeren blir helt spilleklar. James Milner pådro seg et gult kort mot Bayern München og er suspendert til den første kampen mot Barcelona, samtidig som Nastasic og Agüero fortsatt er skadet. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Jovetic, Silva – Dzeko.

Kampen vises på Viasat Fotball

Dommer er svenske Jonas Eriksson

28 svar

 1. Bilal09 sier:

  Hvor ser man HD fotball på pc ???

 2. Mikkel Larsen sier:

  Du kan alltids kjøpe deg tilgang til Viaplay! Om du ikke er villig til å betale for det finnes det utallige streaming sider, dog veldig varierende kvalitet

 3. Bilal09 sier:

  Kan man se champions league på tv2 sumo

 4. Simon Stjern sier:

  Nei, det er Viasat som har TV-rettighetene for Champions League. Viaplay.no eller Viasat Fotball på TV.

 5. Anonym sier:

  Tror ikke på Demi i forsvar, kan umulig klare å henge med på Messi, Neymar osv. Tror også mer på en Negredo i startellveren.

 6. TheCitizens sier:

  Håper på Lescott og Kompany i midtforsvaret!

 7. Anonym sier:

  man kan se kampen mot barca på myp2p

 8. Mikkel Larsen sier:

  Frombar pleier også å formidle veldig gode streams når det kommer til kvalitet.

  http://www.sportcategory.com/c-1.html

 9. Advarer mot å installere dette. Søpler til maskinen noe helt for j….. med browser hijacking malware. Ligg unna!

 10. Anonym sier:

  Håper virkelig Pellegrini bestemmer seg for å gå for Clichy på backen og ikke Kolarov, ellers kan det bli tøft i møte med hurtige Pedro eller Sanchez!

 11. Anonym sier:

  Igjen starter Pelle med Demi i midtforsvaret.. mot Barcelona! Stakkars Kompany som må jobbe dobbelt, når Demi lunter rundt, med hoftefeste!

  Syns Lescott gjorde en god jobb mot Chelsea. Hvorfor ikke bruke han mere?
  Eller hva med å kjøre inn Micha Richards i tospann med Kompany i midtforsvaret fremover? Da ville vi fått både styrke og hurtighet.

  Synspunkter?

 12. Anonym sier:

  Pellegrini insisterer på å bruke sinka Demich. mot de beste, utrolig. Selv om Lescott er dårlig med ballen er han i alle fall en bedre forsvarer.

 13. Anonym sier:

  Demichelis kan godt bli den spilleren som sender vår manager tilbake til Chile i sommer.
  Ser ikke Pellegrini det samme som de fleste andre ?

 14. Anonym sier:

  Måtte bare gå sånn med en klovn som Demi på laget.. kløna ødelegger fælt nå med det røde kortet!

 15. Anonym sier:

  En er ikke sterkere enn det svakeste leddet….

 16. Anonym sier:

  Rødt er greit nok men straffe var det ikke!

 17. Anonym sier:

  Klovnen er Pellegrini som benytter denne spilleren…..

 18. Anonym sier:

  Noen skikkelige Yaya klyv’ nå så er vi der

 19. Anonym sier:

  Vi spiller faktisk bedre nå, med bedre flyt, UTEN Demi på banen!

 20. Anonym sier:

  Clichy ut, Jovetic inn

 21. Anonym sier:

  Kompany er pure class! Han fortjener en GOD makker som kan avlaste litt.

 22. Anonym sier:

  Skikkelig tabbe at vi ikke hentet Mangala før vinduet stengte…

 23. Kjell Ackermann sier:

  På tide å kjøpe noen en ny spiss og sentral midtbane spiller. Yaya begynner å bli sliten og Negrado leverer ikke. Blir mer og mer skeptisk til Pellegrini. Hva tror folk om at Uwe Rösler tar over? Gammel spiller med god kjennskap til klubben.

 24. Anonym sier:

  Kjell.. Jeg regner med at du fleiper nå.. Rôsler?? 😛

  Anyway.. ikke snakk om å bytte ut hele laget, nei.. Hadde vi bare fått fylt tomrommet i midtforsvaret (og kanskje en holding midfielder), så kunne det skapt en ro og trygghet i laget.

  Offensivt har vi kvaliteter så det holder.

 25. John Cato Thorkildsen sier:

  Synes vi gjør en strålende kamp selv med 10 mann. Demichelis var veldig bra før utvisningen men er litt vel ivrig i situasjonen der han feller Messi. Hvorfor klage på Pellegrini?? Tipper han vet bedre enn sofafans 😉

 26. sveinmain sier:

  En god kamp, men marginene gikk i mot oss:-( Blir hardt å gå videre men ikke umulig! Håper på AGUERO-magi:-)

 27. Brynjulv Eika sier:

  Desverre litt forutsigbart og naivt av City i kveld. Det verste var å sleppe til mål nr 2. Det måtte ikkje skje. Bli veeeeldig vanskeleg på NC nå. Kompany har ein svært offensiv spelestil, bryt foran spiss og støter langt opp i mellomrommet. Når det fungerer er det fantastisk, men det krev ein veldig klok, rask og plasseringssikker makker. Vi manglar den makkeren i dag. Demicheles var god fram til utvisningen, men har ikkje fart til å reparere egne eller andres feil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *